Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

ZTE Aptitude Questions and Answers

Posted on :07-03-2016

Q1. A school has 30% students from Maharashtra. Out of these 20% are Bombay students. Find the total percentage of Bombay? 

ANS: 6%


Q2. Each side of a rectangle is increased by 100%. By what percentage does the area increase? 

ANS: 300%


Q3. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution?

ANS: 36%


Q4. A person wants to buy 3 paise and 5 paise stamps costing exactly one rupee. If he buys which of the following number of stamps he wont able to buy 3 paise stamps. 

ANS: 9


Q5. Three types of tea the a, b, c costs Rs. 95/kg, 100/kg and 70/kg respectively. How many kgs of each should be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg, given that the quantities of b and c are equal?

a) 70,15,15 
b) 50,25,25 
c) 60,20,20 
d) 40,30,30 

ANS: b


Q6. If a boat is moving in upstream with velocity of 14 km/hr and goes downstream with a velocity of 40 km/hr, then what is the speed of the stream?

a) 13 km/hr
b) 26 km/hr 
c) 34 km/hr 
d) none of these

ANS: a


Q7. Find (7x + 4y) / (x-2y) if x/2y = 3/2 ?

a) 6
b) 8
c) 7 
d) data insufficient 

ANS: c


Q8. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream (2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

a) 16 
b) 24 
c) 30 
d) 64 

ANS: d


Q9. A car travels a certain distance taking 7 hrs in forward journey, during the return journey increased speed 12km/hr takes the times 5 hrs. What is the distance travelled?

a) 210 kms 
b) 30 kms 
c) 20 kms 
d) none of these 

ANS: b


Q10. In a class composed of x girls and y boys, what part of the class is composed of girls?

a) y/(x + y) 
b) x/xy 
c) x/(x + y) 
d) y/xy 

ANS: c


Q11. A coffee shop blends 2 kinds of coffee, putting in 2 parts of a 33p a gm grade to 1 part of a 24p a gm. If the mixture is changed to 1 part of the 33p a gm to 2 parts of the less expensive grade, how much will the shop save in blending 100 gms?

a) Rs.90 
b) Rs.1.00 
c) Rs.3.00 
d) Rs.8.00 

ANS: c


Q12. In a group of 15, 7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either. How many of these studied both Latin and Greek?

a) 0 
b) 3 
c) 4 
d) 5 

ANS: b


Q13. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift?

a) D/(M-3) 
b) MD/3 
c) M/(D-3) 
d) 3D/(M2-3M) 

ANS: d


Q14. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

a) 30 
b) 40 
c) 58 
d) 60 

ANS: b


Q15. What is the selling price of a car? If the cost of the car is Rs.60 and a profit of 10% over selling price is earned.

ANS: Rs. 66/-


Q16. There are two candles of equal lengths and of different thickness. The thicker one lasts of six hours. The thinner 2 hours less than the thicker one. Ramesh lights the two candles at the same time. When he went to bed he saw the thicker one is twice the length of the thinner one. How long ago did Ramesh light the two candle?

ANS: 3 hours


Q17. The cost of an item is Rs 12.60. If the profit is 10% over selling price, what is the selling price?

ANS: Rs. 13.86/- 


Q18. If the value of x lies between 0 & 1 which of the following is the largest?

a) x 
b) x2 
c) x 
d) 1/x 

ANS: d


Q19. If A/B = 3/5, then 15A =?

ANS: 9B


Q20. Instead of multiplying a number by 7, the number is divided by 7. What is the percentage of error obtained?


Q21. A can have a piece of work done in 8 days, B can work three times faster than the A, C can work five times faster than A. How many days will they take to do the work together?

a) 3 days 
b) 8/9 days 
c) 4 days 
d) can not say 

ANS: b


Q22. Find the value of (0.75 * 0.75 * 0.75 - 0.001) / (0.75 * 0.75 - 0.075 + 0.01)

a) 0.845 
b) 1.908 
c) 2.312 
d) 0.001 

ANS: a


Q23. In a class, except 18 all are above 50 years. 15 are below 50 years of age. How many people are there?

a) 30 
b) 33 
c) 36 
d) none of these. 

ANS: d


Q24. Which of the following fractions is less than 1/3?

a) 22/62 
b) 15/46 
c) 2/3 
d) 1 

ANS: b


Q25. If the operation, ^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y, what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3?

a) 0 
b) 1 
c) -1 
d) 4 

ANS: b


Q26. There are 200 questions on a 3 hr examination. Among these questions are 50 mathematics problems. It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question. How many minutes should be spent on mathematics problems?

a) 36 
b) 72 
c) 60 
d) 100 

ANS: b


Q27. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

a) b < a 
b) b > a 
c) b = a 
d) b >= a

ANS: a


Q28. If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

a) 1/4 
b) 1/2 
c) 1 
d) 2 

ANS: c


Q29. In June, a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50%. How many games must the team have won in a row to attain this average?

a) 12 
b) 20 
c) 24 
d) 30 

ANS: c


Q30. A company contracts to paint 3 houses. Mr. Brown can paint a house in 6 days while Mr. Black would take 8 days and Mr. Blue 12 days. After 8 days Mr. Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr. Blue to complete the contract?

a) 7 
b) 8 
c) 11 
d) 12 

ANS: c


Q31. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y =?

a) -5 
b) 4 
c) 2 
d) 8 

ANS: d


Q32. There are 5 red shoes, 4 green shoes. If one draw randomly a shoe what is the probability of getting a red shoe?

ANS: 5c1/ 9c1


Q33. 1/3 of girls, 1/2 of boys go to canteen. What factor and total number of classmates go to canteen?

ANS: Cannot be determined.


Q34. The price of a product is reduced by 30%. By what percentage should it be increased to make it 100%?

ANS: 42.857%


Q35. There is a square of side 6 cm. A circle is inscribed inside the square. Find the ratio of the area of circle to square.

ANS: 11/14


Q36. If M/N = 6/5, then 3M+2N = ?


Q37. If p/q = 5/4, then 2p+q= ?


Q38. If PQRST is a parallelogram, what it the ratio of triangle PQS & parallelogram PQRST? 

ANS: 1:2


Q39. There are 6 red shoes & 4 green shoes. If two of red shoes are drawn what is the probability of getting red shoes?

ANS: 6c2/10c2


Q40. To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol? 

ANS: 15%


Q41.A worker is paid Rs.20/- for a full day work. He works 1,1/3,2/3,1/8.3/4 days in a week. What is the total amount paid for that worker? 

ANS: 57.50 


Q42. If the total distance of a journey is 120 km. If one goes by 60 kmph and comes back at 40 kmph what is the average speed during the journey? 

ANS: 48 kmph


Q43. An equilateral triangle of sides 3 inch each is given. How many equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it? 

ANS: 9


Q44. Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel. What is the distance? 

ANS: 315 feet


Q45. Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take? 

ANS: 360 times


Q46. City A-s population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population? 

ANS: 130 years


Q47. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50 kmph and the other at 40 kmph. How much time will it take for the two cars to meet? 

ANS: 3/2 hours


Q48. There are 12 boys and 15 girls. How many different dancing groups can be formed with 2 boys and 3 girls?


Q49. There are two circles, one circle is inscribed and another circle is circumscribed over a square. What is the ratio of area of inner to outer circle? 

ANS: 1:2



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop