Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Zensar Technologies Quantitative Ability 2015

Posted on :01-03-2016
Q1. If 8men 8hrs per day works for 8days get 45/- then how many men required if the work is 5hrs per day for10days they get 60/-?


Q2. A person sold an item at a profit of 12% .If he sold it at a loss of 12% then he would get Rs.6/- less. What is the cost price?


Q3. (1 1/2 /((3/4-2/5 )/(2/3+4/5))) * ((2 3/4/((4/3-2/5 )/(5/3+6/5))) (Numbers different)


Q4. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself.

(A) 6
(B) 8
(C) 10
(D) 12


Q5. Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes by him. What is the length of faster train ?

(A) 100m
(B) 75m
(C) 120m
(D) 50m


Q6. How many mashes are there in 1 square meter of wire gauge if each mesh is 8mm long and 5mm wide ?

(A) 2500
(B) 25000
(C) 250
(D) 250000


Q7. x% of y is y% of ?

(A) x/y
(B) 2y
(C) x
(D) cant be determined


Q8. A, B and C contract a work for Rs. 550. Together A and B are supposed to do 7/11th of the work. How much does C get?

(A) Rs. 270
(B) Rs. 200
(C) Rs. 310
(D) Rs. 175

ANS: ( B) Rs. 200


Q9. How many meaningful English word can be formed by using the second, the fifth, the seventh and the tenth letters of the word APPROPRIATION, each only once, but in different sequence ?

(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) More than three

ANS: ( A) One


Q10. Four of the following five are alike in a certain way and hence form a group. Which one of the following does not belong to that group?

(A) 21
(B) 35
(C) 49
(D) 63

ANS: ( C ) 49


Q11. One bottle is half-full of oil and another bottle with twice the capacity is one quarter full of oil. if water is added so that both the bottles are full and the contents of both are then poured into a third bottle that is empty and large enough to hold the contents of both, what fractions of the contents in the third bottle is oil?

(A) 1/4 
(B) 1/3 
(C) 3/8 
(D) 2/3

ANS: (B)1/3


Q12. Don and his wife each receive an 8 percent annual raise. if don receives a raise rs.800 and his wife receives a raise of rs. 840, what is the difference between their annual income after their raises?

(A) 40 
(B) 460 
(C) 500 
(D) 540

ANS: (D)540


Q13. An investor purchased a shares of stock at a certain price. If the stock increased in price Rs 0.25 per share and the total increase for the x shares was Rs 12.50, how many shares of stock had been purchased ?

(A)25 
(B)50 
(C)75 
(D)100 

ANS: B)50


Q14. a man is standing on the bridge 180 mtr long. Man observes that train passes him 8 sec. while it crosses bridge in 20 sec. find the length of the train.

ANS: 120 mtr.


Q15. pqrs is a rectangle having area 50. rx=1/4sr.what is the area of pqxs?

(A) 37.5 
(B) 42.5 
(C) 12 
(D) 3 


Q16.There are 6 red shoes & 4 green shoes . If two of red shoes are drawn what is the probability of getting red shoes

ANS: 6c2/10c2


Q17.To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol.

ANS: 15% 


Q18. A worker is paid Rs.20/- for a full days work. He works 1,1/3,2/3,1/8.3/4 days in a week. What is the total amount paid for that worker ?

ANS: 57.50 


Q19. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs.Find the speed of the boat in still water and the speed of the water current?

(A) 1/2 kmph 
(B) 7/12 kmph 
(C) 5 kmph 
(D) none of these

ANS: (B)


Q20. A goat is tied to one corner of a square plot of side 12m by a rope 7m long.Find the area it can graze?

(A) 38.5 sq.m 
(B) 155 sq.m 
(C) 144 sq.m 
(D) 19.25 sq.m

ANS: (A)


Q21.The cost of an item is Rs 12.60. If the profit is 10% over selling price what is the selling price ?

ANS: Rs 13.86/- 


Q22. A milk vendor mixes water to 20 lt of milk such that the ratio of milk and water is 4:3. He sold the mixture at Rs. 12 per liter but bought the milk at Rs. 10 per liter. Find the profit % of the vendor.

ANS:: milk : water = 4:3 => he bought 4 parts (milk) but sold 7 parts (mixture) CP = 10 and SP = 12. So, profit % = (SP/CP) X (SP/CP) = (7/4) X (12/10) = 2.1 => 110% gain.


Q23. A and B together can do a piece of work in 14 2/5 days; B and C together can do the same work in 12 days. After A worked for 8 days, B for 12 days C takes up and finished it alone in 6 days. In how many days will each of them do the work, working alone?

(A)28 days
(B)24 days
(C)36 days
(D)20 days


Q24. A shopkeeper sold an article for Rs 2564.36. Approximately what was his profit percent if the cost price of the article was Rs 2400 ?

A. 7 
B. 8
C. 12 
D. 60

ANS: A


Q25. To do a certain work C alone takes twice as long as A and B together. A would take 3 times as long as B and C together. All three together complete the work in 5 days. How long would each take separately?

(A)15 days
(B)29 days
(C)20 days
(D)10 days


Q26. The distance between A and B is 356 km. A train starts from A at 8 A.M at 28 km/hr and another train starts from B at 10:00 AM at 32 km/hr. when will they meet?

(A) 6 P.M
(B) 3 P.M
(C) 5 P.M
(D) 4 P.M 


Q27. 4 men or 5 women can construct a wall in 82 days.How long will it take 5 men and 4 women to do the same?

(A)30 days
(B)47 days
(C)32 days
(D)40 days


Q28. If 9 men and 12 boys can do a piece of work in 4 days and 4 men and 16 boys can do the same piece of work in 6 days. How long will 6 men and 24 boys take to complete the same work?

(A)5 days
(B)6 days
(C)8 days
         (D)4 days

Q29. If a man running at 15 kmph crosses a bridge in 5 minutes, then the length of the bridge is

A. 1333.33 
B. 1000m
C. 7500 m 
D. 1250 m

ANS: D

Q30. A certain number of men can do a work in 20 days. If there were 4 more men, the work can be done in 5 days less.How many men were there initially?

(A)12 days
(B)18 days
(C)16 days
(D)4 days

Q31. X is 3 times as fast as Y and is able to complete the work in 40 days less than Y. Find the time in which they can complete the work together?

(A)12 days
(B)17 days
(C)19 days
(D)15 days

  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop