Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Yahoo Written Test Questions

Posted on :03-02-2016

QUANTITATIVE APTITUDE

Directions for question nos. 1-2:

Eighty Five children went to amusement park where they could ride on merry go-round roller coaster and Ferris wheel .It was known that 20 of them have took all three rides and 55 of them have taken at least two of the three rides. Each ride cost Rs.1 and the total receipt of the amusement park was Rs.145.

Q1) How many children did not try any of the rides. ?

A) 5 
B) 10 
C) 15 
D) 20 

ANS: 15.

Explanation:

20 kids * 3 rides = Rs. 60
(55-20=)35 kids * 2 rides = Rs. 70
60 + 70 = Rs. 130
So, Rs. (145  130 = ) 15 are left for the other (85 55 = ) 30 kids . so only 15 of them can take a ride and rest 15 will be left out. 145 rides were taken. 20 of them took all three, i.e. Rs. 60 were spent, so 145-60= Rs. 85 are left for the others. Total kids were 85, so rest were 65. out of these 65, 


Q2) How many children took exactly one ride?

A) 5 
B) 10 
C) 15 
D) 20 

ANS: 15


Q3) Four cities are connected by a road network as shown in the figure. In how many ways can you start from any city and come back to it without travelling on the same road more than once?

A) 8
B) 12
C) 16
D) 20

ANS: 12. 

Consider the top city, the following are the 3 routes possible, starting from the leftmost edge. Since there are 3 edges emanating from each city and the figure is perfectly symmetrical, these 3 routes are possible from each edge, hence for any given city, the total number of routes = 4 * 3 = 12. 


Directions for question nos 4-5:

A, B, and C are three numbers, Let
@(A, B)= Average of A and B
*(A, B)=Product of A and B
/(A, B)=A divided by B

Q4) If A=2 and B=4 the value of @( / (*(A,B),B),A) would be 

A) 2 
B) 4 
C) 6 
D) 16

ANS: 2 


Q5) Sum of A and B is given by

A) *(@(A, B), 2) 
B) /(@(A,B),2) 
C) @(*(A,B),2) 
D) @(/(A,B),2

ANS: A.


Q6) Let x<0, 01 which of the following is false:

A) (x2-z2)has to be positive.
B) yz can be less than one.
C) xy can never be zero
D) (y2-z2) is always negative

ANS: A.


Q7) If As income is 25% less than Bs ,by what % is Bs income greater than that of A?

A) 35% 
B) 25% 
C) 30% 
D) None of these

ANS: D.


Directions for question nos 8-12: 

Q8) How many students were both female and excellent?

A) 0 
B) 8 
C) 16 
D) 32

ANS: A


Q9) What proportion of good students are male?

A) 0 
B) 0.73 
C) 0.4 
D) 1.0

ANS: B.


Q10) What proportion of female students are good?

A) 0 
B) 0.25 
C) 0.50 
D) 1.0

ANS: B


Q11) How many students are both male and good?

A) 10 
B) 16 
C) 22 
D) 48

ANS: C


Q12) Among average students, what is the ratio of male to female?

A) 1:2 
B) 2:1 
C) 3:2 
D) 2:3

ANS: D


ANALYTICAL

Directions for Questions Nos: 13 to 17

Five executives of a multinational company met in Bombay :

Mr. Ram can speak Tamil and Hindi
Mr.Sham speaks Tamil and English
Mr. Raju converses in English and Hindi
Mr.Balu speaks Telugu and Tamil quite well.
Mr.Lalu can speak Hindi and Telugu

Q13) Which of the following can act as a interpreter when Mr.Raju and Mr.Balu wish to confer?

A) Mr.Ram Only
B) Mr.Sham Only.
C) Either Mr.Ram or Mr.Sham
D) Any of the other three executives.

ANS: D


Q14) Besides Mr. Lalu, which of the following can converse with Mr.Balu without an Interpreter?

A) Mr.Ram Only
B) Mr.Sham only
C) Mr.Ram and Mr.Sham
D) Mr.Raju Only

ANS: C


Q15) Which of the following cannot converse without interpreter?

A) Mr. Sham and Mr.Lalu.
B) Mr. Ram and Mr. Sham
C) Mr. Ram and Mr. Raju
D) Mr. Sham and Mr. Balu

ANS: A


Q16) If a sixth executive is brought in, for him to be understood by the maximum number of original five, he should be fluent in?

A) English and Telugu
B) Hindi and Tamil
C) Telugu and Hindi
D) Hindi and English

ANS: B


Q17) Of the languages spoken the most common languages are

A) English and Tamil
B) English and Hindi
C) English and Telugu
D) Hindi and Tamil

ANS: D


Directions for Questions Nos:18 to 21

Four people of different nationalities live on the same side of a street in four houses each of different color. Each person has a different favorite drink. The following additional information also known:

The Englishman lives in the red house.
The Italian drinks tea.
The Norwegian lives in the first house on the left.
In the second house from the right they drink milk
The Norwegian lives adjacent to the blue house
The Spaniard drinks fruit juice
Tea is drunk in the blue house.
The White House is to the right of the red house 

Q18) Milk is drunk by

A) Norwegian
B) Englishman
C) Italian
D) None of these

ANS: B


Q19) The Norwegian drinks

A) Milk
B) Cocoa
C) Tea
D) Fruit Juice

ANS: B


Q20) The color of Norwegians house is

A) Yellow
B) White
C) Blue
D) Red

ANS: A


Q21) Which of the following is not true:

A) Milk is drunk in the red house
B) Italian lives in the blue house
C) The Spaniard lives in a corner house
D) The Italian lives next to Spaniard.

ANS: D


Directions for Questions Nos: 22 to 23

Kya-Kya is an island in the south pacific. The inhabitants of Kya-Kya always Answer any question with two sentences, one of which is always true and other is always false.

Q22) You are walking on a road and come to a fork. You ask the inhabitants Ram, Laxman, Lila,Which road will take me to the village?
Ram says,I never speak to strangers. I am new to this place
Laxman says,I am married to Lila. Take the left road. Lila says,I am married to ram. He is not new to this place
Which of the following is true?

A) Left road takes you to the village
B) Right road takes you to the village
C) Lila is married to laxman
D) None of above

ANS: A.

Ram said he never talked to strangers, but he spoke to a stranger, this me that this statement is false, hence his other statement must be true, hence the second statement of Lila is false, hence her first statement is true that is she is married to ram, hence the first statement of Laxman is false, hence his second statement is true, that is take the left road.


Q23) You find that your boat is stolen.You question three inhabitants of the island and they reply as follows:

John says, I did not do it. Mathew did not do it.
Matthew says, I did not do it. Krishna did not do it.
Krishna says, I didnt do it .I do not know who did it.
Who stole your boat?

A) John
B) Matthew
C) Krishna
D) None of them.

ANS: B


Directions for question nos 24-25: 

There are five trains A, B, C, D and E that run between the following stations:

Bombay and Pune
Calcutta and Bombay
Pune and Goa
Goa and Bombay
Pune and Calcutta
Trains A and D do not go to Bombay, B&C do not go to Calcutta and C & D do not touch Goa.

Q24) Train E goes from--- and vice-versa

A. Pune and Calcutta 
B. Bombay to Goa 
C. Bombay to Calcutta 
D. Goa to Pune.

ANS: C


Q25) Which train runs between Calcutta and Pune?

A) A 
B) B 
C) C 
D) D

ANS: D


COMPUTER AWARENESS

Q26) The device that can transform digital data into analog data is called a 

a) transformer 
b) network 
c) carrier 
d) modem 

ANS: d


Q27) Following is true about the IP of a machine 

a) It is 48-bit and will always be unique around the world. 
b) It is 48-bit and is not necessarily be unique around the world. 
c) It is 32-bit and will always be unique around the world. 
d) It is 32-bit and is not necessarily be unique around the world. 

ANS: c


Q28) A machine having 64MB memory runs a executable which is 300MB on disk. This is achieved by: 

a) Use of FAR pointers 
b) Page swapping. 
c) Save some variables on another machine on network. 
d) Cannot be run on the machine. 

ANS: b


Q29) Which of the following is true about thread and process startup speed: 

a) The startup of a thread is faster than a process. 
b) The process startup is faster as it is directly controlled by the OS. 
c) They will be equal. 
d) Depends on OS that is used. Faster on Windows 98 slower on NT. 

ANS: a


Q30) What causes "Thrashing" of a program : 

a) The constant swapping of program due to page faults. 
b) The inability of a program to get assess to a network resource. 
c) A near overflow / underflow of a variable. 
d) Assessing a memory area not allocated to the process. 

ANS: a


Q31) Turbo-C is a / an 

a) IDE and C compiler/linker. 
b) C-compiler/linker 
c) C . 
d) code generator.
 
ANS: a


Q32) The path of creation of an executable is : 

a) coding, linking, compiling, parsing. 
b) coding, parsing, compiling, linking. 
c) coding, compiling, parsing, linking. 
d) coding, compiling, linking, parsing. 

ANS: b


Q33) Memory leak in software is due to 

a) Heavy recursion used in logic. 
b) Using structures of large size 
c) Improper use of the CPU registers. 
d) Improper release of allocated memory . 

ANS: d


Q34) A "stable sort" is different from "sort" in the following way 

a) Stable sort handles multiple thread access. 
b) Stable sort maintains the order of equal entities as it was in original sequence. 
c) Stable sort will always sort using the fastest scheme available in the library. 
d) Stable sort can handle exceptional conditions like interrupts in software. 

ANS: b


Q35) The classic way of checking whether a mathematical expression has matched paranthesis will employ the following data structure : 

a) List. 
b) Directed Graph 
c) Threaded Binary tree. 
d) Stack. 

ANS: d


Q36) The fastest sorting algorithm for a Random set of numbers is: 

a) Quick sort 
b) Shell sort 
c) Bubble sort 
d) Double Bubble sort. 

ANS: a or b, 


Q37) Which of these items is not a form of IPC: 

a.) Shared Memory 
b.) Pipes. 
c.) Message queues. 
d.) Semaphores 

ANS: b


Q38) The term "socket" in software refers to: 

a) The software primitive which allows access to the hardware attached to the computer. 
b) The API exposed by drivers to assess a hardware. 
c) End point of connection used to transfer data programmatically. 
d) Th primitive used by OS to get assess to the CPU for process scheduling. 

ANS: c


Q39) Which of these statements is True: 

a) XML is a sub-set of HTML. 
b) XML is a less generic markup language standard derived from SGML. 
c) XML is HTML for Xtended Interfaces like mobile-phones. 
d) XML is a Xtension of HTML which defines new tags. 

ANS: d


Q40) DCOM and CORBA are: 

a) Specifications which enable faster downloads on the net. 
b) Specifications that allow objects to be accessed in a location independent manner. 
c) Parallel implementations of XML by Microsoft and Sun respectively.. 
d) Specifications to store objects on disk, for later retrieval. 

ANS: b


Q41) The Process that involves monitoring and improving the software product development is:

(a) Quality Assurance
(b) Quality Control
(c) Quality Improvement
(d) None of the above 


Q42) An executable test that verifies a functionality of the software unit with given input and expected output is called:

(a) Test Script
(b) Test Plan
(c) Test Case
(d) All of the above

ANS: c


Q43) A Bug in the software is, when there is

(a) Application Crash
(b) Feature Failure
(c) Loss of Data
(d) All of the above

ANS:  a, or probably d


Q44) Testing based on External Specifications without knowledge of how the system is constructed:

(a) Black Box Testing
(b) White Box Testing
(c) Stress Testing
(d) Performance Testing
(e) None of the above 

ANS: a


Q45) Which of the following is false

(a) QA is a process defined to attain Quality Standards
(b) QC is testing of the product during its production workflow
(c) A Test case could contain many Test PlAns.
(d) A Test Plan could contain many Test Script & Test Cases

ANS: c


Q46) A Printing Machine that transfers impressions from Flat Plate to Rubber Cylinder, thence to paper is called

(a) Laser Printer
(b) Press, Offset
(c) Digital Printer
(d) All of the above

ANS: maybe Offset


Q47) Printing process in which ink is applied to paper or board from raised portions of printing plates or type is called:

(a) Printing, Letterpress
(b) Printing, Flexographic 
(c) Printing, Silk screen 
(d) None of the above

ANS: may be letterpress


Q48) Yellow (lemon), Magenta (cold red), Cyan (blue-green) are the three 

(a) Process Colors
(b) Monitor Colors
(c) Special Colors
(d) Spot Colors


Q49) Leading specifies:

(a) The space between the lines in a paragraph.
(b) The space between the base of a line to the base of the following line in a paragraph.
(c) The space between the top of the X height and the bottom of the X height of the following line in a paragraph
(d) The space between the beard of the top line and the beard of the bottom-line.
 

Q50) Which is a typical page layout program out of the following software products:

(a) Adobe Photoshop
(b) Adobe PageMaker
(c) Macromedia FreeHand
(d) Macromedia Director


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop