Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Yahoo Written Test Paper 2013

Posted on :03-02-2016

Quantitative:

Q1. If g (0)=g (1)=1 And g (n)= g (n-1) + g (n -2)
find g (6); 

Sol:

G(0) = 1
G(1) = 1
G(2) = G(1) + g(0) = 2
G(3) = g(2) + g(1) = 3
G(4) = g(3) + g(2) = 5
G(5) = g(4) + g(3) = 8
G(6) = g(5) +g (4) = 13


Q2.A plane moves from 9 N40 E to 9 N40 W. If the plane starts at 10 am and takes 8 hours to reach the destination, find the local arrival time?

ANS: 
The time is calculated on the basis of longitude.
(Based on sunrise) Sun rises earlier in calcutta than in Mumbai. The 40 degrees east and 40 degress west are calculated form 0 degrees. The plane has travelled westwards by 40+ 40 = 80 Degrees. (WEST) For each degree there is a difference of 4 Minutes. The difference in timings is 320 Minutes behind. As per the starting point time 10.00 AM the flight should have reached at 6.00 PM.
Reducing 320 Minutes from it we get 12.40 PM local time at the destination


Q3. Given $ means Tripling and % means change of sign then, find the value of $%$6-%$%6

ANS: ((3)*(-1)*(3)*6 ) - ((-1)*(3)*(-1)*6)


Q4. The size of a program is N. And the memory occupied by the program is given by M = 4000 sqr_root(N). If the size of the program is increased by 1% then how much % inc in memory?

ANS: (4000(sqr_root(1.01N) sqr _ root (N))) / ( 4000sqr _ root(N))


Q5. What is the largest prime number in 8 digit number?

ANS: 251


Q6. The word 12 was given.they asked us to do change 1st 2nd,3rd 4th,so on.then they asked what will be 10th letter from right? 

ANS: 2


Q7. They asked the temperature problem.It was same as previous papers.The ratio was -t*t/6+4t+12. It is like if t is the diff in temp. Then find % change in temp from 5 to 9 pm.


Q8. The ques on a man,a woman and a boy finish work together in 6 days.man takes 10 days, woman takes 24 days then how much boy will take? 

ANS: 40 days


Q9. The matrix of a(7,9) was given.The address of the first byte of a(1,1)=3000.it takes 4 bytes to store the number. Then calculate the address of the last byte of a(5,8).

ANS: 3000+(4*4*9)+(4*8)


Q10. modulo(373,7)+round(5.8)+truncat(7.2)-round(3.4) = ?

ANS: 12   = 2+6+7-3


Q11. The bucket size is 10KB.it takes 0.0001 KB / milisec to fill bucket.the bucket takes 100 or 1000 milisec to reach to destination.it takes 100 milisec to pass acknowledgement from dest to source.so calculate how much time will it take to pass N KB ,write formula. 


Q12. 1234 in which system for number xxx number?


Q13. They asked us to match the pairs.They were like basmati-wheat not type of  scooter-vehicle type of etc 


Q14. Complete the series 3,5,9,__,35,65

ANS: 17


Q15. If CYRNFR is coded as PLEASE then TNVA can be coded as ---------

ANS: GAIN


Q16. A power unit is there by the bank of the river of 900 meters width. A cable is made from power unit to power a plant opposite to that of the river and 3000 mts away from the power unit. The cost of the cable below water is Rs. 5/- per meter and cost of cable on the bank is Rs.9/- per meter. Find the total of laying the cableans . =(900*5)+((3000-900)*9)


Q17. Select the odd one out. 

a. Java 
b. Lisp
c. Smalltalk 
d. Eiffel.

ANS: LISP


Q18. Select the odd one out 

a. Oracle 
b. Linux 
c. Ingress 
d. DB2

ANS: LINUX


Q19. Find the physical quantity represented by (FORCE * LENGTH)/(VELOCITY*VELOCITY)?

ANS: d sqr/ t


Q20. Given the length of the 3 sides of a triangle. Find the one that is impossible?

(HINT : sum of smaller 2 sides is greater than the other one which is larger)


Q21. Find the singularity matrix from a given set of matrices?

(Hint det(A)==0)


Q22. Which of the following set of numbers has the highest Standard deviation?

7,0,7,0,7,0
-7,-7,-7,-7,-7,-7.
7,-7,7,-7,7,-7
-7,-7,-7,-7,-7,-7

ANS: 3rd


Q23. A 1 0 0 1 0 0 0 1
B 0 1 1 0 1 0 1 0
C 1 0 0 1 0 1 1 0

(AuB)nC = ?

ANS: u is OR, n in AND


Q24. Some Venn diagram was given about english, hindi and bengali speeking people. 3 sums were asked easy manageable. about % of bengali speeking people not speaking hindi but speaking english. etc 


Q25. What shape will be obtained using these values

X     Y
0     0.001
10     1.02
100     1.72
1000     3.00
9999     4.72

ANS: log x


Q26. Some BAR CHART and pie chart given & 2 or 3 question were asked fairly easy. bar was about people joining each yr and pie chart about % of people. about which yr had max growth %, like that.


Q27. Based on deg, minutes and radians Q. just remember 1 deg = 60 min and 1 min = 60 sec. Q such that u have 2 carry over.


Q28. Graph given and asked 2 write equation. it was some x cube graph.


Q29. Which of the following is power of 3

ANS: add the digits. 2 will divide. divide the numbers thrice with 3 time, 1 will not.


Q30Which for the following are orthogonal pairs 

a) 3i+2j 
b) i+j 
c) 2i-3j 
d) 7i+j

ANS: a and c


Q31. If A,B,C are the the mechanisms used separately to reduce the wastage of fuel by 30%,20%,10% . What will be the fuel economy if they were used combine.

ANS: =70/100 * 80/100 * 90/100 * 100


Q32. Faces, sides, edges of a cube asked.

ANS: 6


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop