Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Yahoo Technical Questions

Posted on :02-02-2016
Some Technical and Aptitude Questions

Written Test

No of Questions :70 (40 Tech+30Apti)

Time : 60 Minutes

Q1)
void main( )
{
int i;
for(i=1;i++;i<100)
printf(%d,i);
}

How many times does the loop executes?

a) 10 
b) 0 
c) 100 
d) Infinite

ANS: d) infinite


Q2)
void main( )
{
int i;
i=(2,3);
printf(%d,i);
}

a) 2 
b) 3 
c) garbage value. 
d) none of these.

ANS: b)3.


Q3)
void main( )
{
int i;
for(i=0;i++;i<100)
printf(%d,i);
}

How many times does the loop executes

a) 10 
b) 0 
c)100 
d) Infinite

ANS: b) 0


Q4) Local Variables will get stored in ____________.

a) Stack 
b) Queue 
c) Register 
d) All the above.

ANS: b) Queue


Q5)
void main( )
{
char c[ ]=cdef;
printf(%d %d,sizeof( c ),strlen( c ));
}

a) 5 4 
b) 4 5 
c) 2 5 
d) none of these

ANS: a) 5 4


Q6) Program code is stored in_______________

a) Heap 
b) CPU Register 
c) None

ANS: a)Heap


Q7) Register variables are stored in _________ .

a) Heap 
b) CPU Register 
c) None

ANS: b) CPU Register


Q8) What is the function of the kernel__________

a) Process 
b) Task 
c) Not Defined 
d) none of these


Q9 ) Which of the following interrupts has the highest
priority__________

a) RS6 
b) RS7 
c) INT 
d) Trap

ANS: Trap


Q10) Using of ___________ clocking circuit is advantageous in terms of usage of power.

a) Oscillaor 
b) Crystal
c) none

ANS: b)Crystal


Q11) What does Microprocessor does when it encounters an non maskable interrupt______________

a) Finishes the current executing instruction and then serves the interrupt.
b) Finishes the current executing task and then serves the interrupt.
c) Serves the interrupt at once.
d) none of the above

ANS: a)Finishes the current executing instruction and then serves the interrupt


Q12) The storage type used by micro processor is________________

a)LIFO 
b)FIFO 
c)Uses Both alternatively 
d)none.

ANS: a)LIFO.


Q13) What is motor is used in ceiling fan & washing m/cs: In electric traction?


Q14) When microprocessor encounters the HLT instruction _______________

a) Halts the executions.
b) Halts the executions and buses enter into tri state.
c) All the above.


Q15) Buses in Microprocessor Does which of the following job(s)

a) Carrys the data.
b) Carrys the address.
c) Carrys the control signal.
d) All the above.

ANS: d)All the above.


Q16) Bucholz relay is used for ____ protection (transformer).


Q17) What is 8255?

8085 has __ address and __ data lines
8051 is a ___ bit micro controller (ans:8 bit)


Q18) No. of poles and freq given find speed


Q19) Transmission line parameters are called ___


Q20) 74LS244 is ____


Q21) In which motor starting torque can be increased by adding rotor resistance (IM) there were 4 qns from Power plants (had to guess in that) questions from Controls 1 means 

a) underdamped 
b) undamped 
c) overdamped 
d) critically damped


Q22) Which of the following are universal gates? 

ANS: NAND, NOR


Q23) The resolution of picture in tv depends on.


Q24) Question about transistor. basic working


Q25) How many flags does 8085 have? 

ANS: 5


Q26) What is the frequency range of mobile communication?


Q27) Boolean expression was given for simplification



Aptitude Questions :

Q1. A mixture of contains milk n water in ratio 5:7.. another in ratio 4:6 now u got  a mix these in such  a way that milk to water ratio is 2:1


Q2. There are two discounts .. x% and y % on the cost price of an item .. what is the selling price....


Q3. A, b , c can do a piece of work in 5 days .. a and b in some days ,, b and c in some days etc etc ... question is  who is the fastest among the three... n the  


Q4. If x is an odd number then which of the following is odd 

a . 2x+1  
b ..2x+2  


Q5. A man purchases 4 mangoes for Rs 3 ... sells them at 6 for Rs 5 .. what is the profit or loss percentage...


Q6. There are two marriage groups .. red n brown no two individuals from the same group can marry each other if a guy marries a gal of any group the guys group becomes that of the gal the children have the same group as  their parents ...now based upon these facts there were some questions  like .....if there is a girl is of red group ..  then what can u say about her grandfather .... etc. ..


Q7. How many 3 digits number r there in which 1st n last digit is 2...   


Q8. How many minimum socks u gotten take from a bag containing 20 red and 20 blue .. so that 2 red socks come out  i tried to recollect the Vocab questions there were 10 analogies ... doggeredel:poet and vindicate: mercy


Q9. Rdbms covers ? Define Query?


Q10. Datastructure : order of randomly searched binary tree.

Electronics engineering based technical questions which covers microprocessors 80386 (not 8085) 2 or 3 questions are there.


Q1. A pulse is passed through a pipe to detect any damage. This process is called ??

a. Time reflectometry
b. Piggy backing


Question on stability of FET

Q1. What is double integration of a unit step signal?

a. ramp signal
b. parabola


Q2. What is the modulation used to transmit sound in tv signal?

a. VSB
b. FM and 2 more choices were there?


Q3. What is double integration of a unit step signal?

a. ramp signal
b. parabola



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop