Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

WIPRO Written Test 27 January 2010

Posted on :25-01-2016
Questions = 50 ; time limit = 50 minutes. no negative marking. Offline (paper & pen) test Section 1- English, 15 questions

Directions 1-5 : 

Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

Q1. While facts are ________ and data hard to come by, even scientists occasionally throw side the professional pretense of ______ and tear into each other with shameless appeals to authority and arguments that shameless appeals to authority and arguments that are unabashedly ad hominid.

a. elusive...objectivity
b. establish...courtesy
c. demonstrate .. neutrality
d. ineluctable...cooperation

ANS: (a)

Q2. While the disease is in ______ state it is almost impossible to determine its existence by_____

a. a dormant ..postulate
b. a critical...examination
c. an acute ...analysis
d. a latent...observation

ANS: (d)

Q3. The storehouse was infested.........................rats.

a. by
b. of
c. with
d. in

ANS: (c)

Q4. Please distribute these sweets........................the children

a. in
b. between
c. amid
d. among

ANS: (d)

Q5. This custom seems to have originated .....................and East European country

a. in
b. from
c. by
d. with

ANS: (a)

Directions 6-10: 

The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

Q6. OFFHAND : PREMEDITATION : :

a. upright : integrity
b. aboveboard : guile
c. cutthroat : competition
d. backward : direction

ANS: (b)

Q7. POLTERGEIST : APPARATION::

a. dwarf : stature
b. witch : familiar
c. ogre : monster
d. sorcerer : spell

ANS: (c)

Q8.AVER : AFFIRMATION : :

a. proclaim: objection
b. denounce : defiance
c. refuse : distress
d. demur : protest

ANS: (d)

Q9. Duralumin : Aircraft

a. Brass : Alloy
b. Stone : Sculptor
c. Iron : Steel
d. Bronze : Statue

ANS: (d)

Q10. Cool : Frigid

a. Livid :Lurid
b. Pool : Placid
c. Tepid : Torried
d. Lack : Abundant

ANS: (c)

Direction 11-13 : 

In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake the answer is no error

Q11. If I was you / I would have / terminated his services then and there / No error

A B C D

ANS: A

Q12. as soon as I will reach Bombay / I will send / you the books / you have asked for / No error

A B C D E

ANS: A

Q13. Our conception of / what should a science of mental life be / has changed considerably since James time / No error

A B C D
 
ANS: B

Directions 14-15 : 

In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

Q14. Do you imitate others?

a. Are others imitated by you?
b. Are others being imitated by you?
c. Were others being imitated by you?
d. Have others been imitated by you?

ANS: (a)

Q15. I saw him conducting the rehearsal.

a. He was seen conducting the rehearsal
b. I saw the rehearsal to be conducted by him
c. He was seen by me to conduct the rehearsal
d. I saw the rehearsal being conducted by him

ANS: (d)

SET -2

The questions 1-2 are based on the following data

6 people A,B,C,D,E and F sit around a table for dinner. Since A does not like C, he doesnt sit either opposite or
beside C.B and F always like to sit opposite each other.

Q1. If A is beside F then who is are the two neighbours of B?

a. D and C
b. E and C
c. D and E
d. Either (a) or (b)

ANS: (c)

Q2. If D is adjacent to F then who is adjacent to C?

a. E and B
b. D and A
c. D and B
d. either (a) or (c)

ANS: (d)

Q3. Complete the sequence A, E ,I ,M ,Q ,U , _ , _

a. B, F
b. Y, C
c. G, I
d. K, O

ANS: (b)

Q4. If the letters of the word rachit are arranged in all possible ways and these words are written out as in a dictionary, what is the rank of the word rachit.

a. 485
b. 480
c. 478
d. 481

ANS: (d)

Q5. Ravis salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is

a. 20%
b. 25%
c. 33 1/3%
d. 30%

ANS: (c)

Q6. A and B can finish a piece of work in 20 days .B and C in 30 days and C and A in 40 days. In how many days will A alone finish the job

a. 48
b. 34 2/7
c. 44
d. 45

ANS: (a)

Q7. How long will a train 100m long travelling at 72kmph take to overtake another train 200m long travelling at 54kmph?

a. 70 sec
b. 1 min
c. 1 min 15 sec
d. 55 sec

ANS: (b)

Q8. What is the product of the irrational roots of the equation (2x-1)(2x-3)(2x-5)(2x-7)=9?

a. 3/2
b. 4
c. 3
d. 3/4

ANS: (a)

Q9. The total population of a village is 5000. The number of males and females increases by 10% and 15% respectively and consequently the population of the village becomes 5600. what was the number of males in
the village ?

a. 2000
b. 2500
c. 3000
d. 4000

ANS: (c)

Q10. Fresh fruit contains 68% water and dry fruit contains 20% water. How much dry fruit can be obtained from 100 kg of fresh fruits?
thestudentdaily.com 2010

a. 32 kg
b. 40 kg
c. 52 kg
d. 80 kg

ANS: (b)

Q11. If segment is coded as rffndou, then ritual is coded as

a. shutbm
b. qjutbk
c. qhutbk
d. qhubtk

ANS: (c)

Q12. If football is cricket ,cricket is basketball ,basketball is volleyball, volleyball is khokho and khokho is cricket, which is not a ball game?

a. cricket
b. football
c. khokho
d. basketball

ANS: (a)

Q13. Which of the following is a recursive set of production

a. S --> a|A, A --> S
b. S --> a|A, A --> b
c. S -->aA, A-->S
d. None of these

ANS: (c)

Q14. A sum s is divided into 4 parts. second person gets Rs 10 more than first.3rd person is Rs 10 more than second, 4th is 10 more than 3rd.how much amount do 1st person get.

ANS: (s-60)/4

Q15. One ship goes along the stream direction 28 km and in opposite direction 13 km in 5 hrs for each direction. What is the velocity of stream?

ANS: 1.5 kmph


Section 3-technical , 20 questions

Q1. What sorting also have their best and worst case times equal ?

ANS: O (nlogn) for merge sort and heap sort

Q2. What page replacement algorithm has minimum number of page faults ?

ANS: Optimality algorithm

Q3. What is the use of virtual base class in c++

ANS: Multiple lines between derived classes.

Q4. Assignment operator targets to _____

ANS: l-value

Q5. A byte addressable computer has memory capacity of 2 power m Kbytes and can perform 2 power n operations an instruction involving three operands and one operator needs maximum of___________ bits

ANS: 3m + n

Q6. In round robin scheduling, if time quantum is too large then it degenerates to

ANS: FCFS

Q7. What data structures you should use for dictionary searching and it should be capable of doing spell check also?

ANS: Hashing

Q8. What is the value of 121 base 4 + 84 base 16?

ANS: 2130

Q9. When the function is called where the return address is stored?

ANS: Stack

Q10. C program code

int zap (int n)
{
if (n<=1)then zap=1;
else zap=zap(n-3)+zap(n-1);
}
then the call zap(6) gives the values of zap
thestudentdaily.com 2010
[a] 8 9 [c] 6 [d] 12 [e] 15


Q11. Virtual memory size depends on

a. address lines
b. data bus
c. disc space
d. a & c
e. none

ANS: (a)


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop