Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Wipro Aptitude test February 2011

Posted on :25-01-2016
Q1. Two bodies changed from p1 v1 to p2 v2 state in two ways. The heat supplied is delta Q and work done is delta W Then what is constant in these two processes

(a) delta q
(b) delta w
(c) delta q + delta w
(d) delta q - delta w

ANS: (d)

Q2. _______ have same atomic number and same mass number are

(a) Isotopes
(b) Isotones
(c) Isomers
(d) Isobars

ANS: (c)

Q3. When a free electron is placed in a plane of electro magnetic then it moves in

(a) in the direction of the electric field
(b) in the direction of magnetic field
(c) of propagation of wave
(d) of the plane containing magnetic field and propagation direction.

Q4. Name the phenomena in which one proton is jumped from one isomer to another isomer to create two different elements

(a) functional isomerisim
(b) sterio merisim
(c) tauto merisim
(d) penta merisim

ANS: (c)

Q5. In the below compounds which one has 40% C ,6.7% H and 53.3 % O what is its emphericaln formula

(a) CHO
(b) CH2
(c) C2H2O2
(d) C2H3O2

ANS: (b)

Q6. X rays are coming from X ray tube, the wavelength is _______ a certain wavelength/s

(a) below
(b) above
(c) in between
(d) out of

ANS: (c)

Q7. In a triode valve in order to increase the saturation current what has to be done

(a) increase plate voltage
(b) reduce distance between grid and plate
(c) increase cathode potential
(d) reduce grid potential

ANS: (d)

Q8. Seven different toys are distributed among 3 children how many different ways are possible?

(a) 7C3
(b) 7P3
(c) 3 7
(d) 7 3

ANS: (c)

Q9. A, B ans C are three speakers. They have to speak randomly along with another 5 speakers in a function. A has to speak before B and B has to speak before C. What is the probability.

ANS: 1/6

Q10. If dy = (secx + ytanx)dx, Then the curve is

(a) x = y cosx
(b) x = y sinx
(c) x = y tanx
(d) x = y secx

ANS: (a)

Q11. Two series are 16,21,26.... and 17,21,25.....
What is the sum of first hundred common numbers

(a) 101100
(b) 110100
(c) 101110
(d) 110101

ANS: (a)

Q12. There are two sections in a question paper each contain five questions. A students has to answer 6 questions. Maximum no. of questions that can be answered from any section is 4. How many ways he can attempt the paper?

(a) 50
(b) 100
(c) 120
(d) 200

ANS: (d)

Q13. a and b are two numbers selected randomly from 1,2,3.... 25 what is the probability of a and b are not equal.

(a) 1/25
(b) 24/25
(c) 13/25
(d) 2/25

ANS: (b)

Q14. The sum of the series 1 + 1(1+1/n) + 3(1+1/n)2 + ..... is equal to?

ANS: n2

Q15. Two circles of different radii intersects each other what is the maximum no of intersections

(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3

ANS: (c)

Q16. If x= sin-1(t), y = log(1-t2), find d2y/dx2 when t=1/2

(a) 1
(b) 0
(c) -8/3
(d) -2/3

ANS: (c)

Q17. If x approaches infinity , then (??dx )/( ??dx) is ?

(a) 1
(b) 0
(c) -1
(d) 2

ANS: (a)

Q18. If f(x)=1-cos(1-cosx)/x4 is continuos at f(0) then what is x

(a) 1
(b) 0
(c) 1/4
(d) -1/4

ANS: (c)

Q19. For the word SURITI, if you arrange the letters in dictionary order then what is its rank?

(a) 234
(b) 235
(c) 236
(d) 237

ANS: (c)

Q20. Period of sin ((2t + 3) / 6 pi)

(a) 6pi
(b) 6pi2
(c) 3pi

ANS: (b)

Q21 - Q23. Four questions given on the below data

X,Yand Z are senior engineers. A,B,C,D are junior engineers. Company wants to select 4 enginers.
Two will be senior and two will be juniors. The company wants these engineers to work in the most productive way so they respect each persons likes/dislikes.

Y is not friends with A
Z is not friends with C
B is not friends with A

Q21. If B is selected then who will be the remaining 4 members ?

Q22. If C is selected, Z and ___ cannot be selected?

Q23. D is always selected if ___ is selected?

Q24. A speaks truth 70% of the times, B speaks truth 80% of the times. What is the probability that both are contradicting each other is ?

Q25. ??x-3)/((x2 +x+1)2 )dx is ?

Q26. Ram starts from A walking 2 km North and turns right and walks 4 km and turns right again and walks 4 km and turns right again and walks 4 km and meets Radha at B walking in the opposite direction to Ram .

a) Which direction does Ram walk after the first turn?
b) Distance between A and B

Q27. If the equation x2 - 3x + a = 0 has the roots (0,1) then value of a is ?

Q28. A and Bs temperature are 10 degree celcius and 20 degree celcius having same surface , then their ratio of rate of emissions is ?

Q29. An atomic particle exists and has a particular decay rate . It is in a train . When the train moves, a person observes for whether the decay rate

(a) increases
(b) decreases
(c) depend on the directions of movement of train

Q30. Which of the following exchanges positive ions

(a) cl-
(b) nh2-
(c) ch2

ANS: (b)

Q31. After execution of CMP, a instruction in Intel 8085 microprocessor

(a) ZF is set and CY is reset.
(b) ZF is set CY is unchanged
(c) ZF is reset, CY is set
(d) ZF is reset , CY is unchanged .

ANS: ZF is set and CY is reset

Q32. The best tool for editing a graphic image is?

Q33. Network scheme defines

(a)one to one
(b) many to many
(c) one to, many

Q34. A person wants to measures the length of a rod. First he measures with standing ideally then he measures by moving parallel to the rod

(a) the length will decrease in second case
(b) length will be same
(c) length will increase in the second case.

Q35. One U-230 nucleus is placed in a train moving by velocity emitting alpha rays .When the train is at rest the distance between nucleus and alpha particle is x . One passenger is observing the particle . When the
train is moving what is the distance between particle and nucleus?

(a) x
(b) x + vt
(c) x - vt  

Q36. What is the resulting solution when benzene and toluene are mixed?

Q37. If the word FADENCOMT equals 345687921 then What is FEAT Find representation of 2998.

Q38. Given 10 alphabets out of which 5 are to be chosen. How many words can be made with atleast one repetition.

Q39. Arrange by acidic values : phenol, nitrotolouene and o-cresol?

Q39. Find sum of 3 + 5/(1+22) + 7/(1 + 22 + 32) + ......

ANS: 3n/(1 + n)

The following are few sample questions that maybe asked in the software paper.We havent been able to give the values in certain problems ; only the type of questions have been mentioned.

Q40. What sorting algos have their best and worst case times equal ?

ANS: O v(nlogn) for merge sort and heap sort

Q41. What page replacement algo has minimum  n  number of page faults ?

ANS: Optimality algorithm

Q42. What is the use of virtual base class in c++

ANS: Multiple lines between derived classes.

Q43. Find the eccentricity of a given node in a directed graph

Q44. Convert the infix to postfix for A-(B+C)*(D/E)

ANS: ABC+DE/*-

Q45. What is swapping?

Q46. Assignment operator targets to

ANS: l-value


Q47. A byte addressable computer has memory capacity of 2 power m Kbytes and can perform 2 power n Operations an instruction involving three operands and one operator needs maximum of ---bits

ANS: 3m + n

Q48. In round robin scheduling, if time quantum is too large then it degenerates to

ANS: FCFS

Q49. What is network schema?

Q50. Packet Burst is ______

Q51. Picards method uses _______?

ANS: Successive Differentiation.

The following are few sample questions that maybe asked in the hardware paper.We havent been able to give the values in certain problems ; only the type of questions have been mentioned.

Q1. Concentration and resistivity is given and conductivity is asked for?

Q2. R, resistance and C, capacitance is given,find the frequency and Q factor of the crystal?

Q3. Critical frequency and angle theta is given;.the max useable frequency is to be calculated

Q4. Questions on parabolic reflector antennas and half wave dipole antennas design

Q5. Ramp signal is generated from integrator .Whether it is a low or high pass filter?

Q6. Calculate FM bandwidth given max modulation frequency FM , max freq deviation, df and 8 pairs Allowable side band component?

Q7. Add 79H and 86H and tell the contents of flags

Q8. Scr is used for _____ (ac, dc , both )

Q9. Push pull amplifier is used to remove which harmonics (even , odd , both )

Q10. PAM is demodulated using ___ ( low pass filter , high pass filter )

Q11. 16k memory is needed. How many chips with 12 address buses and 4 data buses are needed.

Q12. AM wave is detected using _________ detector

Q13. Which flip flop is used for shift registers


Q14. Program counter does what __ (stores a memory address, address of the present instruction)

Q15. In a bistable multivibrator communication capacitor is used for ______ ( speed up response , ac coupling)

Q16. Totem pole is what?

Q17. Time costant for an integrator and differentiator should be ( small , high etc.)

Q18. TV waves are __ ( sky waves , space waves etc.)

Q19. Which configuration has highest i/p imp. ( ce , cb , cc )

Q20. Parabolic antenna with 2degree angle. What is its directivity.

Q21. Given 10 mhz pe modulation and we got a 100 mhz band.
How many channels can be there.

Q22. If o/p power is doubled by how much does the sound increase ( 1db,2db,3db )




  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop