Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Wipro Test Paper December 2012

Posted on :23-01-2016
Wipro Sample Test Paper 1:-

Q1. An electron moving in an electromagnetic field moves in a

(a) In a straight path
(b) Along the same plane in the direction of its propagation
(c) Opposite to the original direction of propagation
(d) In a sine wave

ANS: (b)

Q2. The total work done on the particle is equal to the change in its kinetic energy

(a) Always
(b) Only if the forces acting on the body are conservative.
(c) Only if the forces acting on the body are gravitational.
(d) Only if the forces acting on the body are elastic.

ANS: (a)

Q3. The following unit measure energy:

(a) Kilo-watt hour.
(b) Volt*volt/sec*ohm.
(c) Pascal*foot*foot
(d) (Coulomb*coulomb)*farad

ANS: (a)

Q4. Astronauts in stable orbits around the earth are in a state of weightlessness because

(a) There is no gravitational force acting on them.
(b) The satellite and the air inside it have an acceleration equal to that of gravitational acceleration there.
(c) The gravitational force of the earth and the sun balance giving null resultant.
(d) There is no atmosphere at the height at which the satellites move.

ANS: (b)

Q5. An organ pipe, open at both ends and another organ pipe closed at one end, will resonate with each other, if their lengths are in the ratio of

(a) 1:1
(b) 1:4
(c) 2:1
(d) 1:2

ANS: (c)

Q6. During an isothermal expansion of an ideal gas

(a) Its internal energy increases.
(b) Its internal energy decreases.
(c) Its internal energy does not change.
(d) The work done by the gas is not equal to the quantity of heat absorbed by it.

ANS: (c)

Q7. A parallel plate capacitor is charged and the charging battery is then disconnected. If the plates of the capacitor are moved further apart by means of insulating handles

(a) The charge on the capacitor increases.
(b) The voltage across the plates increases.
(c) The capacitance increases.
(d) The electrostatic energy stored in the capacitor decreases.

ANS: (b)

Q8. Two equal negative charges q are fixed at point (0,a) and (0,-a) on the y-axis. A positive charge Q is released from rest at the point (2a,0) on the x-axis. The charge Q will

(a) Execute simple harmonic motion about the origin
(b) Move to the origin and remain at rest
(c) Move to infinity
(d) Execute oscillatory but not simple harmonic motion

ANS: (d)

Q9. A square conducting loop of length Lon a side carries a current I. The magnetic field at the centre of the loop is

(a) Independant of L
(b) Proportional to L*L
(c) Inversely proportoinal to L
(d) Directly proportional to L

ANS: (c)

Q10. The focal length of a convex lens when placed in air and then in water will

(a) Increase in water with respect to air
(b) Increase in air with respect to water
(c) Decrease in water with respect to. air
(d) Remain the same

ANS: (a)

Q11. The maximum kinectic energy of the photoelectron emitted from the surface is dependant on

(a) The intensity of incident radiation
(b) The potential of the collector electrode
(c) The frequency of incident radiation
(d) The angle of incidence of radiation of the surface

ANS: (c)

Q12. An electron orbiting in a circular orbit around the nucleus of the atom

(a) Has a magnetic dipole moment
(b) Exerts an electric force on the nucleus equal to that on it by the nucleus
(c) Does not produce a magnetic induction at the nucleus
(d) All of the above

ANS: (d)

Q13. The X-rays beam coming from an X-ray tube will be:

(a) Monochromatic

(b) Having all wavelengths smaller than a certain minimum wavelength

(c) Having all wavelengths larger than a certain minimum wavelength

(d) Having all wavelengths lying between a minimum and a maximum wavelength

ANS: (c)


Q14. The mass number of a nucleus is

(a) Always less than its atomic number

(b) Always more than its atomic number

(c) Always equal to its atomic number

(d) Sometimes more and sometimes equal to its atomic number

ANS: (d)


Q15. Two successive elements belonging to the first transition series have the same number of electrons partially filling orbitals. They are

(a) V and Cr

(b) Ti and V

(c) Mn and Cr

(d) Fe and Co

ANS: (c)


Q16. When n+l has the same value for two or more orbitals,the new electron enters the orbital where

(a) n is maximum

(b) n is minimum

(c) l is maximum

(d) l is minimum

ANS: (b)


Q17. A balloon filled with ethylene is pricked with a sharp pointed needle and quickly placed in a tank full of hydrogen at the same pressure. After a while the balloon would have

(a) Shrunk

(b) Enlarged

(c) Completely collapsed

(d) Remain unchanged in size

ANS: (b)


Q18. Which of the following statements is not true?

(a) The ratio of the mean speed to the rms speed is independant of temperature

(b) Tthe square of the mean speed of the molecules is equal to the mean squared speed at a certain temperature

(c) Mean kinetic energy of the gas molecules at any given temperature is independant of the mean speed

(d) None

ANS: (b)


Q19. Which of the following statements represent Raoults Law

(a) Mole fraction of solvent = ratio of vapour pressure of the solution to vapour pressure of the solvent

(b) Mole fraction of solute = ratio of vapour pressure of the solution to vapour pressure of the solvent

(c) Mole fraction of solute = lowering of vapour pressure of the solution

(d) Mole fraction of solvent = lowering of vapour pressure of the solution

ANS: (a)


Q20. Elements having the same atomic number and the same atomic mass are known as

(a) Isotopes

(b) Isotones

(c) Isomers

(d) None of the above


Q21. Which is the most acidic amongst

(a) Nitrophenol

(b) O-toulene

(c) Phenol

(d) Cresol


Q22. Pure water does not conduct electricity because it is

(a) Almost not ionised

(b) Low boiling

(c) Neutral

(d) Readily decomposed

ANS: (a)


Q23. In a salt bridge, KCl is used because

(a) It is an electrolyte

(b) The transference number of K+ and Cl- is nearly the same

(c) It is a good conductor of electricity

(d) All of the above

ANS: (d)


Q24. A depolarizer used in the dry cell batteries is

(a) KCl

(b) MnO2

(c) KOH

(d) None of the above

ANS: (b)


Q25. The hydrolysis of alkyl halides by aqueous NaOH is best termed as

(a) Electrophylic substitution reaction

(b) Electrophylic addition reaction

(c) Nnucleophylic addition reaction

(d) Nucleophylic substitution reaction

ANS: (d)


Q26. The hydrocarbon that gives a red precipitate with ammoniacal cuprous chloride is (where  means a triple bond)

(a) CH3-CH2-CH2-CH3

(b) CH3-C C - CH3

(c) CH2=CH-CH=CH2

(d) CH3-CH2-C CH

ANS: (d)


Q27. Which of the following reagents is neither neutral nor basic

(a) Lucas reagent

(b) Tollens reagent

(c) Bayers reagent

(d) Fehlings solution

ANS: (a)


Q28. The substance which is most easily nitrated

(a) Toluene

(b) Bbenzene

(c) Nitrobenzene

(d) Chlorobenzene

ANS: (a)


Q29. Carbylamine reaction is a test for

(a) Primary amine

(b) Secondary amine

(c) Tertiary amine

(d) Quarternary ammonium salt

ANS: (a)


Q30. Which of the following oxides cannot be reduced by carbon to obtain metal

(a) ZnO

(b) Al2O3

(c) Fe2O3

(d) PbO

ANS: (b)


Q31. Which of the following is not an oxide ore?

(a) Cassiterite

(b) Siderite

(c) Pyrolusite

(d) Bauxite

ANS: (b)


Q32. Which among the following is called philosophers wool

(a) Cellulose

(b) Calamine

(c) Stellite

(d) Cerussite

ANS: (c)


Q33. Out of 10 white, 9 black and 7 red balls, in how many ways can we select one or more balls

(a) 234

(b) 52

(c) 630

(d) 879

ANS: (d)


Q34. A and B throw a dice. The probability that As throw is not greater than Bs is

(a) 5/12

(b) 7/12

(c) 11/12

(d) 5/36

ANS: (b)


Q35. Given two numbers a and b. Let A denote the single AM between these and S denote the sum of n AMs between them. Then S/A depends upon

(a) n

(b) n,a

(c) n,b

(d) n,a,b

ANS: (a)


Q36. If the sum of the roots of the equation ax2+bx+c=0 is equal to the sum of the squares of theirnreciprocals, then, a/c, b/a, c/b are in

(a) AP

(b) GP

(c) HP

(d) None of the these

ANS: (c)


In the following questions ~ represents the integral sign-for eg. 1~2[f(x)] means integration of the function f(x) over the interval 1 to 2.

Q37. Value of -1~2[|2-x2|]dx, ie integration of the function |2-x2| over the interval -1 to 2.

(a) 0

(b) 1

(c) 2

(d) None of the above

ANS: (d)


Q38. If 0~P[log sinx]dx=k,then the value of 0~P/4[log(1 + tan x)]dx ,where P stands for pi, is

(a) -k/4

(b) k/4

(c) -k/8

(d) k/8

ANS: (c)


Q39. If a,b,c be in GP and p,q be respectively AM between a,b and b,c then

(a) 2/b=1/p+1/q

(b) 2/b=1/p-1/q

(c) 2=a/p-c/q

(d) None of the above

ANS: (a)


Q40. A solution of KMnO4 is reduced to MnO2 .The normality of solution is 0.6.The molarity is

(a) 1.8M

(b) 0.6M

(c) 0.1M

(d) 0.2M

ANS: (d)

The questions 41- 46 are based on the following pattern.The problems below contain a question and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions.The correct answer is

(A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.

(B) If statement(II) alone is sufficient but statement(I) alone is not sufficient.

(C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.

(D) If both together are not sufficient.


Q41. What is Johns age?

(I) In 15 years John will be twice as old as Dias would be
(II) Dias was born 5 years ago


Q42. What is the distance from city A to city C in kms?

(I) City A is 90 kms from City B
(II) City B is 30 kms from City C


Q43. Is A=C ? A,B,C are real numbers

(I) A-B=B-C
(II) A-2C = C-2B


Q44. What is the 30th term of a given sequence ?

(I) The first two terms of the sequence are 1,1/2
(II) The common difference is -1/2


Q45. Was Avinash early, on time or late for work?

(I) He thought his watch was 10 minutes fast
(II) Actually his watch was 5 minutes slow


Q46. What is the value of A if A is an integer?

(I) A4 = 1
(II) A3 + 1 = 0


Q47. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15km toward the right and finally travels 5km towards the east, how far is he from his starting place?

(a) 5.5 kms

(b) 3 km

(c) 13 km

(d) 6.4 km

ANS: (b)


Q48. Xs fathers wifes fathers granddaughter uncle will be related to X as

(a) Son

(b) Nephew

(c) Uncle

(d) Grandfather

ANS: (c)


Q49. Find the next number in the series 1, 3 ,7 ,13 ,21 ,31

(a) 43

(b) 33

(c) 41

(d) 45

ANS: (a)


Q50. If in a certain code RANGE is coded as 12345 and RANDOM is coded as 123678.

Then the code for the word MANGO would be

(a) 82357

(b) 89343

(c) 84629

(d) 82347

ANS: (d)


Q51. If PROMPT is coded as QSPLOS ,then PLAYER should be

(a) QMBZFS
(b) QWMFDW
(c) QUREXM
(d) URESTI

ANS: (a)

The questions 52 - 53 are based on the following data:-

6 people A,B,C,D,E and F sit around a table for dinner.Since A does not like C, he doesnt sit either opposite or beside C.B and F always like to
sit opposite each other.

Q52. If A is beside F then who is are the two neighbours of B?

(a) D and C
(b) E and C
(c) D and E
(d) Either (a) or (b)

ANS: (c)

Q53. If D is adjacent to F then who is adjacent to C?

(a) E and B
(b) D and A
(c) D and B
(d) either (a) or (c)

ANS: (d)

Q54. Complete the sequence A, E ,I ,M ,Q ,U , _ , _

(a) B, F
(b) Y, C
(c) G, I
(d) K, O

ANS: (b)

Q55. A person travels 6km towards west, then travels 5km towards north ,then finally travels 6km towards west. Where is he with respect to his starting position?

(a) 13km east
(b) 13km northeast
(c) 13km northwest
(d) 13km west

ANS: (c)

Q56. If A speaks the truth 80% of the times, B speaks the truth 60% of the times. What is the probability that they tell the truth at the same time

(a) 0.8
(b) 0.48
(c) 0.6
(d) 0.14

ANS: (b)

Q57. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to

(a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above

ANS: (c)

Q58. Transponders are used for which of the following purposes

(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

ANS: (c)

Q59. The format specifier -%d is used for which purpose in C

(a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable

ANS: (a)

Q60. Virtual functions allow you to

(a) Create an array of type pointer-to-base-class that can hold pointers to derived classes
(b) Create functions that have no body
(c) Group objects of different classes so they can all be accessed by the same function code
(d) Use the same function call to execute member functions to objects from different classes

Q61. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is

(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort

ANS: (a)

Q62. What details should never be found in the top level of a top-down design?

(a) Details
(b) Coding
(c) Decisions
(d) None of the above

ANS: (c)

Q63. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by assembler

(a) Reallocation
(b) Allocation
(c) Linking
(d) Both (a) and (b)

ANS: (d)

Q64. Bankers algorithm for resource allocation deals with

(a) Deadlock prevention
(b) Deadlock avoidance
(c) Deadlock recovery
(d) None of these

ANS: (b)

Q65. Thrashing can be avoided if

(a) The pages, belonging to the working set of the programs, are in main memory
(b) The speed of CPU is increased
(c) The speed of I/O processor are increased
(d) All of the above

ANS: (a)

Q66. Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?

(a) Narrowband channels
(b) Simplex channels
(c) Full-duplex channels
(d) Mixedband channels

ANS: (b)

Q67. A feasibility document should contain all of the following except

(a) Project name
(b) Problem descriptions
(c) Feasible alternative
(d) Data flow diagrams

ANS: (d)

Q68. What is the main function of a data link content monitor?

(a) To detect problems in protocols
(b) To determine the type of transmission used in a data link
(c) To determine the type of switching used in a data link
(d) To determine the flow of data

ANS: (a)

Q69. Which of the following is a broadband communications channel?

(a) Coaxial cable
(b) Fiber optic cable
(c) Microwave circuits
(d) All of the above

ANS: (d)

Q70. Which of the following memories has the shortest access time?

(a) Cache memory
(b) Magnetic bubble memory
(c) Magnetic core memory
(d) RAM

ANS: (a)

Q71. A shift register can be used for

(a) Parallel to serial conversion
(b) Serial to parallel conversion
(c) Digital delay line
(d) All the above

ANS: (d)

Q72. In which of the following page replacement policies, Baladys anomaly occurs?

(a) FIFO
(b) LRU
(c) LFU
(d) NRU

ANS: (a)

Q73. Sub schema can be used to

(a) Create very different, personalised views of the same data
(b) Present information in different formats
(c) Hide sensitive information by omitting fields from the sub-schemas description
(d) All of the above

ANS: (d)


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop