Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Wipro Practice Test Paper

Posted on :22-01-2016
WIPRO Aptitude Test 3:-

Q1. When a bicycle is in motion, the force of friction exerted by the ground on the two wheels is such that it acts

(a) In the backward direction on the front wheel and in the forward direction on the rear wheel.
(b) In the forward direction on the front wheel and in the backward direction on the rear wheel.
(c) In the backward direction on both the front and rear wheels.
(d) In the backward direction on both the front and rear wheels.

ANS: (d)

Q2. A certain radioactive element A, has a half life = t seconds. In (t/2) seconds the fraction of the initial quantity of the element so far decayed is nearly

(a) 29%
(b) 15%
(c) 10%
(d) 45%

ANS: (a)

Q3. Which of the following plots would be a straight line?

(a) Logarithm of decay rate against logarithm of time
(b) Logarithm of decay rate against logarithm of number of decaying nuclei
(c) Decay rate against time
(d) Number of decaying nuclei against time

ANS: (b)

Q4. A radioactive element x has an atomic number of 100.It decays directly into an element y which decays directly into element z. In both processes a charged particle is emitted. Which of the following statements would be true?

(a) y has an atomic number of 102
(b) y has an atomic number of 101
(c) z has an atomic number of 100
(d) z has an atomic number of 101

ANS: (b)

Q5. If the sum of the roots of the equation ax2 + bx + c=0 is equal to the sum of the squares of their reciprocals then a/c, b/a, c/b are in

(a) AP
(b) GP
(c) HP
(d) None of these

ANS: (c)

Q6. A man speaks the truth 3 out of 4 times. He throws a die and reports it to be a 6. What is the probability of it being a 6?

(a) 3/8
(b) 5/8
(c) 3/4
(d) None of the above

ANS: (a)

Q7. If cos2A + cos2B + cos2C = 1 then ABC is a

(a) Right angle triangle
(b) Equilateral triangle
(c) All the angles are acute
(d) None of these

ANS: (a)

Q8. Image of point (3,8) in the line x + 3y = 7 is

(a) (-1,-4)
(b) (-1,4)
(c) (2,-4)
(d) (-2,-4)

ANS: (a)

Q9. The mass number of a nucleus is

(a) Always less than its atomic number
(b) Always more than its atomic number
(c) Sometimes more than and sometimes equal to its atomic number
(d) None of the above

ANS: (c)

Q10. The maximum KE of the photoelectron emitted from a surface is dependent on

(a) The intensity of incident radiation
(b) The potential of the collector electrode
(c) The frequency of incident radiation
(d) The angle of incidence of radiation of the surface

ANS: (c)

Q11. Which of the following is not an essential condition for interference

(a) The two interfering waves must be propagated in almost the same direction or the two interfering waves must intersect at a very small angle
(b) The waves must have the same time period and wavelength
(c) Amplitude of the two waves should be the same
(d) The interfering beams of light must originate from the same source

ANS: (c)

Q12. When X-Ray photons collide with electrons

(a) They slow down
(b) Their mass increases
(c) Their wave length increases
(d) Their energy decreases

ANS: (c)

Q13. An electron emits energy

(a) Because its in orbit
(b) When it jumps from one energy level to another
(c) Electrons are attracted towards the nucleus
(d) The electrostatic force is insufficient to hold the electrons in orbits

ANS: (b)

Q14. How many bonds are present in CO2 molecule?

(a) 1
(b) 2
(c) 0
(d) 4

ANS: (d)

Q15. In a balanced chemical equation

(a) Atoms are conserved
(b) Molecules are conserved
(c) Moles are conserved
(d) Reactant and product molecules are preserved

ANS: (a)

Q16. How many grams of NaOH will react with 0.2 equivalent of HCl?

(a) 0.59
(b) 0.285
(c) 1.18
(d) none of these

ANS: (a)

Q17. Which of the following is least acidic

(a) Ortho-cresol
(b) Para-cresol
(c) Phenol
(d) Meta-cresol

ANS: (b)

Q18. In Reimer-Tiemanns reaction, the reaction intermediate is

(a) Carbene
(b) Dichloro carbene
(c) Carbonion
(d) Carbonium ion

ANS: (b)

Q19. Which of the following is most acidic?

(a) C2H5OH
(b) CH3CHOHCH3
(c) Ethanol
(d) CH3OH

ANS: (b)

Q20. A catalyst

(a) always slows down the reaction
(b) always starts a reaction that would not have occurred at all otherwise
(c) causes changes in the rate of the reaction
(d) changes the quantities of the products formed

ANS: (c)

Q21. The rate of the first order reaction depends on the

(a) Concentration of the reactant
(b) Concentration of the product
(c) Time
(d) Temperature

ANS: (d)

Q22. The most abundant element in the universe is

(a) Hydrogen
(b) Helium
(c) Oxygen
(d) Silicon

ANS: (a)

Q23. Integrate 3x + 5 / (x3-x2-x+1)

(a) 1/2 log | (x+1)/(x-1) | - 4/(x-1)
(b) log |2+tanx|
(c) -(1+logx)/x
(d) 2 log|(tanx)/(tanx+2)

ANS: A

Q24. If y=cos-1(cosx + 4sinx)/(17)1/2, then dy/dx is

(a) 0
(b) 1
(c)-1
(d) None of these

ANS: (b)

Q25. If the sum of n terms of two series of A.P are in the ratio 5n+4:9n+6. Find the ratio of their 13th Terms

(a) 129/231
(b) 1/2
(c) 23/15
(d) None of the above

ANS: (a)

Q26. If the letters of the word Rachit are arranged in all possible ways and these words are written out as in a dictionary, what is the rank of the word Rachit.

(a) 485
(b) 480
(c) 478
(d) 481

ANS: (d)

Q27. Ravis salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is

(a) 20%
(b) 25%
(c) 33 1/3%
(d) 30%

ANS: (c)

Q28. A and B can finish a piece of work in 20 days .B and C in 30 days and C and A in 40 days. In how many days will A alone finish the job

(a) 48
(b) 34 2/7
(c) 44
(d) 45

ANS: (a)

Q29. How long will a train 100m long travelling at 72kmph take to overtake another train 200m long travelling at 54kmph

(a) 70sec
(b) 1min
(c) 1 min 15 sec
(d) 55 sec

ANS: (b)

Q30. What is the product of the irrational roots of the equation (2x-1)(2x-3)(2x-5)(2x-7)=9?

(a) 3/2
(b) 4
(c) 3
(d) 3/4

ANS: (a)

Q31. Which of the following parameters is the same for molecules of all gases at a given temperature?

(a) Mass
(b) Momentum
(c) Speed
(d) Kinetic energy

ANS: (d)

Q32. A solid is completely immersed in liquid. The force exerted by the liquid on the solid will

(a) Increase if it is pushed deeper inside the liquid
(b) Change if its orientation is changed
(c) Decrease if it is taken partially out of the liquid
(d) None of the above

ANS: (c)

Q33. Select the correct statements

(a) A simple harmonic motion is necessarily periodic
(b) An oscillatory motion is necessarily periodic
(c) A periodic motion is necessarily oscillatory
(d) All of the above

ANS: (a)

Q34. An electron is injected into a region of uniform magnetic flux density with the components of velocity parallel to and normal to the flux.What is the path of the electron?

(a) Helix
(b) Parabola
(c) Circle
(d) Rectangle

ANS: (a)

Q35. A constant voltage is applied between the 2 ends of a uniform metallic wire. Some heat is developed in it. The heat developed is doubled if

(a) both the length and radius of the wire are halved.
(b) both the length and radius of the wire are doubled
(c) the radius of the wire is doubled
(d) the length of the wire is doubled

ANS: (b)

Q36. If Youngs double slit experiment is performed in water

(a) the fringe width will decrease
(b) the fringe width will increase
(c) the fringe width remains unchanged
(d) there will be no fringe

ANS: (a)

Q37. The shape of a spot of light produced when bright sunshine passes perpendicular through a hole of very small size is

(a) Square, because the hole is a square
(b) Round, because it is an image of the sun
(c) Round with a small penumbra around it
(d) Square with a small penumbra

ANS: (b)

Select the alternative that logically follows from the two given statements.

Q38. Some forms are books
All books are made of paper

(a) Some forms are made of paper
(b) Some forms are not made of paper
(c) No forms are made of paper
(d) None of the above

ANS: (a)

Q39. All toffees are chocolates
Some toffees are not good for health

(a) Some chocolates are not good for health
(b) Some toffees are good for health
(c) No toffees are good for health
(d) Both (a) and (b)

ANS: (a)

The questions 40-46 are based on the following pattern.The problems below contain a question and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions.The correct answer is

(A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
(B) If statement(II) alone is sufficient but statement(I) alone is not sufficient.
(C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
(D) If both together are not sufficient.
(E) If statements (I) and (II) are not sufficient

Q40. What is the volume of a cubical box in cubic centimetres?

(I) One face of the box has an area of 49 sq.cms.
(II) The longest diagonal of the box is 20 cms.


Q41. Is z positive?

(I) y+z is positive
(II) y-z is positive


Q42. Is x>y ? x, y are real numbers?

(I) 8x = 6y
(II) x = y + 4


Q43. If a ground is rectangular, what is its width?

(I) The ratio of its length to its breadth is 7:2
(II) Perimeter of the playground is 396 mts.


Q44. If the present age of my father is 39 yrs and my present age is x yrs, what is x?

(I) Next year my mother will be four times as old as I would be.
(II) My brother is 2 years older than I and my father is 4 years older than my mother.


Q45. How many brothers and sisters are there in the family of seven children?

(I) Each boy in the family has as many sisters as brothers
(II) Each of the girl in the family has twice as many brothers as sisters


Q46. x is not equal to 0, is x + y = 0?

(I) x is the reciprocal of y
(II) x is not equal to 1


Following questions are based on letters analogy. First pair of letters should have the same relationship as the second pair of letters or vice versa.

Q47.? : BGLQ : : YDIN : VAFK

(a) EKNS
(b) DKMT
(c) DLMS
(d) EJOT

ANS: (d)

Q48. NLO : RPS : : ? : ZXA

(a) VUW
(b) VTR
(c) VTW
(d) TRP

ANS: (c)

Q49. If segment is coded as rffndou, then ritual is coded as

(a) shutbm
(b) qjutbk
(c) qhutbk
(d) qhubtk

ANS: (c)

Q50. If football is cricket ,cricket is basketball ,basketball is volleyball,volleyball is khokho and khokho is cricket, which is not a ball game?

(a) cricket
(b) football
(c) khokho
(d) basketball

ANS: (a)

Q51. Which of the following is a recursive set of production

(a) S --> a|A, A --> S
(b) S --> a|A, A --> b
(c) S -->aA, A-->S
(d) None of these

ANS: (c)

  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop