Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Vizual Reading Comprehension Questions with Answers

Posted on :27-04-2016

Directions to Solve questions 1 to 5:

There is modicum of truth in the assertion that a working knowledge of ancient history is necessary to the intelligent interpretation of current events. But the sage who uttered these words of wisdom might well have added something on the benefits of studying, particularly, the famous battles of history for the lessons they contain for those of us who lead or aspire to leadership. 

Such a study will reveal certain qualities and attributes which enabled the winners to win and certain deficiencies which caused the losers to lose. And the student will see that the same patterns recurs consistently, again and again, throughout the centuries.


Q1. A person who aspires to lead could learn from the history of battles

A. what led the previous leaders win a battle
B. what made them lose a battle
C. the qualities and deficiencies of commanders of these battles
D. the strategies that they have evolved in course of these battles

ANS: C


Q2. In this context, intelligent interpretation of current event means

A. rational explanation of events
B. appropriate understanding of events
C. intellectual outlook on events
D. skilful interpretation of events

ANS: A


Q3. The expression more than a modicum of truth means

A. some truth
B. much truth
C. more than a small amount of truth
D. nothing but truth

ANS: C


Q4. According to the writer, a study of famous battles of history would

A. be beneficial to wise men
B. provide food to modern leaders for reflection
C. be more useful than a general knowledge of ancient history
D. help us understand the art of modern warfare

ANS: B


Q5. A knowledge of history is necessary to interpret current problems because

A. they have roots in the past
B. they can be contrasted with the past events
C. they may be repetitions of past events
D. only then they can be put in a proper context

ANS: C


Directions to Solve questions 6 to 10:

Modern economies does not differentiate between renewable and non-renewable materials, as its method is to measures everything by means of a money price. Thus, taking various alternatives fuels, like coal, oil, wood or water power: the only difference between them recognised by modern economics is relative cost per equivalent unit. 

The cheapest is automatically the one to be preferred, as to do otherwise would be irrational and uneconomic. From a Buddhist point of view of course this will not do, the essential difference between non-renewable fuels like coal and oil on the one hand and renewable fuels like wood and water power on the other cannot be simply overlooked. 

Non-renewable goods must be used only if they are indespensible, and then only with the greatest care and the highest concern for conservation. To use them carelessly or extravagantly is an act of violence, and while complete non-violence may not be possible on earth, it is nonetheless the duty of man to aim at deal of non-violence in all he does.


Q6. Which of the following statements may be assumed to be false from the information in the passage?

1. The writer finds the attitude of modern economists towards natural resources to be uneconomic.
2. Buddhist economists are in different to the cost of fuels
3. To use oil on non-essentials is contrary to the Buddhist economic philosophy
4. To fell a tree is an act of violence not permitted by Buddhist economists
Of the above statements

A. 1 and 2 are false
B. 1, 2 and 4 are false
C. 3 and 4 are false
D. All 1, 2, 3, and 4 are false

ANS: 


Q7. According to the passage, Buddhist economists are not in favour of

A. measuring everything in terms of money
B. using non-renewable sources
C. economic development
D. applying non-violence to every sphere of life

ANS: B


Q8. In this passage the author is trying to

A. differentiate between renewable and non-renewable materials
B.show that the modern economist is only concerned with costs
C. underline the need for conserving natural resources
D. different between two economic philosophies

ANS: D


Q9. Fill in the blanks with the appropriate pair of phrases:

The passage suggests that while a modern economist, considers it uneconomic to use      form of fuel, a Buddhist economist considers it uneconomic to use         form a fuel

A. a cheap, a renewable
B. an irrational, an essential
C. an expensive, an non-renewable
D. a rational, an unessential

ANS: C


Q10. The Buddhist economists attitude implies that fuels like coal and oil must be used only if

A. there is a plentiful supply
B. wood and water can be dispensed with
C. the relative cost of each is than of wood and water
D. there is no alternative fuel available

ANS: D


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop