Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Verifone Technical and Reasoning Questions- 2014

Posted on :01-03-2016


May 14, 2014:-

Q1. Give an example of circuit with nand gates.


Q2. Define SQL.


Q3. What should a real time operating system consist of?

A. Fast context switch
B. Virtual memory


Q4. What will you use to implement critical section?


Q5. What is the scope of static variable?


Q6. Choose amongst the following option that is not done by Data Link Layer?

A. Bit stuffing
B. LRC
C. CRC
D. Parity check


Q7. What will be the complexity of the efficient sorting logo given that 10000 numbers and 48 MB memory?


Q8. 

Integer a = 1, b = 2, c = 3
Printf(%d,%d, a,b,c);

What shall be the output for the above given equation?


Q9. If you have to go to first record from the last and vice versa, which data structure will be used for the same?


Q10. What does CMRR relate to?

A. Voltage follower
B. Non inverting amplifier
C. Inverting amplifier
D. Integrator


Q11. Choose from the below mentioned options to handle asynchronous events

A. Polling
B. Interrupt



Nov 28, 2014:-

Directions for Q 1- 4:

Read the comprehension and answer the questions that follow:

Soft bodied animals like caterpillars often fall a prey to voracious hunters like birds or reptiles. Despite having no means to actively defend themselves, with weapons like claws or jaws, they have nevertheless, evolved other equally effective deterrents. A particular species of the caterpillar lives at an altitude over 2.500 metres in the Himalayas. It uses prominent colour to inform would be predators of its in edibility. In the event that an inexperienced or adventurous bird did eat the caterpillar, it would probably vomit it soon after, and subsequently desist from attacking similar species in future. Though this would do the unfortunate victim no good, the species benefits. A rare example of the martyr among animals. 

Q1. The expression others equally effective deterrents mean

A. preventive weapons which have equal effect of others
B. mechanism which scares everyone equally well
C. preventive equipment which it is as effective as something that has been already mentioned in the passage
D. deterrents that are as powerful as those the caterpillars have

ANS: B


Q2. Caterpillars cannot defend themselves because

A. are passive animals
B. are lazy
C. cannot acquire weapons
D. have no claws or jaws

ANS: A


Q3. The Himalayan caterpillar uses prominent colours to

A. warn the predator
B. attack the predator
C. reveal itself
D. defend itself

ANS: A


Q4. Experienced birds do not attack the Himalayan caterpillars because they are

A. repulsive
B. very aggressive
C. inedible
D. diseased

ANS: C


Directions for Q 5-8:
Read the comprehension and answer the questions that follow:

It is to progress in the human sciences that we must look to undo the evils which have resulted from a knowledge of physical world hastily and superficially acquired by population unconscious of the changes in themselves that the new knowledge has imperative. The road to a happier world than any known in the past lies open before us if atavistic destructive passions can be kept in leash while the necessary adaptations are made. Fears are inevitable in time, but hopes are equally rational and far more likely to bear good fruit. We must learn to think rather less of the dangers to be avoided than of the good that will lie within our grasp if we can believe in it and let it dominate our thoughts. Science, whatever unpleasant consequences it may have by the way, is in its very nature a liberator, a liberator of bondage to physical nature and in time to come, a liberator from the weight of destructive passions. We are on the threshold of utter disaster or unprecedently glorious achievement. No previous age has been fraught with problems so momentous; and it is to science that we must look to for a happy future.

Q5. What does science liberate s from? It is liberate us from

A. fears and destructive passions
B. slavery to physical nature and from passions
C. bondage to physical nature
D. idealistic hopes of glorious future

ANS: B


Q6. To carve out a bright future man should

A. analyse dangers that lie ahead
B. try to avoid dangers
C. overcome fear and dangers
D. cultivate a positive outlook

ANS: D


Q7. Fears and hopes according to the author

A. are closely linked with the life of modern man
B. can bear fruit
C. can yield good results
D. are irrational

ANS: A


Q8. In the context of this passage, a martyr is one who dies

A. without putting up resistance
B. without any gain to oneself
C. while defending ones homeland
D. to save others

ANS: D


Directions for Q 9-18:
Fill in the blank with the appropriate word. 

Q9. If she ___________ about his financial situation, she would have helped him out.

A. knew
B. had been knowing
C. had known
D. have known

ANS: C


Q10. The sun ______ at 9 last night.

A. sat
B. setted
C. set
D. was setting

ANS: C


Q11. By the time she arrives, we ________________ our homework.

A. finish
B. will have finished
C. will finish
D. were finished

ANS: B


Q12. He made his children ______ their homework every afternoon.

A. do
B. to do
C. studied
D. to study

ANS: B


Q13. Ill ______________ their cat while they are away on holiday.

A. be looking into
B. be looking at
C. be looking after
D. be looking over

ANS: C


Q14. We ____________ tennis every day when we were young.

A. use to play
B. would play
C. were playing
D. were used to play

ANS: B


Q15. She _________________ lunch by the time we arrived.

A. had finished
B. finished
C. have finished
D. finishing

ANS: A


Q16. That room _______________ for a meeting today.

A. is used
B. is being used
C. used
D. is using

ANS: B


Q17. Despite ______________ hard, he failed the exam.

A. he studied
B. he has studied
C. studying
D. study

ANS: C


Q18. When I stopped __________ to Mary, she was picking some flowers in her garden.

A. speaking
B. speak
C. to speak
D. spoke

ANS: C


Q19. If mans bestial yearning is controlled

A. If mans bestial yearning is controlled
B. the future will be brighter than the present
C. the present will be brighter than the future
D. the present will become tolerable

ANS: B


Q20. Select the alternative that logically follows the two given statements.
a. All hamburgers are meals.
b. Some cows are hamburgers.

A. All meals are cows
B. At least some meals are cows
C. No cows are meals
D. Some cows are no meals

ANS: B


Q21. Select the alternative that logically follows the two given statements.
a. All cities have houses.
b. All countries have cities.

A. All houses have countries
B. All countries have houses
C. Not all houses have countries
D. No valid conclusion possible

ANS: B


Q22. Select the alternative that logically follows the two given statements.
a. All kitchens have cabinets.
b. All cabinets have shelves.

A. At least some kitchens have shelves
B. All shelves have kitchens
C. All kitchens have shelves
D. No valid conclusion possible

ANS: C


Q23. Select the alternative that logically follows the two given statements.
a. All dogs are brown.
b. All Bull Dogs are brown

A. At least some dogs are Bull Dogs
B. Some dogs are Bull Dogs
C. All Bull Dogs are dogs
D. No valid conclusion possible

ANS: D


Q24. Select the alternative that logically follows the two given statements.
a. No horses are molluscs.
b. All crabs are horses.

A. No crabs are molluscs
B. Some horses are no crabs
C. No molluscs are horses
D. No valid conclusion possible

ANS: D


Q25. Which of the following most closely resembles the reasoning given in this argument?  Every successful mechanic uses cast-iron wrenches. Some mechanics use wrenches made of something besides cast iron. So some mechanics are not successful.

A. All valid syllogisms are incapable of surprising you. Some syllogisms are not at all able to surprise you. So some syllogisms are not valid.
B. Everything worth doing is worth doing right. Everything boring is not worth doing right. So boring things are not worth doing.
C. Every good bicycle has hand brakes. Some messengers bikes are not good bicycles. So some messengers bikes dont have hand brakes.
D. A tape recorder is a sophisticated piece of equipment. Some home appliances are unsophisticated pieces of equipment. Therefore, some home appliances are not tape recorders

ANS: D


Directions for Q 26-28: 

Read the following information given below and answer the questions that follow: 

For getting selected as a Marketing Manager in a company, the candidate must: 
I. Be a graduate with at least 50% marks. 
II. Have secured at least 40% marks in the Written Test. III. Not be less than 24 years and more then 29 years as on October 10, 1997. 
IV. Should have work experience of at least two years as an officer. However, if a candidate:
V. Fulfills all other criteria except at (IV) above but has a diploma in Marketing Management, his/her case is to be referred to the General Manager, Marketing. 
VI. Fulfills all other criteria except at (III) above but has worked as Marketing Officer at least for three years, his/her case is to be referred to the Director, Marketing. Based on the above criteria and the information given each of the questions 26 to 28, you have to take the decision with regard to each case. You are not to assume anything. These cases are given to you as on October 10, 1997.

Q26. Amit Khanna, born on June 5, 1973, has done his post-graduation in Marketing Management with first class. He has secured 50% marks in the written Test. He has been working in an organisation as a Marketing Officer for the last four years.

A. If the candidate is not to be appointed
B. If the candidate is to be referred to the Director, Marketing.
C. If the data given are not sufficient to take the decision
D. If the candidate is be referred to the General Manager, Marketing

ANS: C


Q27. Rohit verma has been working in as organisation as Officer for the least ten years. His date of birth is February 17, 1964, He has secured 60% marks in the Degree Examination And 40% marks in the Written Test.

A. If the candidate is not to be appointed
B. If the candidate is to be referred to the Director, Marketing.
C. If the data given are not sufficient to take the decision
D. If the candidate is be referred to the General Manager, Marketing

ANS: B


Q28. Manju Sharma is a first class graduate and has done a diploma in Marketing Management. She has secured 50% marks in the written Test. She was 23 years old as on September 5, 1996.

A. If the candidate is not to be appointed
B. If the candidate is to be referred to the Director, Marketing.
C. If the data given are not sufficient to take the decision
D. If the candidate is be referred to the General Manager, Marketing

ANS: D


Q29. If Sand is coded as Brick, Brick as House, House as Temple, Temple as Palace then where do you worship?

A. Palace
B. Temple
C. Brick
D. House


Q30. The five items: A, B, C, D and E are pushed in a stack, one after the other starting from A. The stack is popped four times and each element is inserted in a queue. Then two elements are deleted from the queue and pushed back on the stack. Now one item is popped from the stack. The popped item is.

A. A
B. B
C. C
D. D

ANS: D





  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop