Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

UST Global Reasoning Ability

Posted on :26-03-2016

Directions for questions 1 to 7:
Read the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the two given statements, disregarding commonly known facts.

Q1. Statements: Some dogs are bats. Some bats are cats.

Conclusions:
   1. Some dogs are cats.
   2. Some cats are dogs.

A. Only (1) conclusion follows
B. Only (2) conclusion follows
C. Either (1) or (2) follows
D. Neither (1) nor (2) follows
E. Both (1) and (2) follow

ANS: D


Q2. Statements: All the harmoniums are instruments. All the instruments are flutes.

Conclusions:
   1. All the flutes are instruments.
   2. All the harmoniums are flutes.

A. Only (1) conclusion follows
B. Only (2) conclusion follows
C. Either (1) or (2) follows
D. Neither (1) nor (2) follows
E. Both (1) and (2) follow

ANS: B
 

Q3. Statements: All the trucks are flies. Some scooters are flies.

Conclusions:
   1. All the trucks are scooters.
   2. Some scooters are trucks.

A. Only (1) conclusion follows
B. Only (2) conclusion follows
C. Either (1) or (2) follows
D. Neither (1) nor (2) follows
E. Both (1) and (2) follow

ANS: D
 

Q4. Statements: Some papers are pens. All the pencils are pens.

Conclusions:
   1. Some pens are pencils.
   2. Some pens are papers.

A. Only (1) conclusion follows
B. Only (2) conclusion follows
C. Either (1) or (2) follows
D. Neither (1) nor (2) follows
E. Both (1) and (2) follow

ANS: E


Q5. Statements: All cars are cats. All fans are cats.

Conclusions:
   1. All cars are fans.
   2. Some fans are cars.

A. Only (1) conclusion follows
B. Only (2) conclusion follows
C. Either (1) or (2) follows
D. Neither (1) nor (2) follows
E. Both (1) and (2) follow

ANS: D
 

Q6. Statements: No women teacher can play. Some women teachers are athletes.

Conclusions:
   1. Male athletes can play.
   2. Some athletes can play.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

ANS: D


Q7. Statements: Government has spoiled many top ranking financial institutions by appointing bureaucrats as Directors of these institutions.

Conclusions:
   1. Government should appoint Directors of the financial institutes taking into consideration the expertise of the person in the area of finance.
   2. The Director of the financial institute should have expertise commensurate with the financial work carried out by the institute.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

ANS: E
 

Q8. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.
BCB, DED, FGF, HIH, ___

A. JKJ     
B. HJH
C. IJI       
D. JHJ

ANS: A


Q9. Look at this series: V, VIII, XI, XIV, __, XX, ... What number should fill the blank?

A. IX       
B. XXIII
C. XV     
D. XVII

ANS: D


Q10. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.
QAR, RAS, SAT, TAU, _____

A. UAV  
B. UAT
C. TAS    
D. TAT

ANS: A


Q11. Look at this series: 8, 43, 11, 41, __, 39, 17, ... What number should fill in the blank?

A. 8         
B. 14
C. 43       
D. 44

ANS: B


Q12. Decide which of the arguments a strong argument is and which a weak argument is.

Statement: Should all the drugs patented and manufactured in Western countries be first tried out on sample basis before giving license for sale to general public in India?

Arguments:
   1. Yes. Many such drugs require different doses and duration for Indian population and hence it is necessary.
   2. No. This is just not feasible and hence cannot be implemented.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong

ANS: A


Q13. Here are some words translated from an artificial language.

migenlasan means cupboard
lasanpoen means boardwalk
cuopdansa means pullman

Which word could mean walkway?

A. poenmigen      
B. cuopeisel
C. lasandansa      
D. poenforc

ANS: D
 

Q14. What conclusion can be drawn from the argument? Each paragraph is followed by five statements. One statement supports the authors argument better than the others do.

One of the warmest winters on record has put consumers in the mood to spend money. Spending is likely to be the strongest in thirteen years. During the month of February, sales of existing single-family homes hit an annual record rate of 4.75 million.

This paragraph best supports the statement that

A. consumer spending will be higher thirteen years from now than it is today.
B. more people buy houses in the month of February than in any other month.
C. during the winter months, the prices of single-family homes are the lowest.
D. there were about 4 million homes for sale during the month of February.
E. warm winter weather is likely to affect the rate of home sales.

ANS: E


Q15. Find the statement that must be true according to the given information.

Tims commute never bothered him because there were always seats available on the train and he was able to spend his 40 minutes comfortably reading the newspaper or catching up on paperwork. Ever since the train schedule changed, the train has been extremely crowded, and by the time the doors open at his station, there is not a seat to be found.

A. Tim would be better off taking the bus to work.
B. Tims commute is less comfortable since the train schedule changed.
C. Many commuters will complain about the new train schedule.
D. Tim will likely look for a new job closer to home.

ANS: B


Q16. Three of the words will be in the same classification, the remaining one will not be. Your answer will be the one word that does NOT belong in the same classification as the others.

Which word does NOT belong with the others?

A. rye      
B. sourdough
C. pumpernickel  
D. loaf

ANS: A


Q17. Find out which of the answer choices completes the same relationship with the third word

Exercise is to gym as eating is to

A. food   
B. dieting
C. fitness 
D. restaurant

ANS: D


Q18. Decide which of the suggested courses of action logically follow(s) for pursuing.

Statement: Severe drought is reported to have set in several parts of the country.

Courses of Action:
   1. Government should immediately make arrangement for providing financial assistance to those affected.
   2. Food, water and fodder should immediately be sent to all these areas to save the people and cattle.

A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

ANS: B


Q19. Find out which of the answer choices completes the same relationship with the third word

Window is to pane as book is to

A. novel  
B. glass
C. cover  
D. page

ANS: D
 

Q20. A river flows west to east and on the way turns left and goes in a semi-circle round a hillock, and then turns left at right angles. In which direction in the river finally flowing?
            
A.  West         
B.  East
C.  North        
D.  South

ANS: B
 

  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop