Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

UST Global Quantitative Aptitude Questions with Answers

Posted on :26-03-2016

Q1. A motorist travel to a place 150 km away at an average speed of 50 km/hr and returns at 30 km/hr. His average speed for the whole journey in km/hr is
            
A. 35
B. 37
C. 37.5          
D. 40

ANS: C


Q2. Kamil is 40 m South-West of Linson. If Manu is 40 m South-East of Linson, then Manu is in which direction of Kamil?

A. East    
B. West
C. North-East     
D. South

ANS: A


Q3. A man sells two flats at the rate of Rs.1.995 lakhs each. On one he gains 5% and on the other, he loses 5%. His gain or loss percent in the whole transaction is

A. 0.25% loss           
B. 0.25% gain
C. 2.5% loss
D. 25% loss

ANS: A


Q4. Sound is said to travel in air at about 1100 feet per second. A man hears the axe striking the tree, 11/5 seconds after he sees it strike the tree. How far is the man from the wood chopper?

A. 2197 ft    
B. 2420 ft
C. 2500 ft      
D. 2629 ft

ANS: B
 

Q5. A train travels at an average of 50 miles per hour for 2x1/2 hours and then travels at a speed of 70 miles per hour for 1x1/2 hours. How far did the train travels in the entire 4 hours?

A. 120 miles  
B. 150 miles
C. 200 miles  
D. 230 miles

ANS: D
 

Q6. A can do a work in 15 days and B in 20 days. If they work on it together for 4 days, then the fraction of the work that is left is

A. 1/4            
B. 1/10
C. 7/15          
D. 8/15

ANS: D
 

Q7. A and B can do a piece of work in 30 days, while B and C can do the same work in 24 days and C and A in 20 days. They all work together for 10 days when B and C leave. How many days more will A take to finish the work?

A. 18 days           
B. 24 days
C. 30 days           
D. 36 days

ANS: A


Q8. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

A. 0         
B. 1
C. 10       
D. 19

ANS: D
 

Q9. A man walks 5 km toward south and then turns to the right. After walking 3 km he turns to the left and walks 5 km. Now in which direction is he from the starting place?

A. West   
B. South
C. North-East     
D. South-West

ANS: D


Q10. Vilma went to the stationers and bought things worth Rs. 25, out of which 30 paise went on sales tax on taxable purchases. If the tax rate was 6%, then what was the cost of the tax free items?

A. Rs. 15       
B. Rs. 15.70
C. Rs. 19.70  
D. Rs. 20

ANS: C
 

Q11. Midhun bought a microwave oven and paid 10 % less than the original price. He sold it with 30% profit on the price he had paid. What percentage of profit did Midhun earn on the original price?

A. 17%         
B. 20%
C. 27%          
D. 32%

ANS: A


Q12. Ramans salary was decreased by 50% and subsequently increased by 50%. How much percent does he loss?

A. Rs. 25       
B. Rs. 50
C. Rs. 55
D. Rs. 75

ANS: D


Q13. A man in a train notices that he can count 21 telephone posts in one minute. If they are known to be 50 metres apart, then at what speed is the train travelling?

A. 55 km/hr   
B. 57 km/hr
C. 60 km/hr   
D. 63 km/hr

ANS: C


Q14. Roonie and Evan are working on an assignment. Roonie takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Evan takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages?

A. 7 hours 30 minutes          
B. 8 hours
C. 8 hours 15 minutes           
D. 8 hours 25 minutes

ANS: C
 

Q15. Karan can do a work in 3 days while Arjun can do the same work in 2 days. Both of them finish the work together and get Rs.150. What is the share of Karan?

A. Rs.30       
B. Rs.60
C. Rs.70       
D. Rs.75

ANS: B


Q16. A, B and C are employed to do a piece of work for Rs.529. A and B together are supposed to do 19/23 of the work and Band C together 8/23 of the work. What amount should A be paid?

A. Rs.315      
B. Rs.345
C. Rs.355      
D. Rs.375

ANS: B


Q17. A father given Rs.100 to his son and asked him to buy 100 apples for 100 Rs. The boy saw 3 type of apples, best kind which cost 10 Rs, average kind cost Rs. 5 & worst kind of Rs. 0.5 How much apples of average kind did he buy?

A. 10   
B. 21   
C. 32   
D. 9

ANS: 9


Q18. If two men stand back to back, walk in opposite directions for 4 metres, turn to the left and walk another 3 metres, what is the distance between them when they stop?

ANS: 10 meters


Q19. The average monthly salary of 12 workers and 3 managers in a factory was Rs. 600. When one of the manager whose salary was Rs. 720, was replaced with a new manager, then the average salary of the team went down to 580. What is the salary of the new manager?

ANS: Rs 420


Q20. If two painters can complete two rooms in two hours, how many painters would it take to do 18 rooms in 6 hours?

ANS: 6 painters


Q21. There is a number, the second digit of which is smaller than its first digit by 4, and if the number was divided by the digits sum, the quotient would be 7. Can you find the number?

ANS: 84


Q22. A student was asked to find the arithmetic mean of the numbers 3, 11, 7, 9, 15, 13, 8, 19, 17, 21, 14 and x. He found the mean to be 12. What should be the number in place of x?

ANS: 7


Q23. When a student weighing 45 kgs left a class, the average weight of the remaining 59 students increased by 200g. What is the average weight of the remaining 59 students?

ANS: 57 kgs


Q24. In an election contested by two parties, Party D secured 12% of the total votes more than Party R. If party R got 132,000 votes, by how many votes did it lose the election?

ANS: 36000


Q25. Sudhil  got 30% of the maximum marks in an examination and failed by 10 marks. However, Paul who took the same examination got 40% of the total marks and got 15 marks more than the passing marks. What were the passing marks in the examination?

ANS: 85


Q26. Two merchants sell, each an article for Rs.1000. If Merchant A computes his profit on cost price, while Merchant B computes his profit on selling price, they end up making profits of 25% respectively. By how much is the profit made by Merchant B greater than that of Merchant A?

ANS: Rs. 50


Q27. Praseedha and Midhun leave points x and y towards y and x respectively simultaneously and travel in the same route. After meeting each other on the way, Praseedha takes 4 hours to reach her destination, while Midhun takes 9 hours to reach his destination. If the speed of Praseedha is 48 km/hr, what is the speed of Midhun?

ANS: 20 mph


Q28. Pavan travels the first 3 hours of his journey at 60 mph speed and the remaining 5 hours at 24 mph speed. What is the average speed of Pavans travel in mph?

ANS: 37.5 mph


Q29. One year payment to the servant is Rs. 200 plus one shirt. The servant leaves after 9 months and recieves Rs. 120 and a shirt. Then find the price of the shirt.

ANS: Rs. 120


Q30. Jasin sold an article for Rs.56 which cost him Rs.x. If he had gained x% on his outlay, what was his cost?

ANS: Rs. 40


Q31. When processing flower-nectar into honeybees extract, a considerable amount of water gets reduced. How much flower-nectar must be processed to yield 1kg of honey, if nectar contains 50% water, and the honey obtained from this nectar contains 15% water?

ANS: 1.7 kgs


Q32. a:b=2:3, b:c=5:7, then total amount 7500. What is c-s ratio?


Q33. 4 children, 6men, 5 women do one work in 14 days. Then 3 children, 5 men, 4 women do in 12 days. Then how many women are required for completion?


Q34. If there are 120 people in a room, 72 are women,80 married people, then how many unmarried women?

A. 80
B. 40
C. 60
D. 37

ANS: 40


Q35. There is a shortage of tubelights, bulbs and fans in a village - Kharghar. It is found that
- All houses do not have either tubelight or bulb or fan.
- exactly 19% of houses do not have just one of these.
- atleast 67% of houses do not have tubelights.
- atleast 83% of houses do not have bulbs.
- atleast 73% of houses do not have fans.

What percentage of houses do not have tubelight, bulb and fan?

ANS: 42% houses do not have tubelight, bulb and fan.


Q36. A person with some money spends 1/3 for cloths, 1/5 of the remaining for food and 1/4 of the remaining for travel. He is left with Rs 100/-. How much did he have with him in the beginning?

ANS: Rs. 250/-


Q37. A soldier looses his way in a thick jungle. At random he walks from his camp but mathematically in an interesting fashion. First he walks one mile East then half mile to North. Then 1/4 mile to West, then 1/8 mile to South and so on making a loop. Finally how far he is from his camp and in which direction?

ANS:
The soldier is 0.8944 ~ 0.9 miles away from his camp towards East-North.
It is obvious that he is in East-North direction.


Q38. 500 men are arranged in an array of 10 rows and 50 columns according to their heights.
Tallest among each row of all are asked to come out. And the shortest among them is A.
Similarly after resuming them to their original positions, the shortest among each column are asked to come out. And the tallest among them is B.

Now who is taller A or B?

ANS: No one is taller, both are same as A and B are the same person


Q39. If you started a business in which you earned Rs.1 on the first day, Rs.3 on the second day, Rs.5 on the third day, Rs.7 on the fourth day, & so on.
How much would you have earned with this business after 50 years (assuming there are exactly 365 days in every year)?

ANS: Rs.333,062,500


Q40. Find the missing number: 29,11,13,17,25,32,37,47, --------.

ANS: 58


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop