Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

UST Global Aptitude Questions with Answers 2016

Posted on :26-03-2016

Q1. Discover the lacking quantity: 1, 6, 15, …… forty five, sixty six, ninety one

A. 35 
B. 26 
C. 36 
D. 28

ANS: D

Explanation:

The sample is +5, +9, +thirteen, +21, +25 :. Lacking quantity = 15 +thirteen = 28


Q2. In a sure code language 579 means-Kanchan is delicate-spoken, 694 means-Gentle-spoken lovely pure, 473 means-Ganga is pure, then whats the code used for Kanchan?

A. 7 
B. 5 
C. 9 
D. cannot be decided

ANS: B

Explanation: 

9 -mushy spoken , 7- is So, Kanchan is - 5


Q3. Appraiser : Constructing : : Critic : ?

A. E-book 
B. Masterpiece 
C. Decide 
D. Gold

ANS: A


Directions for questions 4 to 8: 
A staff is to be chosen from 5 males A, B, C, D and E and 6 ladies L, M, N, O, P and Q the place A, B and N are lecturers; C, D, L, M and O are engineers and the remaining are docs. The group must be chosen topic to the next circumstances:

i. B cannot go together with N or D.
ii. C and P should be collectively.
iii. A, L and Q need to be collectively.
iv. D and L cant go collectively.
v. E and M should be collectively.
vi.C cant go together with M. 


Q4. If the staff consists of two male lecturers, two woman engineers and one physician, the members of the group are:

A. ABLOQ 
B. ABLMQ 
C. ANLOQ 
D. ABLOP

ANS: A


Q5. If the workforce consists of 1 lecturer, two engineers, three docs and C does not go together with P, the members of the group are:

A. BELMPQ 
B. ACELPQ 
C. AELMPQ 
D. ACEMPQ

ANS: C

Explanation:

Lectures - A B N Engineers - C D L M O Docs - E P Q C C cannot go together with M & P So the potential mixture is AELMPQ


Q6. If the group consists of 1 lecturer, three engineers and one male physician, the members of the workforce are:

A. ADLMQ 
B. DEMNO 
C. DELMN 
D. ALMOQ

ANS: B

Explanation:
 
from the choice solely this mix is feasible. E is the one male Physician and D & L cannot go together.


Q7. If the group consists of 1 male lecturer, one male engineer, one woman engineer and two docs, the members of the staff are:

A. BCMEQ 
B. ADLEQ 
C. ACLPQ 
D. BCMEP

ANS: C

Explanation:

Solely this feature fulfill above circumstances


Q8. If the staff consists of two lecturers, two engineers, two docs and less than three women, the members of the workforce might be:

A. ABELPQ 
B. ABCLPQ 
C. ABCLMQ 
D. ABELNQ

ANS: B

Explanation:

Solely this feature fulfill above circumstances


Directions for questions 9, 10: Each question consists of 5 statements adopted by choices consisting of three statements put collectively in a selected order. Select the choice which signifies a legitimate argument, i.e. the place the third assertion is a conclusion drawn from the previous two statements.


Q9. A. Visitors congestion will increase carbon monoxide within the setting.
B. Improve in carbon monoxide is hazardous to well being.
C. Visitors congestion is hazardous to well being.
D. Some visitors congestion does not trigger elevated carbon monoxide.
E. Some visitors congestion is just not hazardous to well being.

A. CBA 
B. BDE 
C. CDE 
D. BAC

ANS: D


Q10. A. All software program corporations make use of information staff.
B. Tara Tech employs information staff.
C. Tara Tech is a software program firm.
D. Some software program corporations make use of information staff.
E. Tara Tech employs solely information staff.

A. ABC 
B. ACB 
C. CDB 
D. ACE

ANS: B


Directions for Questions 11, 12:
In every of the next questions, there is a sure relationship between two given phrases on one aspect of : : and one phrase is given on one other aspect of : :whereas one other phrase is to be discovered from the given options, having the identical relation with this phrase because the phrases of the given pair bear. Select the right various. 


Q11. Planet : Orbit : : Projectile : ?

A. Trajectory 
B. Monitor 
C. Milky
D. Path

ANS: A


Q12. Errata : Books : : flaws:?

A. Manuscripts 
B. Metals 
C. Speech 
D. Constitution

ANS: B


Q13. If 245 means-Artwork and Expertise in a sure code language, 316 means- Callous to Beneficiant, 147 means- Callous and Well mannered then whats the code used for to?

A. Solely three 
B. Just one 
C. three or 6 
D. Solely 6

ANS: C

Explanation:

Callous - 1 and - four so three or 6 is used to code to


Directions for questions 14 to 18:
Learn the next info rigorously and reply the questions given under:

(1) A, B, C, D and E are 5 buddies.
(2) B is elder to E, however not as tall as C.
(3) C is youthful to A, and is taller to D and E.
(4) A is taller to D, However youthful to E.
(5) D is elder to A however is shorter within the group.


Q14. If F, one other good friend is taller than C, what number of of them will probably be between F and E in accordance with their peak?

A. One 
B. Two 
C. Three 
D. none of those

ANS: D

Explanation:

Since no particular order of peak may be obtained, so it cannot be decided for positive what number of individuals lie between F and E.


Q15. Which of the next pairs of scholars is elder to D?

A. BA 
B. BC 
C. BE 
D. None of those

ANS: D

Explanation:
 
It cannot be decided.


Q16. If a variety is to be made amongst them who can be comparatively older and in addition taller, who amongst them must be chosen?

A. A 
B. B 
C. C 
D. D

ANS: B

Explanation: 

A and C are youngest in order that they cant be chosen. D is shorter than two individuals A and C. B is shorter than C solely and can also be comparatively order. So, B can be chosen. E is youthful than B


Q17. Who among the many following is the eldest?

A. AB 
B. C 
C. cannot decided

ANS: C

Explanation:

When it comes to age, we now have : E < B, C < A , A < E, A < D So, weve : C < A < E < B, A < D When it comes to peak, we now have : B < C, D < C, E < C, D < A Both B or D is the eldest.


Q18. Which of the next statements is right about B?

1) B just is not the tallest
2) B is shorter to E
3)When they are requested to face in ascending order with respect to their heights, B is within the center

A. Solely (1) is right 
B. Solely (1) and (three) are right 
C. All are right 
D. All are incorrect

ANS: A

Explanation:

B is shorter than C. So, B is just not the tallest


Q19. Discover out the improper time period: fifty six, seventy two, ninety, one hundred ten, 132, one hundred fifty

A. seventy two 
B. one hundred ten 
C. one hundred fifty 
D. 132

ANS: C

Explanation:

The numbers are 7 * eight, eight * 9, 9 *10 ….. 12*thirteen So one hundred fifty is flawed and have to be changed by 156.


Q20. Discover the lacking letters : a b --- a a --- c a a b --- c --- a b b --- c

A. bbcaa 
B. bcbca 
C. cabac 
D. cbbac

ANS: D

Explanation:

The collection is abc/aabc/aabbc/aabbcc


Q21. P, Q, R, S, T, U, V and W are sitting around the circle and are dealing with the centre:

P is second to the appropriate of T who is the neighbour of R and V.
S should not be the neighbour of P.
V is the neighbour of U.
Q is just not between S and W. W should not be between U and S.

Which two of the next will not be neighbours?

A. RV 
B. UV 
C. RP 
D. QW

ANS: A


Q22. A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting subsequent to B, C is sitting subsequent to D, D is not sitting with E who is on the left finish of the bench. C is on the second place from the best. A is to the best of B and E. A and C are sitting collectively.

By which place A is sitting?

A. Between B and D 
B. Between B and C 
C. Between E and D 
D. Between C and E

ANS: B

Explanation:

E B A C D Subsequently, A is sitting in between B and C.


Directions for questions 23, 24:
Instructions: In every of the next questions, a press release is given, adopted by two conclusions. Give reply
(a) if solely conclusion I follows
(b) if solely conclusion II follows
(c) if both I or two follows
(d) if neither I nor II follows
(e) if each I and II comply with.


Q23. Assertion: Smoking is a type of human weaknesses which have a tendency to check the desire energy of the smoker to the sting. 

Conclusions: 
I. It is rather troublesome for the people who smoke to surrender smoking even when they need to achieve this. II. Human beings produce other weaknesses as nicely

A. A 
B. B 
C. C 
D. D 
E. E

ANS: E

Explanation:

The assertion mentions that a very robust will energy is required to surrender smoking and so it is extremely troublesome. So, I follows. Additionally, its talked about that smoking is one in every of the human weaknesses. because of this there are different human weaknesses as nicely. So, II additionally follows.


Q24. Assertion: Trendy man influences his future by the selection he makes in contrast to prior to now

Conclusions: 
I. Earlier there have been much less choices out there to man.
II. There was no want prior to now to influence the future. 

A. A 
B. B 
C. C 
D. D

ANS: A

Explanation:

Clearly, I instantly follows from the assertion whereas second cannot be deducted from it.


Directions for questions 25 to 27:
In every of the questions (forty six-50) consists of a query and two statements marked I and II given under it. You must determine whether or not the info offered within the statements are adequate to reply the query. Learn each the statements and provides reply

(A) If the info in assertion I alone are adequate to reply the query, whereas the info in assertion II alone are usually not adequate to reply the query.
(B) If the info in statements I alone are not adequate to reply the query, whereas the info in assertion II alone are adequate to reply the query.
(C) If the info both in assertion I or in assertion II alone are enough to reply the query.
(D) If the info even in each the statements I and II collectively are not enough to reply the query.
(E) If the info in each statements I and II collectively are wanted to reply the query.


Q25. Who amongst P, Q, R, S, T and U is the tallest?

I. P is taller that R and T however not as tall as U, who is taller than Q and S. 
II. R is the third in peak within the ascending order and never as tall as U, P and Q, Q being taller than P however not the tallest.

A. A 
B. B 
C. C 
D. D

ANS: C


Q26. Who amongst A, B, C, D, E & F learn the guide final? 

I. F, who gave the ebook to B after studying, was third to learn the identical. 
II. C, who learn the e-book after A, was the third individual to learn the guide earlier than it reached E.

A. A 
B. B 
C. C 
D. D

ANS: D


Q27. What does Ne stands for within the code language?

I. Na Ni Nok Ne means Ill inform you and Ni Nok Ne Nam means hell inform you in that code language.
II. Ni Ne Mo Nam means will he name you and Ne Mok Sac Ni means how will you go in that code language.

A. A 
B. B 
C. C 
D. D

ANS: D


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop