Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

UST Global Aptitude, Technical Test Paper 2013

Posted on :24-03-2016

Q1. Question contains four arguments of three sentences each. Choose the set in which the third statement is a logically conclusion of the first two.

A. All Ts are squares. All squares are rectangular. All Ts are rectangular.
B. Some fat are elongated. Some elongated things are huge. Some fat are huge.
C. Idiots are bumblers. Bumblers fumble. Idiots fumble.
D. Water is good for health. Health food is rare. Water is rare. 

A. D only
B. C only
C. Both A and C
D. All of these

ANS: C


Q2. Let u = (log x ) 2 - 6 (log2 x) + 12, where x is a real number. Then the equation xn = 256, has 

A. no solution for x
B. exactly one solution for x
C. exactly two distinct solutions for x
D. exactly three distinct solutions for x

ANS: B


Q3. Answer the questions based on the following information.
Each of these questions is followed by two statements I and II.
Choose 1. If the question con be answered with the help of statement I alone.
Choose 2. If the question can be answered with the help of statement II, alone.
Choose 3. If both statement I and statement II are needed to answer the question.
Choose 4. If the question cannot be answered even with the help of both the statements.

What is the profit percentage?
I. The cost price is 80% of the selling price.
II. The profit is Rs 50. 

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4 

ANS: A


Q4. Answer the questions based on the following information.
Each of these questions is followed by two statements I and II.
Choose 1. If the question con be answered with the help of statement I alone.
Choose 2. lf the question can be answered with the help of statement II, alone.
Choose 3. If both statement I and statement II are needed to answer the question.
Choose 4. If the question cannot be answered even with the help of both the statements.

What is the number x?
I. The LCM of x and 18 is 36.
II. The HCF of x and 18 is 2. 

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

ANS: C


Q5. Let N = 553+ 173- 723. N is divisible by 

A. Both 7 and 13
B. Both 3 and 13
C. Both 17 and 7
D. Both 3 and 17

ANS: D


Q6. Answer the questions based on the following information.
Each item has a question followed by two statements I and II.
Choose 1. If the question can be answered with the help of statement I alone.
Choose 2. If the question can be answered with the help of statement II alone.
Choose 3. If both, statement I and statement II are needed to answer the question.
Choose 4. If the question cannot be answered even with the help of both the statements.

What are the ages of the three brothers?
I. The product of their ages is 21.
II. The sum of their ages is not divisible by 3. 

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

ANS: D


Q7. How much number can be made with digits 0, 7, 8 which are greater than 0 and less than a million?

A. 496
B. 486
C. 1084
D. 72

ANS: D


Q8. The product of all integers from 1 to 100 will have the following numbers of zeros at the end 

A. 20
B. 24
C. 19
D. 22

ANS: B


Q9. Answer the questions based on the following information. Each Question is followed by two statements I and II. Answer each question using the following instructions.
Choose 1. If only one of the statements can be used to answer the question not the other one.
Choose 2. If either of the statements is sufficient to answer the question.
Choose 3. If both the statements have to be used.
Choose 4. If the question cannot be answered using both the statements.

Total amount of Rs. 38500 was distributed among Praveen, Raisjan and Nitesh. How much does each get?
I. Praveen gets 2/9 of what other two get.
II. Ranjan gets 3/11 of what other two get. 

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4 

ANS: C


Q10. A group of 630 children is arranged in rows for a group photograph session. Each row contains three fewer children than the row in front of it. What number of rows is not possible? 

A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

ANS: D


Q11. Answer the questions based on the foil owing information.
Each question is followed by two statements I and II. Answer each question using the following instructions.
Choose 1. If the question can be answered by any one of the statements alone, but cannot be answered by using the other statement alone.
Choose 2. If the question can be answered by using either statement alone.
Choose 3. If the question can be answered by using both the statements together, but cannot be answered by using either statement alone.
Choose 4. If the question cannot be answered even by using both statements?

The average weight of students in a class is 50 kg. What is the number of students in the class?
I. The heaviest and the lightest members of the class weigh 60 kg and 40 kg respectively.
II. Exclusion of the heaviest and the lightest members from the class does not change the average weight of the students. 

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4 

ANS: D


Q12. The pendulum of a clock takes 7s to strike 4 o clock. How much time will it take to strike 11 o clock? 

A. 18s
B. 20s
C. 19.25s
D. 23.33s

ANS: D


Q13. Answer the question based on the following information.
Each question is followed by two statements I and II. Answer each question using the following instructions.
Choose 1. If the question can be answered by one of the statement alone, but cannot be answered by using the other statement alone.
Choose 2. If the question can be answered by using either statement alone.
Choose 3. If the question can be answered by using both the statements together, but cannot be answered by using either statement alone.
Choose 4. If the question cannot be answered even by using both statements together.

What are the ages of two individuals, X and Y?
I. The age difference between them is 6 yr.
II. The product of their ages is divisible by 6. 

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

ANS: D


Q14. The product of the ages of Ankit and Nikita is 240. If twice the age of Nikita is more than Ankits age by 4 years, what is Nikitas age?

A. 14 
B. 15 
C. 16 
D. 12

ANS: D


Q15. Three identical cones with base radius r are placed on their bases so that each in touching the other two. The radius of the circle drawn through their vertices is 

A. smaller than r
B. equal to r
C. larger than r
D. depends on the height of the cones

ANS: C


Q16. -1 is divisible by 

A. 13
B. 31
C. 5
D. None of these

ANS: B


Q17. 10 straight lines, no two of which are parallel and no three of which pass through any common point, are drawn on a plane. The total number of region (including finite and infinite regions) into which the plane would be divided by the lines is 

A. 56
B. 255
C. 1024
D. Not unique

ANS: D


Q18. Answer the questions based on the following information.
Each of these items has a question followed by two statements, I and II. Mark the answer:
Choose 1. If the question can be answered with the help of statement I alone.
Choose 2. If the question can be answered with the help of statement II alone.
Choose 3. If bath statement I and statement II are needed to answer the question.
Choose 4. If the question cannot be answered even with the help of both the statements.

Little Beau Peep lost her sheep. She could not remember how many were there. She knew she would have 400 more next year, than the number of sheep she had last year. How many sheep were there?

I. The number of sheep last year was 20% more than the year before that and this simple rate of increase continues to be the same for the next 10 yr.
II. The increase is compounded annually. 

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

ANS: C


Q19. From the alternatives, choose the one which correctly classifies the four sentences as a
F: Fact: If it relates to a known matter of direct observation, or an existing reality or something known to be true.

J: Judgment: If it is an opinion or estimate or anticipation of common sense or intention.

I: Inference: If it is a logical conclusion or deduction about something based on the knowledge of facts.

A. The minister definitely took the wrong step.
B. Under the circumstances, he had many other alternatives.
C. The prime minister is embarrassed due to the ministers decision.
D. If he has put the government in jeopardy, the minister must resign. 

A. JFFI
B. IFJI
C. FFJI
D. IFIJ

ANS: A


Swapping and Key Dictionary Problems:

Q20. What is the difference between Swapping and Paging?


Q21. What is Expansion swap?


Q22. Explain about the dictionary function in Python?


Q23. Can a transparent table exist in data dictionary but not in the data base physically?


Q24. What is a Data Dictionary?


Q25. What is the Dictionary class?


Q26. How to select an element by id and swapping an image?


Q27. What does the swapping system do if it identifies the illegal page for swapping?


Q28. Code for swapping of two numbers without using temporary variable using C.


Q29. Where the integrity constraints are stored in Data Dictionary?


Q30. What are the different types of data dictionary objects?


Q31. Where the integrity constraints are stored in data dictionary?

USER_CONSTRAINTS


Q32. Which dictionary view shows the password expiration date for a user?


Q33. What are the differences between structure and table in data dictionary in ABAP?


Q34. What is a Dictionary object?


Q35. What are the criteria for choosing a process for swapping into memory from the swap device?


Q36. What are the phases of swapping a page from the memory?


Q37. Is the Process before and after the swap are the same? Give reason.


Q38. What are the conditions on which deadlock can occur while swapping the processes?


Q39. Swapping is for ----.

ANS: Allows each program in turn to use the memory.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop