Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Tesco Quantitative Ability questions

Posted on :22-03-2016

Q1. The minimum number by which 60 is to be multiplied to generate a square.

ANS: 15


Q2. Travelling at 3/4th the speed a man is 20 minutes later then speed is?


Q3. Mr. X position in a class is 13th from first and 17th from last, and 8th from the first and 13th from last in passed candidates list, then how many candidates failed in the exam?


Q4. The length of the following rectangle is 4a and its breadth is 2a. Radius of the two circles is a. Then find the ratio of total area of the rectangle to the area not covered by the two circles within the rectangle.


Q5. A clock was 7 minutes behind the actual time on 3 p.m. on Wednesday and 8 minutes ahead of actual time on (not sure) 4 p.m. Friday. When will it show the correct time?


Q6. A monkey climbs 6 mts and falls 3 mts in alternate minutes. Then time taken to climb a tree 60 metres high?

a) 35 
b) 37 
c) 32 
d) 34 

ANS: c) 37


Q7. A cistern will be filled in 9 hrs, but because of an outlet it is filled in 10 hrs, if the cistern is filled, then how much time the outlet takes to empty the cistern?


Q8. Maximum numbers that can be formed using all the 4 digits 6 4 8 1 without repetition and which is divisible by 9.

ANS: none


Q9. Three circles with same radius r are drawn with centres as three vertices of a triangle. What is the sum of areas of the intersections of these circles with the triangle?


Q10. One monkey climbs a poll at the rate of 6mts/min and fell down 3mts in the alternately. Length of the poll is 60 mtrs, how much time it will take to reach the top?

a) 31 
b) 33 
c) 37 
d) 40 

ANS: c) 37


Q11. a+b+c=0, then roots of ax^2+bx+c=0 is

a) imaginary 
b) real 
c) coincidental 
d) zero


Q12. The difference between the simple interest and compound interest for 2 years?


Q13. Find the number of sides of a regular convex polygon whose angle is 40 degrees.


Q14. Difference b/w the compound interest and simple interest for Rs.2500 for 2 years is given. Find the rate of interest.


Q15. The largest number: which is a factor of 1080 and 729.


Q16. If a sales man gets successive gain of 15% and 20% then his actual gain?

ANS: 38


Q17. Boat moves upstream in 6 hrs and covers the same distance downstream in 5 hrs. then speed of a raft floating? 

Q18. A man gets a gain of x%. But if he had sold at twice the cost price, what will be his gain?


Q19. A string of pearls such that 1/3 is lost and of that 1/4th is missing, remaining is 20 then actual number of pearls?

ANS: 40


Q20. There are 6 keys and 6 locks. Then number of combinations to be tried out to get the actual solution?


Q21. 6 pipes fill or empty the cistern. Find the number of emptying pipes if it takes 18hrs to fill and 18 hrs to empty.


Q22. Two successive discounts of  20% and 15% is equal to a net discount of ----.


Q23. The volume and the radius of both cone and sphere are equal, then find the ratio of height of the cone to the diameter of the sphere?


Q24. A number when multiplied by 7/18 instead of 7/8 and got the result 770 less than the actual result, find the original number?


Q25. From 6 white balls and 7 black balls, what is the  probability that 2 balls drawn at random are of the same color?


Q26. In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls

a) y/(x + y)
b) x/xy
c) x/(x + y)
d) y/xy

ANS: c


Q27. If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

a) 0
b) 1
c) -1
d) 4

ANS: b


Q28. A coffee shop blends 2 kinds of coffee, putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm. If the mixture is changed to 1 part of the 33 p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade, how much will the shop save in blending 100 gms?

a) Rs.90
b) Rs.1.00
c) Rs.3.00
d) Rs.8.00

ANS: c


Q29. In June a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50%. How many games must the team have won in a row to attain this average?

a) 12
b) 20
c) 24
d) 30

ANS: c


Q30. In a group of 15, 7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either. How many of these studied both Latin and Greek?

a) 0
b) 3
c) 4
d) 5

ANS: b


Q31. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of Cream? (2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

a) 16
b) 24
c) 30
d) 64

ANS: d


Q32. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

a) b < a
b) b > a
c) b = a
d) b >= a

ANS: a


Q33. If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

a) 1/4
b) 1/2
c) 1
d) 2

ANS: c


Q34. LCM of 3 numbers is 120. which of the following number must not be their HCF?

a) 8 
b) 24 
c) 12 
d) 24 
e) 30


Q35. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift?

a) D/(M-3)
b) MD/3
c) M/(D-3)
d) 3D/(M2-3M)

ANS: d


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop