Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Tesco Aptitude Paper

Posted on :22-03-2016

Arithmetic Ability:

Q1. A train travelling at rate of 180 kmph crosses a pole in 50 sec. Its length is?

A. 1250 m
B. 2500 m
C. 2700 m
D. 2250 m


Q2. Find average speed if a man travels at speed of 24kmph up and 36kmph down at an altitude of 200m?

A. 28.8 mph
B. 27.8 mph
C. 27.5mph
D. 30 mph


Q3. A train which travels at a uniform speed due to some mechanical fault after traveling for an hour goes at 3/5th of the original speed and reaches the destination 2 hrs late. If the fault had occurred after traveling another 50 miles the train would have reached 40 min earlier. What is distance between the two stations?

A. 300
B. 310
C. 320 
D. 305

ANS: A


Q4. The simple interest on a certain sum of money for 3 years is 225 and the compound interest on the same sum at the same rate for 2 years is 153 then the principal invested is

A. 1500
B. 2250
C. 3000
D. 1875

ANS: D


Q5. Two hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

A. 40
B. 30
C. 80
D. 60

ANS: A


Q6. A radio when sold at a certain price gives a gain of 20%. What will be the gain percent, if sold for thrice the price?

A. 280
B. 270
C. 290
D. 260

ANS: D


Q7. Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins. If all of them work together, find the time taken to fill the tank

A. 17 1/7 mins
B. 20 mins
C. none
D. 50 mins

ANS: A


Q8. After allowing a discount of 11.11%, a trader still makes a gain of 14.28 %. At how many percent above the cost price does he mark his goods?

A. 28.56%
B. 35%
C. 22.22%
D. None of these

ANS: A


Q9. The probability that a man will be alive for 25 years is 3/5 and the probability that his wife will be alive for 25 years is 2/3. Find the probability that only the man will be alive for 25 years.

A. 2/5
B. 1/5
C. 3/5
D. 4/5

ANS: B


Q10. x% of y is y% of ?

A. x/y
B. 2y
C. x
D. cannot be determined

ANS: C


Q11. Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day. How many hour a day should 40 men work to complete the job?

A. 8 hrs
B. 71/2 hrs
C. 7 hrs
D. 9 hrs

ANS: B


Q12. On sports day, if 30 children were made to stand in a column, 16 columns could be formed. If 24 children were made to stand in a column, how many columns could be formed?

A. 20
B. 30
C. 40
D. 50

ANS: A


Q13. In a single throw of a dice, what is the probability of getting a number greater than 4?

A. 1/2
B. 2/3
C. 1/4
D. 1/3

ANS: D


Q14. A and B can do a piece of work in 45 days and 40 days respectively. They began to do the work together but A leaves after some days and then B completed the remaining work n 23 days. The number of days after which A left the work was

A. 9
B. 11
C. 12
D. 15
E. 16

ANS: A


Q15. If the value of x lies between 0 & 1 which of the following is the largest?

A. x
B. x2
C. -x
D. 1/x

ANS: D


Q16. The average between a two digit number and the number obtained by interchanging the digits is 9. What is the difference between the two digits of the number?

A. 8
B. 2
C. 5
D. Cannot be determined

ANS: D


Q17. A person has 4 coins each of different denomination. What is the number of different sums of money the person can form (using one or more coins at a time)?

A. 16
B. 15
C. 12
D. 11

ANS: B


Q18. A cow is tethered in the middle of a field with a 14 feet long rope. If the cow grazes 100 sq. ft. per day, then approximately what time will be taken by the cow to graze the whole field?

A. 2 days
B. 6 days
C. 18 days
D. 24 days
E. None of these

ANS: B


Q19. 2 numbers differ by 5. If their product is 336,then the sum of the 2 numbers is:

A. 21
B. 51
C. 28
D. 37

ANS: D


Q20. A cistern will be filled in 9 hrs, but because of an outlet it is filled in 10 hrs, if the cistern is filled, then how much time the outlet takes to empty the cistern?


Q21. Marked price of a commodity is 35% above the cost price. If he gives a discount of 15%, how much he gains on the deal?


Q22. Average age of X number of adults in a class is 30 years. If 12 new adults with average age of 32 joined with them then the average age increases by one. Find X?


Q23. 5 mangoes + 4 oranges = 7 mangoes + 1 orange. Find the ratio of mango to orange.


Q24. A person starts with the speed of u/1 kmph and returns with the speed of u/2 kmph, what is his average speed?


Q25. Three circles with same radius r are drawn with centres as three vertices of a triangle. What is the sum of areas of the intersections of these circles with the triangle?


Q26. Food is sufficient for 100 men for 60 days. For how many days the food is sufficient for 500 men?


Q27. (1 1/2/((3/4-2/5 )/(2/3+4/5))) * ((2 3/4/((4/3-2/5 )/(5/3+6/5)))


Q28. In a right angled triangle ABC angle B = 90, BM is the median to AC, then AB2 + BC2 (in terms of BM).


Q29. A person sold an item at a profit of 12%. If he sold it at a loss of 12% then he would get Rs.6/- less. What is the cost price?


Q30. A sphere of radius 2cms is dropped into a cylinder of radius 4 cms containing water upto certain level. The raise in the water level is ---.


Q31. A father age is 30 years older than his son and he has thrice of his son age after 5 years. Find fathers age?


Q32. A man leaves office daily at 7pm. A driver with car comes from his home to pick him from office and bring back home. One day he gets free at 5:30 and instead of waiting for driver he starts walking towards home. In the way he meets the car and returns home on car. He reaches home 20 minutes earlier than usual. In how much time does the man reach home usually?



Logical Reasoning:

Directions for Questions 33 to 36: 
Study the following information carefully and answer the questions given below:

(i) Five friends A, B, C, D and E are studying in different institutes P, Q, R, S and T. Each one is wearing a different coloured shirt, viz. Red, Blue, Green, White and Pink. The order of persons, institutes and the colour of the shirt is not necessarily the same.

(ii) B is studying in institute R but does not wear white or green shirt. A, who wears a blue shirt, does not study in institute P or S. D wears pink shirt and studies in institute Q. E neither studies in institute P nor wears a green shirt.

Q33. Who wears Red shirt?

A. C
B. E
C. B
D. Data inadequate
E. None of these

ANS: C


Q34. A is studying in which of the following institutes?

A. Q
B. T
C. Q or R
D. R or T
E. None of these

ANS: E


Q35. What is the colour of Es shirt?

A. Blue
B. Pink
C. Red
D. White
E. Green

ANS: D


Q36. Which of the following combination of person, institute and colour is definitely correct?

A. C-S-Green
B. C-P-Green
C. E-S-Pink
D. E-T-White
E. All are correct

ANS: B


Q37. If each letter in the English alphabet is assigned an even number such as A = 2, B = 4 and so on, then what will be the total value of the letters in the word LEAD?

A. 42
B. 40
C. 46
D. 44
E. None of these

ANS: D


Directions for Questions 38 to 41: 
Study the following letter-number series carefully and answer the questions given below:

J 5 4 T P 2 3 K L Q 3 7 R D A 6 8 3 F H 7 8

Q38. How many letters are there in the given sequence which are immediately preceded by an odd number and immediately followed by a letter?

A. Four
B. Three
C. Two
D. One
E. None of these

ANS: B


Q39. If the position of the first half of the sequence given above is interchanged with the second half of the sequence without changing the order within the halves, which letter/number will be fourth to the left of the fourteenth letter/number from the left?

A. Q
B. H
C. R
D. L
E. None of these

ANS: E


Q40. How many odd numbers are there which are immediately followed by an even number and immediately preceded by a letter?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four
E. None of these

ANS: B


Q41. If the positions of all the letters in the given sequence is reversed, like H and J are interchanged, F and T are interchanged and so on, but the position of numeral is kept undisturbed, which letter will be at the eighth position from the right end?

A. A
B. K
C. P
D. D
E. None of these

ANS: C


Q42. Pointing to a woman, Abhijit said, Her grand-daughter is my brothers only daughter. How is the woman related to Abhijit?

A. Sister
B. Grand-mother
C. Mother-in-law
D. Mother
E. Sister-in-law

ANS: 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop