Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Tesco Arithmetic Ability Questions

Posted on :22-03-2016

Q1. Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins. If all of them work together, find the time taken to fill the tank

a) 17 1/7 mins
b) 20 mins
c) 8 mins
d) none of these

ANS: a


Q2. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y =?

a) -5
b) 4
c) 2
d) 8

ANS: d


Q3. Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and product 1728

a) 12
b) 20
c) 8
d) none of these

ANS: c


Q4. X is twice as good workman as Y and together they finish the piece of work in 28 days. The number of days taken by X alone to finish the same work is?

a) 42 days
b) 36 days
c) 25 days
d) 24 days


Q5. A clock is set right at 8 a.m. The clock gains 10 minutes in 24 hours. What will be the true time when the clock indicates 1 p.m. on the following day?

a) 48 min. past 12
b) 38 min. past 12
c) 28 min. past 12
d) 25 min. past 12

ANS: a


Q6. Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day. How many hour a day should 40 men work to complete the job?

a) 8 hrs
b) 7 1/2 hrs
c) 7 hrs
d) 9 hrs

ANS: b


Q7. 24 buckets of water fill a tank, when capacity of each bucket is 15 litres. How many buckets will be needed to fill the same tank, if capacity of each bucket is 6 litres?

a) 60
b) 45
c) 50
d) 40


Q8. A goat is tied to one corner of a square plot of side 12m by a rope 7m long. Find the area it can graze?

a) 38.5 sq.m
b) 155 sq.m
c) 144 sq.m
d) 19.25 sq.m


Q9. A man buys spirit at Rs. 60 per letter, adds water to it and then sells it at Rs. 75 per litter. What is the ratio of spirit to water if his profit in the fuel is 37.5%?

a) 9:1
b) 10:1
c) 11:1
d) None of these


Q10. If 5 men working 7 hours a day earn Rs. 854 per week then 15 men working 2 hours a day will earn how much per week?

a) Rs. 634
b) Rs. 567
c) Rs. 989
d) Rs. 732


Q11. Average age of students of an adult school is 40 years. 120 new students whose average age is 32 years joined the school. As a result the average age is decreased by 4 years. Find the number of students of the school after joining of the new students:

a) 1200
b) 120
c) 360
d) 240

ANS: d


Q12. A shop keeper sold a T.V set for Rs.17,940 with a discount of 8% and earned a profit of 19.6%.What would have been the percentage of profit earned if no discount was offered?

a) 24.8%
b) 25%
c) 26.4%
d) Cannot be determined
e) None of these

ANS: e


Q13. Two hours after a freight train leaves Delhi, a passenger train leaves the same station traveling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After traveling 4 hours the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

a) 30
b) 40
c) 58
d) 60

ANS: b


Q14. If (2x-y)=4 then (6x-3y)=?

a) 15
b) 12
c) 18
d) 10

ANS: b


Q15. Dinesh travelled 1200 km by air which formed 2/5 of his trip. One third of the whole trip, he travelled by car and the rest of the journey he performed by train. What was the distance travelled by train?

a) 600 Km
b) 700 Km
c) 800 Km
d) 900 Km

ANS: c


Q16. Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins. If all of them work together, find the time taken to fill the tank.

a) 17 1/7 mins
b) 20 mins
c) 8 mins
d) none of these

ANS: a


Q17. The population of a town was 1,60,000 three years ago. If it increased by 3%, 2.5% and 5% respectively in the last three years, then the present population of the town is:

a) 1,77,000
b) 1,77,366
c) 1,77,461
d) 1,77,596

ANS: b


Q18. What is the missing number in this series? 8 2 14 6 11 ? 14 6 18 12

a) 16
b) 9
c) 15
d) 6

ANS: b


Q19. A company contracts to paint 3 houses. Mr. Brown can paint a house in 6 days while Mr. Black would take 8 days and Mr. Blue 12 days. After 8 days Mr. Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr. Blue to complete the contract?

a) 7
b) 8
c) 11
d) 12

ANS: c


Q20. If the sum of money at simple interest doubles in 12 years, it will become 5 times in?

a) 48 years
b) 36 years
c) 24 years
d) 56 years


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop