Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

TCS Technical Aptitude Paper 2015

Posted on :18-01-2016

Q1. One Rectangular plate with length 8 inches breadth 11 inches and 2 inches thickness is there. What is the length of the circular rod with diameter 8 inches and equal to volume of rectangular plate ?     

ANS: 3.5 inches

 

Q3. In some game 139 members have participated every time one fellow will get out. What is the number of matches to choose the champion to be held?

 

ANS: 138

 

Q4. One fast typist type some matter in 2hr and another slow typist type the same matter in 3hr. If both do combine in how much time they will finish.  (S)

 

ANS: 1hr 12min

 

Q5. In 8*8 chess board what is the total number of squares.

 

ANS: 204

 

Q6. Falling height is proportional to square of the time. One object falls 64 cm in 2 sec than in 6 sec from how much height the object will fall.

 

ANS: 576 cm

 

Q7. Gavaskar average in first 50 innings was 50. After the 51st innings his average was 51 how many runs he made in the 51st innings.

 

ANS:101

 

Q8. 2 oranges, 3 bananas and  4 apples cost Rs.15 . 3 oranges 2 bananas 1 apple costs Rs 10. what is the cost of 3 oranges, 3 bananas and 3 apples

 

ANS: Rs 15.

 

Q9. In 80 coins one coin is counterfeit what is minimum number of weightings to find out counterfeit coin

 

Q10. In a company 30% are supervisors and 40% employees are male. If 60% of supervisors are male. What is the probability that a randomly chosen employee is a male or female?

 

Q11. Two pencils costs 8 cents, then 5 pencils cost how much

 

ANS: 20 cents

 

Q12. A work is done by the people in 24 min. one of them can do this work a lonely in 40 min. how much time required to do the same work for the second person.

 

ANS: 60 min

 

Q13.  For a round trip, a car used 4 1/2 gallons of gasoline.  If it used 1/4 more gasoline going than coming back, how much gasoline was used coming back?

 

ANS:  2 gallons

 

Q14. low temperature at the night in a city is 1/3 more than 1/2 hinge as higher temperature in a day. sum of the low temp and highest temp is 100C. then what is the low temperature

 

ANS: 40 C

 

Q15. A person who decided to go weekend trip should not exceed 8 hours driving in a day Average speed of forward journey  is 40 mph. due to traffic in sundays, the return journey average speed is 30 mph. how far he can select a picnic spot

 

ANS: 120 miles

 

Q16. A sales person multiplied a number and get the answer is 3, instead of that number divided by 3. what is th answer he actually has to get ?

 

ANS: 1/3

 

Q17. A ship started from port and moving with I mph and another ship started from L and moving with H mph. At which place these two ships meet?

 

ANS: between  I and J and close to J

 !_____!_____!_____!_____!_____!_____!

 port    G           H           I           J           K           L

 

Q18. A building with hight D ft shadow upto G A neighbor building with what height shadow C ft is    

 

ANS: B ft

 

!_____!_____!_____!_____!_____!_____!_____!

 

 A          B          C           D          E           F          G          H

 

Q19. A person was fined for exceeding the speed limit by 10 mph. Another person was also fined for exceeding the same speed limit by twice the same.  If the second person was traveling at a speed of 35 mph. Find the speed limit

 

ANS: 15 mph

 

Q20. A bus started from bustand at 8.00a m and after 30 min staying at destination, it returned back to the bustand.  the destination is 27 miles from the bustand. the  speed of the bus 50 percent fast speed. At what time it retur4ns to the bustand

 

ANS: 11.00

 

Q21. In a mixture, R is 2 parts, S is 1 part. in order to make S to 25% of the mixture, how much R is to be added 

 

ANS:  one part

 

Q22. Wind flows 160 miles in 330 min, for 80 miles how much time required.

 

ANS: 165 min

 

Q23. With 4/5 full tank vehicle travels 12 miles, with 1/3 full tank how much distance travels

 

ANS: 5 miles  

 

Q24. A man on a motorcycle rides 110 miles in 330 minutes.  What is his average speed in miles per hour?

 

ANS:  20 miles

 

Q25.  A stationary engine has enough fuel to move 12 hours when its tank is 4/5 full, how much hours will it run when the tank is 1/3 full

 

ANS: 5 hours

 

Q26. The centre of a storm shifts 22.5 miles in 1 hour.  At the same rate what time will it take to move 60 miles?

 

ANS:  2 2/3 hours

 

Q27. A 3 gallon mixture contains one part S and two parts R. In order to change it to mixture containing 25% S, how much R should be added?

 

ANS: 1 gallon

 

Q28.  A tree grows only 3/5 as fast as the one beside it.  In four years the combined growth of the two trees is eight feet.  How much does the shorter tree grow in two years

 

ANS:  Less than 2 feet

 

Q29.  An ocean liner L miles from port steams toward port at 11 miles per hour.  Another ship leaves the same port and steams toward the ocean liner at 1 miles per hour.  How many miles away from the port will they meet?

 

ANS:  Between I and J, closer to J

 

Q30. There are 150 weights .Some are 1 kg weights and some are 2 kg weights. The sum of the weights is 260.What is the number of 1kg weights?

 

ANS: 40

 

Q31.  A moves 3 kms east from his starting point . He then travels 5 kms north. From that point he moves 8 kms to the east. How far is A from his starting point?

 

ANS: 13 kms

 

Q32. The sum of the digits of a two digit number is 8. When 18 is added to the number, the digits are reversed. Find the number?

 

ANS: 35

 

Q33. The cost of one pencil, two pens and four erasers is Rs.22 while the cost of five pencils, four pens and two erasers is Rs.32.How much will three pencils, three pens and three erasers cost?

 

ANS: 27

 

Q34. Fathers age is 5 times his sons age. 4 years back the father was 9 times older than son. Find the fathers present age.

 

ANS: 40 years

 

Q35. What number should be added to or subtracted from each term of the ratio 17 : 24 so that it becomes equal to 1 : 2.

 

ANS: 10 should be subtracted

 

Q36. What is the 12th term of the series 2, 5, 8, ....

 

ANS: 35

 

Q37. If 20 men take 15 days to to complete a job, in how many days can 25 men finish that work?

 

ANS: 12 days

 

Q38. In a fraction, if 1 is added to both the numerator at the denominator, the fraction becomes 1/2. If numerator is subtracted from the denominator, the fraction becomes 3/4. Find the fraction.

 

ANS: 3/7

 

Q39. If Rs.1260 is divided between between A, B and C in the ratio 2:3:4, what is Cs share?

 

ANS: Rs. 560

 

Q40. A shopkeeper bought a watch for Rs.400 and sold it for Rs.500.What is his profit percentage?

 

ANS: 25%

 

Q41. What percent of 60 is 12?


ANS: 20%

 

Q42. Hansie made the following amounts in seven games of cricket in India: Rs.10, Rs.15, Rs.21, Rs.12, Rs.18, Rs.19 and Rs.17(all figures in crores of course). Find his average earnings.

 

ANS: Rs.16 crore

 

Q43. A 3-gallon mixture contains one part S and two parts R. In order to change it to a mixture containing 25% S, how much R should be added?


(a) 1/2 gallon               

(b) 2/3 gallon               

(c) 3/4 gallon               

(d) 1 gallon               

(e) 1 1/2 gallon


Q44. If A is traveling at 72 km per hour on a highway. B is traveling at a speed of 25 meters per second on a highway. What is the difference in their speeds in meters per second?

(a) 1/2 m/sec                                                   

(b) 1 m/sec                                                     

(c) 1 1/2 m/sec

(d) 2 m/sec                                                      

(e) 3 m/sec

 

Q45. A salesperson by mistake multiplied a number and got the answer as 3, instead of dividing the number by 3. What is the answer he should have actually got?

(a) 0        

(b) 1/3        

(c) 1        

(d) 2        

(e) 3

 

Q46. If the length of a rectangle is increased by 30% and the width is decreased by 20%, then the area is increased by...

(a) 10%       

(b) 5%        

(c) 4%        

(d) 20%        

(e) 25%

 

Q47. In the class of 40 students, 30 speak Hindi and 20 speak English. What is the lowest possible number of students who speak both the languages?

(a) 5        

(b) 20        

(c) 15        

(d) 10         

(e) 30

 

Q48. The most economical prices among the following prices is:


(a) 10 kilo for Rs.160

(b) 2 kilo for Rs.30

(c) 4 kilo for Rs.70

(d) 20 kilo for Rs.340

(e) 8 kilo for Rs.130


Q49. A truck contains 150 small packages, some weighing 1 kg each and some weighing 2 kg each. how many packages weighing 2 kg each are in the truck if the total weight of all the packages is 264 kg?

(a) 36        

(b) 52        

(c) 88        

(d) 124        

(e) 114

 

Q50. One year ago Pandit was three times his sisters age. Next year he will be only twice her age. How old will Pandit be after five years?

 

ANS: 12 years

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop