Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

TCS Interview Questions 2014

Posted on :18-01-2016

SECTION 1

Verbal Ability: 

About Synonyms, Antonyms Are Asked Along With Pick Out The Best Meaning.

SECTION 2: 

Aptitude (Quant & logical) About 32 Questions
 
Q1. Which Is The Smallest No Divides 2880 And Gives A Perfect Square?

A.1 

B.2 

C.5 

D.6

ANS: C


Q2. Two Bowls Are Taken, One Contains Water And Another Contains Tea  Equal Amount . One Spoon Of Water From 1st Is Added To Second Bowl And Mixed Well, And A Spoon Of Mixture Is Taken From Second Bowl And Added To The 1st Bowl. Which Statement Will Hold Good For The Above?

ANS:

Thought Process : 
Water Bowl Tea Bowl
100 100
90w (+10w= Spoon Volume) 100tea+10water
90w+ (10*10/11)Tea+ 10/11 W 100t- (10*10/11) T
+ 10w- 10/11w
(1st Bowls Water Volume Is Equal To 2nd Bowls Tea Volume)

Q3. Form 8 Digit Numbers From By Using 1, 2,3,4,5 With Repetition Is Allowed And Must Be Divisible By 4?

A.31250 

B.97656 

C.78125 

D.97657 

ANS: C


Q4. Rearrange And Categorize The Word Rapeteka?

ANS: Bird


Q5. One Problem On (785^3235^3) / ( 785 ^ 2 + 785 * 235 + 235 ^ 2)

ANS: You Are Free To Carry A Calculator With You But You Should Not Use It To Solve This Kind Of Problem. Because It Is Simple:

A3-b3 / A2+ab+b2

ANS: A-b Here 785-235= 550 Thats It.


Q6. In School There Are Some Bicycles And 4 Wheeler Wagons. One Tuesday There Are 190 Wheels In The Campus. How Many Bicycles Are There?

ANS: 15

Thought Process : B*2+w*4=190 I.E. , B+2w=95 Now See U Can Not Solve 2 Unknowns From 1 Equation, So Just Plot Options Here To Get The Right Answer And Verify If You Are Getting Integers As Values Of B And W.

Q7. There Are Two Persons Paul And Jay .Paul Lies On Monday, Tuesday, Wednesday And The Remaining Days He Speaks Truth. Jay Lies On Thursday, Friday, Saturday And The Remaining Days He Speaks Truth. Once They Meet Each Other, In Their Conversation Paul Says That Yesterday Is The Day One Among Those I Lie. Jay Also Says That Yesterday I Also Lie. What Is That Day?

A) Sunday. 

B) Tuesday. 

C) Thursday. 

D) Wednesday

[Thought Process: Now This Day Cannot Be Sunday Because In Monday Paul Speaks Truth And Sunday Everyone Tells Truth. So It Must Be Weekdays. Again, Tuesday Can Not Possible Because Monday And Tuesday Paul Speaks Truth. In Case Of Thrust Day, Paul Speaks Lie And Wednesday He Speaks True. And Joy Speaks Truth In Thursday And He Speak Lies In Wednesday. So, Thursday Is The Answer.

Q8. A Father Has 7 Pennys With Him And 1 Water Melon Is For 1p, 2chickoos For 1p, 3 Grapes Foe 1p. He Has Three Sons. How Can He Share The Fruits Equally?


ANS: 1 Watermelon, 2 chickoos, 1 grape

Q9. (1/2) Of A Number Is 3 Times More Than The (1/6) Of The Same Number?

ANS: 9


Q10. There Are Two Pipes A And B. If A Filled 10 Liters In Hour B Can Fills 20 Liters In Same Time. Likewise B Can Fill 10, 20, 40, 80,160…. If B Filled In (1/16) Th Of A Tank In 3 Hours, How Much Time Will It Take To Fill Completely?

ANS: 7 Hours


Q11. A Man Is Standing Before A Painting Of A Man And He Says I Have No Bro And Sis And His [Painted Picture] Father Is My Fathers Son?

ANS: His Son


Q12. One Question Has Last Part Like Difference Between Two Terms Is 9 And Product Of Two Numbers Is 10, What Is The Squares Of Sum Of Numbers?

ANS: Thought Process : A-b=9 And Ab = 10

A+b = Sqrt[9^2 + 4*10] = 11
A= 10 And B=1 So 101 Ans.

Q13. What Is The Value Of [(3x+8y)/(X-2y)]; If X/2y=2?

ANS: 10 {The Numerical May Change)


Q14. One Grandfather Has Three Grandchildren, Two Of Their Age Difference Is 3, Eldest Child Age Is 3 Times Youngest Childs Age And Eldest Childs Age Is Two Times Of Sum Of Other Two Children. What Is The Age Of Eldest Child?

ANS:15


Q15. In One Organization, Material, Labor And Maintenance Are In The Ratio Of 4:6:7, The Material Cost Is: Rs. 100, What Is The Total Cost?

ANS: 425


Q16. Keywords: Density, Reluctance, Sensitivity, Voltage, Current, What Is The Resistance Formula Is r=V/I

Q17. In A Market 4 Man Are Standing .The Average Age Of The Four Before 4 Years Is 45, After Some Days One Man Is Added And His Age Is 49. What Is The Average Age Of All?

ANS: 49


Q18. In A School For A Student Out Of A 100 He Got 74 Of Average For 7 Subjects And He Got 79 Marks In 8th Subject. What Is The Average Of All The Subjects?

ANS: 74.625


Q19. In A Question ,Last Part Has, The Ages Of Two People Has The Ratio Of 6:6 And By Adding The Numbers We Get 44, After How Many Years The Ratio Would Be 8:7?

ANS: 8


Q20. One Train Travels 200m From A To B With 70 Km/Ph And Returns To A With 80kmph, What Is The Average Of Their Speed?

ANS: Use Harmonic Mean Formula: Average Speed = 2ab/A+b = 2*70*80/150

Q21. A Question Like A Wire Is Wound Whose Resistance Is Some 132. 44647 Ohms. If A Voltage Of 30 mv, 296 Ma Current Is Applied To It What Is The Resistance.
Clue: Use Formula R= V/I. Beware Of Voltage & Current Particularly Kilo Or Millie Etc. Units.

Q22. In A City, There Are 100 Buildings Numbered By Corporation Between 0-100, How Many Twos Are Shown In Door,

ANS: 2,12,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,32,42,52,62,72,82,92=(20 Twos)


Q23) A Hollow Space On Earth Surface Is To Be Filled. Total Cost Of Filling Is Rs20000. The Cost Of Filling Per Mt3 Is Rs 225 .How Many Times A Size Of 3 Mt3 Soil Is Required To Fill The Hollow Space?

ANS: 20000/225=88.88

88.88/3=29.62
So 30 Times Of 3 Mt3 Is Required To Fill The Space Completely

Q24) There Are Different Things Like P,Q,R,S,T,U,V.  We Can Take P And Q Together. If R And S Are Taken Together Then T Must Has To Be Taken. U And V Can Be Taken Together Can Be Taken With P Or S. Every Thing Can Be Taken Together Except

A) P 

B) T 

C) V 

D) S

ANS: T


Q25) New Town Is Straight To The North Of New York. A High Way M Runs From Newtown Making An Angle Of 61 Degree South East. From New York There Is Also An High Way N Which Runs Northeast 61 Degrees. If High Ways M And N Are Straight Then Find out  The Acute Angle Made At Their Intersection Point.

ANS: 180-(61+61)=58 (The High Ways Make A Triangle The Addition Of 18. One Grandfather Has Three Grandchildren, Two Of Their Age Difference Is 3, Eldest Child Age Is 3 Times Youngest Childs Age And Eldest Childs Age Is Two Times Of Sum Of Other Two Children. What Is The Age Of Eldest Child? 

ANS: 15


Q26). In A Market 4 Man Are Standing .The Average Age Of The Four Before 4years Is 45,Aftyer Some Days One Man Is Added And His Age Is 49.What Is The Average Weight Of All? 

ANS: 49


Q27) Keywords: One Organization ,Material Labor And Maintenance Are In The Ratio Of 4:6:7,The Material Cost Is:100,What Is The Total Cost?

ANS: 425


Q28). Keywords: Density, Reluctance, Sensitivity, Voltage ,Current, What Is The Resistance Formula Is r=V/I

Q29). Keywords: Sports Readers,10 Tables,4chairs Per Table, Each Table Has Different Number Of People Then How Many Tables Will Left Without At Least One Person? 

ANS: 6


Q30). Keywords: Die, Card, Coin, B/N 2 To 12 

ANS: All Are Equal


Q31). In A School For A Student Out Of A 100 He Got 74 Of Average For 7 Subjects And He Got 79 Marks In 8th Subject. What Is The Average Of All The Subjects? 

ANS: 74.625


Q32). In A Question ,Last Part Has ,The Ages Of Two People Has The Ratio Of 6:6 And By Adding The Numbers We Get 44,After How Many Years The Ratio Would Be 8:7?

ANS: 8 

3 Angles Of A Triangle Is 180)

Section 3:

Critical Reasoning: Two Passages Are Given

Q1. Which Of The Following Best Completes The Passage Below? In A Survey Of Job Applicants, Two-fifths Admitted To Being At Least A Little Dishonest. However, The Survey May Underestimate The Proportion Of Job Applicants Who Are Dishonest, Because____.

A. Some Dishonest People Taking The Survey Might Have Claimed On The Survey To Be Honest

B. Some Generally Honest People Taking The Survey Might Have Claimed On The Survey To Be
Dishonest

C. Some People Who Claimed On The Survey To Be At Least A Little Dishonest May Be Very
Dishonest

D. Some People Who Claimed On The Survey To Be Dishonest May Have Been Answering
Honestly

E. Some People Who Are Not Job Applicants Are Probably At Least A Little Dishonest


Answer With Explanation:


A Is The Best Answer.

If Applicants Who Are In Fact Dishonest Claimed To Be Honest, The Survey Results Would Show A
Smaller Proportion Of Dishonest Applicants Than Actually Exists. Therefore, This Choice Is The
Best Answer. B Is Inappropriate Because Generally Honest Applicants Who Claimed To Be
Dishonest Could Contribute To The Overestimation, But Not To The Underestimation, Of Dishonest
Applicants. D Is Inappropriate Because Applicants Who Admitted Their Dishonesty Would Not
Contribute To An Underestimation Of The Proportion Of Dishonest Applicants. C And E Are
Inappropriate Because The Argument Is Concerned Neither With Degrees Of Dishonesty Nor With
The Honesty Of Non-applicants.

Q2. The Average Life Expectancy For The United States Population As A Whole Is 73.9 Years, But Children Born In Hawaii Will Live An Average Of 77 Years, And Those Born In Louisiana, 71.7 Years. If A Newlywed Couple From Louisiana Were To Begin Their Family In Hawaii, Therefore, Their Children Would Be Expected To Live Longer Than Would Be The Case If The Family Remained In Louisiana. Which Of The Following, If True, Would Most Seriously Weaken The Conclusion Drawn In The Passage?

A. Insurance Company Statisticians Do Not Believe That Moving To Hawaii Will Significantly
Lengthen The Average Louisianans Life.

B. The Governor Of Louisiana Has Falsely Alleged That Statistics For His State Are Inaccurate.

C. The Longevity Ascribed To Hawaiis Current Population Is Attributable Mostly To Genetically
Determined Factors.

D. Thirty Percent Of All Louisianans Can Expect To Live Longer Than 77 Years.

E. Most Of The Hawaiian Islands Have Levels Of Air Pollution Well Below The National Average
For The United States.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop