Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

TCS Numerical Paper on 18th September 2010

Posted on :18-01-2016


Q1. Ramu & sangeetha went for biological analysis to a island which is 34km from their place. They travelled in a boat which went at a speed of 2m/s. when they are in half a distance in the boat sangeetha note there are 7 leg & 8 leg octopuses under the water. Ramu counted the total number of legs of octopuses and got 54. Sangeetha instantly said I know how many 7 leged octopuses are there under the water. They both reached the island after 20 min they left . How many seven leged octopuses does sangeetha calculate?


1. 4
2. 5
3. 6
4. 7


ANS: Total number of legs of both 7 & 8 leged octo bus

 

Find number of 7 leged octopuses

 

Go from answer 


4(7 leged octobus) + X = 54.
5(7 leged octobus) + X = 54. Similarly do for all. The x you get should be exactly divisible by 8. Only one answer will satisfy the condition.


Note : you may find lot of nonsense stuff to test verbal ability. Just take required data alone. From the next question on wards I post necessary data only.

Q2. Total number of wheels of bicycles & 4 wheeled vehicles is 38. How many bicycles are there? ( This question has more than 6 lines to test your verbal ability)


ANS: similar to above.


Go from answer
Choices from answer(2 wheelers) + X = 38. X should be exactly divisible by 4 

Q3. Jumbled sentences given APPRAKEET. What is the meaning. 


PARAKEET


ANS: Bird

Q4. Logical problem asking for the colour of beer


ANS: White


Q5. There are 14 spots. Each spot has 8 seats. 28 people seated in all the spots. No similar number people sat in any spot. How many spots left with no people at all 


ANS: 1+2+3+4+5+6+7 = 28. So remaining 7 spots has no people at all

Q6. Can A has milk. Can b had water. A spoon of milk from can A is added to Can B. Then from the mixture same amount is taken from Can B and added to Can A.


ANS: Can A contains less item than item in Can B

Q7. There is a plane contains 32 points. All the 32 points have equal distance from point x.


Which of the following is true


A:All the 32 points lie in circle.
B:The distance from x to all 32 points is less then the distance between each other


ANS: A only

Q8. Horse ran at speed of 34 kmph. Pony started after 2 hours. Horse ran for 4 hours. What is the speed of pony?


ANS: (34*4)/(4+2) 

Q9. A clock gives 4 ticks consequetively. After days it has become defective & gives only 2 ticks. What is the probability that clock produces 3 ticks consequetively. 1 out of ?


ANS: 1/8 

Q10. A person points to a photo and says the main in the picture is the son of my fathers son. What is the relationship between him & person in the photo?


ANS: he himself

Q11. There is a cloth of 153 yards length. X has to cut the cloth into 153 pieces. He takes 5 seconds to cut each piece how much time he require to cut all 153 pieces?


ANS: 152*5

Q12. Ferrari is leading car manufacturer.*Ferrari S.p.A.* is an Italian sports car. it has enjoyed great success. If Mohans Ferrari is 3 times faster than his old MERCEDES which gave him 35 kmph if Mohan travelled 490 km in his ferrari the how much time(hours) he took?


ANS: 490/35*3

Q13. Jagan lies on Monday Tuesday Wednesday Pradeep lies on Wednesday Thursday Saturday. Jagan says I didnt lie yesterday. Pradeep also says that I didnt lie yesterday. What day is today?


ANS: Sunday

Q14. The ratio of current age of X and Y is 5:7. After how many years their age becomes 7:9?


ANS: Simple ratio

Q15. By using 1,2,3,4,5,how many 5 digit no. can be formed which is divisible by 4, repitation of no. is allowed?

 
ANS: 2500 (not sure)

Q16. XY=21 and X+Y=13.ans of X & Y will b in points..den x square+y square=?


ANS: Solve using quadratic equation. you get x & y

Q17. Person travels from A- to b in 9 km/hr, and B to A in 4 Km/hr. What is the average speed?


ANS: 2(9*4)/9+4

Q18. Find total cost to build a robot. The cost of spare parts use to build it is in the ratio 4:5:3.  The cost of spare parts are $40, $50, $60. 


ANS: simple ratio. I dont remember the question exactly but all you do is to add $40+$50+$60 to get the answer

Q19. Pizza shops make pizza of same thickness and diff diameter. Cost of 8cm is 80, 12 cm is 240, 24 cm is 720. Which pizza gives best value for money?


ANS: Divide cost by cm & compare with others. Hint. Take smallest one and multiple till you get the largest pizza. Then compare both you get the answer

Q20. Avg marks of 5 sub is 61. Six sub mark is 89. What is the average after adding 6th?


ANS: (61*5) + 89/6

Q21. Find number of 3s between 1 & 100?


ANS: 19

Q22. A pipe can fill a tank at the rate 1 litre/hr, the tank is 1/32 filled in 6 hours. After how many hows the tank is filled completely


ANS: 1/16, 1/8, 1/4, 1/2, 1. After 5 hours.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop