Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Tata- ELXSI Quantitative Ability - 2010

Posted on :20-02-2016

Q1. A square is inserted in a circle and an another circle is inserted in that square. Then the area of the smaller circle will be ______________. 

ANS: 50% of the bigger circle.


Q2. In a match, total runs scored by Sachin, Sourav and Dravid are 342. The ratio of runs scored by Sachin and Sourav  is 3:2 and Sourav to Dravid is 3:2.Then what is the number of runs scored by Sachin? 

ANS: Sachin - 162,  Sourav -108, Dravid - 72


Q3. One travels at a speed of 40kmph for some distance and 60 kmph for some distance. Total distance of 240km is traveled in 5 hrs. For how much time he travelled with 40 kmph?


Q4. A hexagon is fitted in to a circle of radius r. Then perimeter of the hexagon is?    

ANS: 6r


Q5. The time taken to move around a circle of radius 21 is 44 min. Then what is the time required to move around the hexagon of radius 42? 
   
ANS: 84                                                               


Q6. A man if goes to his office at a speed of 3/4 th of his normal speed, then he reaches office 50 min late. Then what is his normal time to reach office?


Q7. How many triangles are formed in an octagon?   

ANS: 56


Q8. Complete the series:  3  7  11  _  19   23  
         
ANS: 15


Q9. x2 + 4y2 =  4xy. Then the ratio of x and y is ___________  
 
ANS: 2:1


Q10. What is the maximum difference between two birthdays of a man?

a. 365 days     
b. 366 days       
c. 4 years      
d. 8 years


Q11. In how many ways 7 girls and 4 boys can be seated in a circle such that all boys sit together?       

ANS: 4! 7!


Q12. In an A.P. series 5 times of the 5th term and 8 times of the 8th term are equal. Then what is the 13th term of  that  series?  
 
ANS: 0


Q13. In a school, number of boys is twice that of the number of girls. Half of the girls are in hostel. If the number of girls in hostel are 5, then what is the total number of students in the school? 
            
ANS: 30


Q14. Which is greatest number between 2300 and 3200?  

ANS: 3200                                                                  


Q15. In a match SA scored at a rate of 4.6 runs per over at the time they were all out. India chased it in less than 4 overs of total match. (ie. On 46 overs). If the run rate was 15% greater than the original rate then match may be completed 6 overs before. Then what is the total runs scored in the match?


Q16. The time in clock is 2 past 20 mins. Then what is the angle between min and hrs hand? 

ANS: 50 degrees


Q17. A passenger train with speed 60kmph and a goods train with speed 20kmph are moving from a station X to Y. The passenger train reaches 50 mins before the goods train. Then what is the distance between X and Y? 
 
ANS: 25km


Q18. The sum of the ages of father and son is 45. Five years before the product of their ages is 4 times the age of the father. Then what is the age of father? 

ANS: 36


Q19. Which is the greatest number divisible by 101100 -1?



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop