Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Talisma Interview Questions and Answers

Posted on :19-02-2016
Talisma Interview Questions and Answers:-

Q1. Can we pass values from stored procedure to UI?

ANS: Yes by using output parameters

CREATE PROCEDURE GetImmediateManager
@employeeID INT,
@managerID INT OUTPUT
AS
BEGIN
SELECT @managerID = ManagerID
FROM HumanResources.Employee
WHERE EmployeeID = @employeeID
END


Q2. What is abstract and interface?

ANS:
Abstract class is a base class or a parent class. Abstract classes can have empty abstract methods or it can have implemented methods which can be overridden by child classes.

Interface is a contract class with empty methods, properties and functions. Any class which implements the interface has to compulsory implement all the empty methods, functions and properties of the interface.


Q3. In what scenarios will you use an abstract class and in what scenarios will you use an interface?

ANS:
If you want to increase reusability in inheritance then abstract classes are good. 
If you want implement or force some methods across classes must be for uniformity you can use a interface. So to increase reusability via inheritance use abstract class as it is nothing but a base class and to force methods use
interface.


Q4. Difference between abstract class and interface.

ANS:
Abstract classes are base class or parent class while interfaces are contracts.

Abstract class can have some implemented methods and functions while interfaces methods and functions are completely empty.

Abstract classes are inherited while interfaces are implemented.

Abstract classes are used when we want to increase reusability in inheritance while interfaces are used to force a contract.


Q5. What is the advantage of stored procedures?

ANS: Faster 


Q6. Explain data caching?

ANS:
Creating Data Cache
Cache[Employee] = DataSet Name

Reading data from Data Cache
Dataset dsEmployee = (Dataset) Cache [Employee]

Removing a Data Cache
1.Cache.Remove(String key); //We can remove Data Cache manually or
2. From IE Internet Option, delete Browsing History to clear Cache.


Q7. How do you do exception handling in Stored Procedure?

ANS: Using try catch exception handling.


Q8. Difference between custom control and user control?

ANS:
User control:-
  1. Reusability of web page,
  2. We can not add to toolbox,
  3. Just drag and drop from solution explorer to page (aspx),
  4. A separate copy of the control is required in each application,
  5. Easier to create,
  6. Not complied into DLL.

Custom control:-
  1. Reusability of control (or extend functionalities of existing control),
  2. We can add toolbox,
  3. Just drag and drop from toolbox,
  4. A single copy of the control is required in each application,
  5. Hard to create,
  6. Compiled in to dll.


Q9. Consider a scenario where identity data type column is initialized as 5(Identity Seed) and  its increment is set as 1. Can you insert 4 into this identity column?

ANS: Yes by using IDENTITY_INSERT command

Example: 

SET IDENTITY_INSERT TableName ON


Q10. What is RAISERROR function?

ANS: The message is returned as a server error message to the calling application. The RAISERROR statement generates an error message by either retrieving the message from the system messages catalog view or constructing the message string at run time.

RAISERROR can be used to:
1. Assign a specific error number, severity and state. 
2. Record the error in Windows Application Log.
3. Return messages that contain variable text. 
4. Jump from TRY block into CATCH block.

The full syntax is:

RAISERROR(message id, severity, state, argument, WITH options) 


Q11. How to add css for dynamically generated tag?

Q12. Write a function to display values as 2 4 6 10 16 upto n numbers.

Q13. Create a session upon click of an html button and take the value from html text box using Java script.

Q14. What is difference between a function and an object in C++?



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop