Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Talisma Arithmetic Ability- 8 September 2010

Posted on :19-02-2016
Talisma Arithmetic Ability - 8 September 2010:-

Q1. A Toy train can make 10 sounds. Sound changes after every 4 mins, now train is defective and can make only 2 sounds. Find probability that same sound is repeated 5 times consecutively (1 out of)?

ANS: 1/32


Q2. 4 years before Pauls age is 3 times the Alice age and the present age of Paul is 6 times the Alice. What is the present Pauls age?


Q3. 10 people are there, they are shaking hands together. How many hand shakes possible, if they are in no pair of cyclic sequence?

ANS: 9 


Q4.  Peter and Paul are two friends. The sum of their ages is 42 years. Peter is twice as old as Paul was when Peter was as old as Paul is now. What is the present age of Peter?


Q5. Difference between two numbers is 4 and their product is 17. Then find the sum of their squares.


Q6. Out of 7 children the youngest is boy, then find the probability that all the remaining children are boys.

ANS: 1/2^6 = 1/64


Q7. A man goes 50 km North, then turned left walked 40 km, then turned right. In which direction he is in?

ANS: North 


Q8. A pizza shop made pizzas with two flavours. At home there are N flavours in that M flavours are taken to make pizza. In how many ways they can make pizza?


Q9. The three sides of a triangle are given. 16, 14, 21 cms and this triangle is converted into a square. So what will be the area of the square generated?

ANS: 1 side of a square = (14+16+21)/4.  Then solve: Area = side^2.


Q10. A book contains 40 sheets and each sheet contain 40 statements and it says that most of them are false?

a) All odds are false 
b) All evens are false 
c) Neither odd nor even are false 
d) None Mumbai build in

ANS: b


Q11. Mumbai building dept decided to give numbers to building. 1-100 numbers are given to buildings long story. Find how many number of 2s were used while numbering the buildings.

ANS: 2,12,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,32,42,52,62,72,82,92


Q12. A tank is filled 1 liter in a hour and 2 ltrs in 2hrs 3 ltrs in 3 hrs so on. 1/3rd is filled in 2nd hr. How much time will it take to fill the tank?

ANS: Let the capacity of tank be x then
1/3*x=2(as 1/3rd of tank is filled in 2 hrs that is 2 liters)
X=6(from above eqn i.e, tanks capacity is 6 litres)


Q13. An equation of the form 4x+6y-2z=32. Find the difference between x intercept and z intercept?

ANS: x/a+y/b+z/c


Q14. In a question, last part has, the ages of two people has the ratio of 6:5 and by adding the numbers we get 55, after how many years the ratio would be 8:7?


Q15. A, B, C, D, E are there. Among A, B, C are boys and D, E are girls. D is to the left of A and no girl sits at the middle and at the extremes. Then what is the order of their sittings?


Q16. In a market 4 man are standing the average age of the four men before 4 yrs is 45, after some days one man is added and his age is 49. What is the average age of all?


Q17. A horse chases a pony 2 hours after the pony runs. Horse takes 4 hours to reach the pony. If the average speed of the horse is 81 kmph, what is the average speed of the pony?


Q18. Question based on V=I*R.


Q19. 20 men and 20 women are there, they dance with each other, is there possibility that 2 men are dancing with same women and vice versa?

ANS: Never


Q20. In school there are some bicycles and 4 wheeler wagons. One Tuesday there are 234 wheels in the campus. How many bicycles are there?




  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop