Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Sutherland Technical Test Questions with Answers Nov 12, 2014

Posted on :10-03-2016

Q1. Number of queues needed to implement the priority queue:-

A. two 
B. one 
C. three 
D. none of these

ANS: A

Explanation:

Priority queue uses two queues 1. For storing the data. 2. Other for storing the priorities.


Q2. Virtual Memory consists of main memory and ______.

A. cache 
B. ROM 
C. RAM 
D. Swap files

ANS: D


Q3. Which of the following is a network layer protocol?

A. TELNET 
B. FTP 
C. SMTP 
D. none

ANS: A


Q4. What is the name of the Command used to partition the disk?

A. fdisk 
B. chkdisk 
C. sfdisk 
D. none of these

ANS: A

Explanation:

When you run the fdisk and format commands, the Master Boot Record (MBR) and file allocation tables are created. The MBR and file allocation tables store the necessary disk geometry that allows hard disk to accept, store, and retrieve data.


Q5. The header file that is included to use manipulators is

A. iomanip.h 
B. manip.h 
C. math.h 
D. string.h

ANS: A


Q6. Find pre order traversal from the given tree? 

A. U4 U10 U3 U8 U2 U9 U11 U7 U6 U5 U1 
B. U1 U2 U3 U4 U10 U8 U5 U9 U6 U11 U7 
C. U1 U2 U3 U4 U10 U8 U5 U6 U11 U7 U9 
D. None of these

ANS: B


Q7. Name a x.25 addressing standard?

A. X.121 
B. X.251 
C. 1EEE8.1 
D. none of these

ANS: A


Q8. Windowing technique is a kind of

A. Flow control technique 
B. Error control technique 
C. Both a & b 
D. None of these


Q9. How would you insert pre-written code into a current program?

A. #read 
B. #get 
C. #include 
D. #pre

ANS: C


Q10. Windowing technique is a kind of

A. Flow control technique 
B. Error control technique 
C. Both a & b 
D. None of these

ANS: A


Q11. Function used to display the character on the console is 

A. fput() 
B. put() 
C. getch() 
D. none of these

ANS: B


Q12. Number of nodes in a perfect Binary tree is

A. 2 * L - 1 
B. 2* L 
C. 2* L +1 
D. none of these

ANS: A

Explanation:

Priority queue uses two queues 1. For storing the data. 2. Other for storing the priorities.


Q13. Heterogeneous Linked List is implemented using:-

A. int pointer 
B. float pointer 
C. void pointer 
D. none of these

ANS: C


Q14. A variable used to store the address of another variable is termed as:-

A. variable 
B. function 
C. registers 
D. pointer

ANS: D


Q15. Which class addressing system has less number of hosts?

A. Class A 
B. Class B 
C. Class C 
D. Class D

ANS: D


Q16. Equation for effective access time in paging (Memory management)?

A. ((1-p)*m+(p*s)) 
B. ((1-p)*s+(p*m)) 
C. (1-p)*m 
D. none of these

ANS: A

Explanation:

Effective access time=((1-p)*m+(p*s)) where (1-p) is called hit ratio, p is called page fault ratio, m is called main memory access time, s is called page fault service time.


Q17. Which data structure is easier to implement the trees?

A. Queues 
B. stacks 
C. linked lists 
D. Hashing table

ANS: C


Q18. Find post order traversal from the given tree? 

A. U4 U10 U3 U8 U2 U9 U11 U7 U6 U5 U1 
B. U1 U2 U3 U4 U10 U8 U5 U9 U6 U11 U7 
C. U4 U10 U3 U2 U8 U9 U11 U7 U6 U5 U1 
D. none of these

ANS: A


Q19. Short, int and long integers have how many bytes?

A. 2, 2, 4 
B. Machine dependant 
C. 2, 4, 8 
D. None of these

ANS: B


Q20. Structure may contain:-

A. Any other structure 
B. Any other structure expect themselves 
C. Any other structure except themselves and pointed to themselves 
D. None of the above

ANS: A


Q21. What is the output of the following program?

Int fun (char c)
{
int i;
static int y;
}

A. c, i are stored in stack and y stored in global memory space 
B. c stored in stack and i, y are stored in global memory space 
C. c is stored in text segment, y in global memory space and i in stack 
D. none of these

ANS: A


Q22. What is the output of the following program?

main ()
{
int a = 5, b = 6;
int i = 0;
i = a > b ? a:b;
printf (%d, i);
}

A. 0 
B. 1 
C. 6 
D. 5

ANS: C


Q23. What is the output of the following program?

If (fun ())
{
x++;
}

A. fun () returns 0 
B. fun () return 1 
C. fun () return -1 
D. return a value other than 0

ANS: D


Q24. What is the output of the following program?

main ()
{
int n=0;
while (n>32767)
printf (%d, n);
n++
}

A. Prints value from 0 to 32767 
B. Infinite loop 
C. compiler error 
D. none

ANS: B

Explanation:

Indefinite loop here the loop will continue again & again i.e. after 32767 the go to -32768


Q25. What is the output of the following program?

main()
{
float f = 1.1;
double d = 1.1;
if ( f == d)
printf(True);
else
printf(False);
}

A. True 
B. False 
C. Compiler error 
D. None of these

ANS: B

Explanation:

Due to precision Considerations, floating point numbers cannot used in if condition for comparison. 


Q26. What is the output of the following program?

main ()
{
extern int i = 10;
printf (%d, i);
}

A. 10 
B. 9 
C. Compiler error 
D. None

ANS: C


Q27. What is the output of the following program?

void main ()
{
int const *p = 10;
printf (%d, ++ (*p));
}

A. 10 
B. 12 
C. compiler error 
D. Linker error

ANS: C

Explanation:

Cannot modify a constant value.


Q28. What is the output of the following program?

main()
{
int I;
char s[ ] = man;
for(i=0;s[i];i++)
printf(%c %c %c %c,i[s],s[i],*(s+i),*(i+s));
}

A. mmm aaaa nnnn 
B. mmmm aaaa nnnn 
C. aaaa mmmm nnnn 
D. none of these

ANS: B

Explanation:

s[i], *(i+s), *(s+i), i[s] are all different ways of expressing the same idea. Generally array name is the base address for that array. Here s is the base address. i is the index number/displacement from the base address. So, indirecting it with * is same as s[i]. i[s] may be surprising. But in the case of C it is same as s[i]. 


Q29. What is the output of the following program?

#define A 10+10
main ()
{
int a;
a = A * A;
printf (%d, a);
}

A. 100 
B. 200 
C. 120 
D. 400

ANS: C


Q30. What is the output of the following program?

void main()
{
int i = 15;
int const &j = i;
cout << i << j;
i = 9;
cout << i << j<
}

A. 15 garbage value 9 garbage value 
B. 15 15 9 9 
C. 15 garbage value 15 garbage value 
D. None of these

ANS: B



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop