Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Sony India Aptitude Questions

Posted on :18-04-2016

 

Q1. 4/9 of 3/16 of 6/13 of ? = 155

 

A) 4420

B) 4240

C) 4320

D) 4030

E) 4120

 

ANS:  D

 

Explanation:

Q2. 156.25 × 12.4 + 1.8 × 52.5 = ? – 175.85

 

A) 2124.5

B) 2212.6

C) 2207.85

D) 2684.8

E) 2624.4

 

ANS:  C

Explanation:


156.25×12.4+1.8×52.5=?-175.85
1937.5+94.5=?-175.85
2032=?-175.85
?=2207.85
Hence, Option C.

 

Q3. 

A) 35 1/5

B) 35 5/8

C) 31 3/8

D) 32 2/5

E) 33 1/8

 

ANS:  C

Explanation:


DIRECTIONS for the questions 4 to 10:  

 

Solve the following question and mark the best possible option.

 

Q4. S mixed 36 kg of sugar @ Rs. 45/- per kg and 24 kg of sugar @ Rs. 48/- per kg and sold the mixture as to earn 20% profit. At what rate per kg must he sell the sugar.

 

A) Rs. 52.56

B) Rs. 52.42

C) Rs. 52.36

D) Rs. 55.44

E) Rs. 54.25

 

ANS:  D

Explanation:


Total cost price=36×45+24×48=2772/-
Average cost price per kg = 2772/60 = Rs. 46.2
S.P=Rs 55.44 per kg( @20% profit)

 

Q5. The length of a rectangle exceeds its breadth by 6m. Length of the rectangle is equal to the side of a square whose area is 729 sq. m. What is the perimeter of the rectangle? (in m)

 

A) 96

B) 108

C) 92

D) 88

E) 84

 

ANS:  A

Explanation:


Let ‘l’ be the length, ‘b’ be the breadth of the rectangle.
Length of the rectangle =Side of the square of area 729m2
∴ Length of the rectangle =27m. A.T.Q.  l-b=6
⇒ b = l - 6 = 21m ⇒ l = 27m
Perimeter of the rectangle = 2 (l + b) = 2 (27 + 21) = 96m
Hence,  Option A.

 

Q6. Raghuvir purchased 10 calculators and 16 watches for Rs. 56,100/- and sold them so as to earn an overall profit of 20%. At what total price should he sell 15 calculators and 24 watches together so as to earn the same percent profit?

 

A) Rs. 1,00,980/-

B) Rs. 1,16,176/-

C) Rs. 1,21,176/-

D) Rs. 1,00,660

E) Rs. 1,24,132/-

 

ANS:  A

Explanation:


CP of 10 calculators , 16 watches =Rs.56100/-
CP of 15 calculators, 24 watches=1.5×56100=84150/-
Profit=20%
∴S.P. of 15 calculators, 24 watches =1.2×84150 = Rs. 100,980/-
Hence, Option A.

 

Q7. Some chocolates were distributed among 4 friends A, B, C and D such that respective ratio of chocolates received by A to chocolates received by C was 7:9. B received 29 more chocolates than A and D received 33 more chocolates than C. If B received 15 more chocolates than C, how many chocolates did D receive?

 

A) 84

B) 96

C) 72

D) 99

E) 87

 

ANS:  B

Explanation:


A=7x, C=9x, B=7x+29, D=9x+33
A.T.Q. 29 + 7x =15+9x
⇒ x = 7
∴ D received 96 chocolates
Hence, Option  B.

 

Q8. Abhijit invested an amount with company X for two years @ simple interest rate 15 p.c.p.a. The entire amount obtained from company X after two years he invested with company Y @ compound interest rate 12 p.c.p.a for two years. If the amount finally received by him was Rs. 81,536.

 

A) Rs. 65,000/-

B) Rs. 60,000/-

C) Rs. 56,000/-

D) Rs. 50,000/-

E) Rs. 45,000/-

 

ANS: D.

Explanation:


Let ‘y’ be the invested amount
A.T.Q.
1.3y(1.12)2=81536
On Solving y=Rs.50,000/-
∴Hence, Option D
.

 

Q9. Average weight of 40 students in a class is 55 kg. Six of them whose average weight is 52 kg left the class and another set of six students, whose average weight is 42kg joined the class. What is the next average weight of the class (in kg?)

 

A) 54.25

B) 52.75

C) 53.5

D) 54

E) 53

 

ANS: C

Explanation:


New Average weight = (40 * 55 - 60)/40 = 53.5 kg
Hence, Option C.

 

Q10. The ratio of roses and lilies in a garden is 3: 2 respectively. The average number of roses & lilies is 180. What is the number of lilies in the garden?

 

A) 144

B) 360

C) 182

D) 216

E) None

 

ANS:  A

Explanation:


Let the number of so be ‘3x’ and the number of lilies be 2x
Average number of roses and lilies = (3x + 2x)/2 = 2.5x
ATQ
2.5x = 180, x = 72
Number of lilies = 2x = 144. Hence, Option A.

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop