Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Serco Reasoning Ability Questions with Answers

Posted on :25-04-2016

Directions for questions 1 to 4:

After months of talent searching for an administrative assistant to the president of the college the field of applicants has been narrowed down to 5--A, B, C, D, E .It was announced that the finalist would be chosen after a series of all-day group personal interviews were held. The examining committee agreed upon the following procedure

I. The interviews will be held once a week
II. 3 candidates will appear at any all-day interview session
III. Each candidate will appear at least once
IV. If it becomes necessary to call applicants for additional interviews, no more 1 such applicant should be asked to appear the next week
V. Because of a detail in the written applications, it was agreed that whenever candidate B appears, A should also be present.
VI. Because of travel difficulties it was agreed that C will appear for only 1 interview.


Q1. At the first interview the following candidates appear A, B, D. Which of the following combinations can be called for the interview to be held next week?

A. BCD 
B. CDE 
C. ABE 
D. ABC

ANS: B


Q2. Which of the following is a possible sequence of combinations for interviews in 2 successive weeks?

A. ABC; BDE  
B. ABD; ABE  
C. ADE; ABC  
D. BDE; ACD 

ANS: C


Q3. If A, B and D appear for the interview and D is called for additional interview the following week, which 2 candidates may be asked to appear with D?

I. A 
II.  B 
III. C 
IV. E

A. I and II 
B. I and III only 
C. II and III only 
D. III and IV only

ANS: D


Q4. Which of the following correctly state(s) the procedure followed by the search committee?

I. After the second interview all applicants have appeared at least once
II. The committee sees each applicant a second time
III. If a third session, it is possible for all applicants to appear at least twice

A. I only 
B. II only 
C. III only 
D. Both I and II 

ANS: A


Directions for questions 5 to 8:

1. All G s are H s
2. All G s are J s or K s
3. All J s and K s are G s
4. All L s are K s
5. All N s are M s
6. No M s are G s


Q5. If no P s are K s, which of the following must be true?

A. All P s are J s 
B. No P is a G 
C. No P is an H 
D. If any P is an H it is a G 
E. If any P is a G it is a J 

ANS: A.


Q6. Which of the following can be logically deduced from the conditions stated?

A. No Ms are Hs 
B. No M s that are not Ns are Hs 
C. No Hs are Ms
D. Some M s are H s 
E. All M s are H s 

ANS: A.


Q7. Which of the following is inconsistent with one or more of the conditions?

A. All H s are G s 
B. All H s that are not G s are M s 
C. Some H s are both M s and G s 
D. No M s are H s 
E. All M s are H s 

ANS: A.


Q8. The statement: No L s are J s is

I. Logically deducible from the conditions stated
II. Consistent with but not deducible from the conditions stated
III. Deducible from the stated conditions together with the additional statement No J s are K s

A. I only 
B. II only 
C. III only 
D. II and III only 
E. Neither I, II nor III 

ANS: A.


Q9. In the following number series how many 4s are there which are immediately preceded by a pair of numbers whose product is more than the product of the pair of numbers immediately following 4?

5 3 4 6 4 8 9 4 7 6 4 5 7 4 8 44 8 0 2 3 4 3 1 4 7 2

A. 4
B. 5
C. 6
D. 2
E. None of these

ANS: B


Q10. What will come in place of the question mark (?) in the following series based on their positions in the English alphabet?

DGH JMN ? VYZ

A. PRS
B. QST
C. OQR
D. ORS
E. None of these

ANS: E


Directions for questions 11 to 15:

The office staff of XYZ corporation presently consists of three bookkeepers--A, B, C and 5 secretaries D, E, F, G, H. The management is planning to open a new office in another city using 2 bookkeepers and 3 secretaries of the present staff. To do so they plan to separate certain individuals who do not function well together. The following guidelines were established to set up the new office.

I. Bookkeepers A and C are constantly finding fault with one another and should not be sent together to the new office as a team
II. C and E function well alone but not as a team, they should be seperated
III. D and G have not been on speaking terms and should not go together
IV Since D and F have been competing for promotion they should not be a team


Q11. If A is to be moved as one of the bookkeepers, which of the following cannot be a possible working unit.

A. ABDEH
B. ABDGH
C. ABEFH
D. ABEGH

ANS: B


Q12. If C and F are moved to the new office, how many combinations are possible

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

ANS: A


Q13. If C is sent to the new office, which member of the staff cannot go with C

A. B
B. D
C. F
D. G

ANS: B


Q14. Under the guidelines developed, which of the following must go to the new office

A. B
B. D
C. E
D. G

ANS: A


Q15. If D goes to the new office, which of the following is/are true

I. C cannot go
II. A cannot go
III. H must also go

A. I only
B. II only
C. I and II only
D. I and III only

ANS: D


Directions for questions 16 to 19:

In a certain society, there are two marriage groups, red and brown. No marriage is permitted within a group. On marriage, males become part of their wives groups; women remain in their own group. Children belong to the same group as their parents. Widowers and divorced males revert to the group of their birth. Marriage to more than one person at the same time and marriage to a direct descendant are forbidden 


Q16. A brown female could have had 
I. A grandfather born Red
II. A grandmother born Red
III. Two grandfathers born Brown

A. I only
B. III only
C. I, II and III
D. I and II only

ANS: D


Q17. A male born into the brown group may have

A. An uncle in either group
B. A brown daughter
C. A brown son
D. A son-in-law born into red group

ANS: A


Q18. Which of the following is not permitted under the rules as stated.

A. A brown male marrying his fathers sister
B. A red female marrying her mothers brother
C. A widower marrying his wifes sister
D. A widow marrying her divorced daughters ex-husband

ANS: B


Q19. If widowers and divorced males retained their group they had upon marrying which of the following would be permissible (Assume that no previous marriage occurred)

A. A woman marrying her dead sisters husband
B. A woman marrying her divorced daughters ex-husband
C. A widower marrying his brothers daughter
D. A woman marrying her mothers brother who is a widower.

ANS: D


Directions for questions 20 to 22:

A certain city is served by subway lines A,B and C and numbers 1 2 and 3
When it snows , morning service on B is delayed When it rains or snows , service on A, 2 and 3 are delayed both in the morning and afternoon When temp. falls below 30 degrees farenheit afternoon service is cancelled in either the A line or the 3 line, but not both. When the temperature rises over 90 degrees farenheit, the afternoon service is cancelled in either the line C or the 3 line but not both.

When the service on the A line is delayed or cancelled, service on the C line which connects the A line, is delayed. When service on the 3 line is cancelled, service on the B line which connects the 3 line is delayed.


Q20. On Jan 10th, with the temperature at 15 degree farenheit, it snows all day. On how many lines will service be affected, including both morning and afternoon?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5 

ANS: D


Q21. On Aug 15th with the temperature at 97 degrees farenheit it begins to rain at 1 PM. What is the minimum number of lines on which service will be affected?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5 

ANS: C


Q22. On which of the following occasions would service be on the greatest number of lines disrupted?

A. A snowy afternoon with the temperature at 45 degree farenheit
B. A snowy morning with the temperature at 45 degree farenheit
C. A rainy afternoon with the temperature at 45 degree farenheit
D. A rainy afternoon with the temperature at 95 degree farenheit

ANS: B


Q23. I am proceeding towards North. I take a turn to my right. After some time I take a turn to my left and again to my left. Then I go to my right. After some distance I again turn towards my right. The direction in which I am moving now ---.

A. East 
B. West 
C. North 
D. South


Q24. There are 6 consecutive numbers P, Q, R, S, T, U, not necessarily in that order. Given that, Q is 2 less that P, P is 3 less that T and R is 2 less than S, arrange them in an ascending order.

ANS: QRPSUT


Q25. What was day on 12 January, 1979?

ANS: Friday.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop