Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Serco Arithmetic Ability Test questions

Posted on :25-04-2016

Q1. How many mashes are there in 1 square meter of wire gauge if each mesh is 8 mm long and 5 mm wide?

a) 2500
b) 25000
c) 250
d) 250000


Q2. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream? (2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

a) 16
b) 24
c) 30
d) 64

ANS: d


Q3. Bacteria doubles every 3 mins. It is N in 1 hour, when was it N/4?

ANS: 54 minutes.


Q4. 3 machines a, b,c can be used to produce a product. Machine a will take 60 hours to produce a million units. Machine b is twice as fast as machine a. Machine c takes the same amount of time as machine a and b taken together. How much time will be required to produce a million units if all the three machines are used simultaneously?

a) 12 hours 
b) 10 hours 
c) 8 hours 
d) 6 hours


Q5. A company contracts to paint 3 houses. Mr. Brown can paint a house in 6 days while Mr. Black would take 8 days and Mr. Blue 12 days. After 8 days Mr. Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr. Blue to complete the contract?

a) 7 
b) 8 
c) 11 
d) 12

ANS: c


Q6. A plane goes from Chicago to Columbus and then comes back. It takes the same time to travel in either ways. It leave Chicago early in the morning 0644 LOCAL TIME and reaches the destination Columbus at 0849 LOCAL TIME. In the same evening it leave Columbus at 1625 hrs LOCAL TIME and reaches the destination at 1638 LOCAL TIME. Find the time that the plane takes to travel either way?

ANS: 69 mins


Q7. A starts business with Rs.3500 and after 5 months, B joins with A as his partner. After a year, the profit is divided in the ratio 2: 3. What is Bs contribution in the Capital?

a) Rs. 7500 
b) Rs. 8000 
c) Rs. 8500 
d) Rs. 9000

ANS: d


Q8. A software comp was advertised to recruit people with exposure to C and C++. 241 applications were received and on sorting out it was found that 40 of them do not have exposure to C and C++. 180 of them had exposure to C and 186 of them had exposure to C++. How many of them had exposure to C only?

a) 165 
b) 15 
c) 180 
d) 150 


Q9. To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol?

ANS: 15% 


Q10. If 9x - 3y = 12 and 3x - 5y = 7 then 6x - 2y = ?

a) -5 
b) 4 
c) 2 
d) 8

ANS: d


Q11. Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes by him. What is the length of faster train?

a) 100 m
b) 75 m
c) 120 m
d) 50 m


Q12. In a class, 6 students can speak Gujarati, 15 can speak Hindi and 6 can speak Marathi. If two students can speak two languages and one student can speak all the three languages, then how many students are there in the class?

a) 21 
b) 22 
c) 23 
d) 24


Q13. How many digits are there with a number 2 in them between 100 and 400?

ANS: 138


Q14. Out of the following numbers which is the greatest number when 7 times that number is < 100?

a) 12 
b) 13 
c) 15 
d) 14

ANS: d) 14


Q15. Ram gets 148 marks for 20 questions. +10 for correct. -3 for wrong. How many correct answers?

ANS: 16


Q16. 2/3 of people read newspaper A , 3/4 read newspaper B. If 38 read both and 8 did not read any of the 2. How many read A?

ANS: 48


Q17. Ganesh and Shankar travel abroad and take more luggage than the airlines allow. They have to pay extra money for it. They carry 52 kgs together and pay $60 and $100 respectively. Now, if the same luggage was carried by only Ganesh it would cost him $340. If the airlines charges only at one rate for extra luggage what is the maximum luggage that a person can carry without paying extra?

ANS: 18 kgs


Q18. 2 passengers have together 560 kgs of luggage and are charged for the excess above the weight allowed at 10$ and 26$. If all the luggage had belonged to one of them he would have to pay 46$. The amount of luggage each passenger is allowed without any charge is

a) 100 kg 
b) 150 kg 
c) 160 kg 
d) Insufficient data


Q19. A circular metal plate of even thickness has 12 holes of radius 1 cm drilled into it. As a result the plate lost 1/6th its original weight. The radius of the circular plate is

a) 16sqrt2 
b) 8sqrt2 
c) 32sqrt2 
d) sqrt72


Q20. In 1978, a kg of paper was sold at Rs25/-. If the paper rate increases at 1.5% more than the inflation rate which is 6.5% a year, then what will be the cost of a kg of paper after 2 years?

a) 29.12
b) 29.72
c) 30.12
d) 32.65
e) none of these


Q21. A wholesaler allows a discount of 20 % on the list price to the retailer. The retailer sells at 5% below the list price. If the customer pays Rs.19 for an article what profit is made by the retailer on it?

a) Rs.2 
b) Rs.3 
c) Rs.4 
d) Rs.4.5


Q22. 6 pigs cost the same as 9 sheep. 27 sheep cost the same as 30 goats. 50 goats cost the same as 3 elephants. If two elephants cost $4800, then the cost of one pig in dollar is

a) 120 
b) 240 
c) 105 
d) 250


Q23. A man is standing on the bridge 180 mtr long. Man observes that train passes him 8 sec. while it crosses bridge in 20 sec. Find the length of the train.

ANS: 120 mtr.


Q24. If 1 egg will boil in 5 min then how much time it will take to boil 4 eggs?


Q25. There was a egg seller who tell a person that 3 of his customers told him to buy half of eggs he have along with half an egg more. Find the total number of eggs with him initially.

ANS: 7 eggs


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop