Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Sapient Mathemetical Aptitude Paper 07 Dec 2014

Posted on :21-03-2016
Q1. Akshay takes 2 hours longer than Sunny to complete a length of 30 km. In case Akshay doubles up his speed he would cover than distance in 1 hour less than Sunnys time. Determine  Akshays speed.

A. 6 kmph
B. 5 kmph
C. 6.5 kmph
D. 7.5 kmph


Q2. How many possible ways can you arrange the letter “OPTICAL” so that the vowels are always kept together?

A. 720
B. 120
C. 1540
D. 4320


Q3. There are 20 marked tickets (numbered 1 -20), these tickets are mixed up and them drawn out one at a time. Find the probability of that the number drawn out is a multiple of 5 or 3.


A. 1/3 
B. 1/2 
C. 7/20
D. 9/20


Q4. A tank contains three pipes for inlet flow which control the flow uniformly. Time taken by first two pipes operating together to fill the tank is same as time taken by third pipe to  fill the tank alone. Pipe 2s filling rate is 5 hours faster than Pipe 1 and 4 hours slower than Pipe 3. Time taken by Pipe 1 to fill the tank alone is?

A. 15 hours
B. 6 hours
C. 10 hours
D. 25 hours


Q5. In a school the seats for admission in Physics, Mathematics and English are kept in the ratio 5:7:8. The school receives a proposal to increase the number of seats by 40%, 50% and 75%  correspondingly. What will be the new ratio of seats?


A. 6:7:8
B. 2:3:4
C. 2:3:5
D. 6:8:9


Q6. Simple interest applied on a given sum at the rate of 9% per annum in 5 years duration is 4016.25 INR. Find the sum.

A. Rs 8925.00
B. Rs 8900.00
C. Rs 8037.50
D. Rs 7167.50


Q7. The sale for 5 past months for a grocer are:


Rs 6927
Rs 6855
Rs 7230
Rs 6435
Rs 6542


Q8. What should be the estimated sale in month 6 to make a total average sale of Rs 6500?


A. Rs 6201
B. Rs 5991
C. Rs 4991
D. Rs 6001


Q9. Two trains are travelling at the speeds of 20km/hr and 40 km/hr respectively. Assuming that directions of both trains are same, the faster train will pass a man who is sitting inside  the slower one in 5 seconds. Determine the length of this train.

A. 29 m
B. 28 and 4/9 m
C. 27 and 7/9 m
D. 23 m


Q10. To finish a piece of work A takes double the time of B and triple the time of C. All of them working together can finish the piece in 2 days. Alone B can finish this work in?


A. 4 Days
B. 8 Days
C. 12 Days
D. 6 Days


Q11. A clock which gains its speed uniformly on a Monday noon was 2 minutes behind standard time, the next Monday 2 pm this clock was 4 minutes 48 faster than standard time. When was the  clock accurate?


A. 2 pm on Thursday
B. 3 pm on Friday
C. 1 pm on Saturday
D. 2 pm on Wednesday


Q12. If the value of log 27 is 1.431, the value of log 9 will be?


A. 0.954
B. 0.934
C. 0.958
D. 0.937


Q13. Speed of a motorboat in still water is measured to be 15km/hr. This boat goes 30 km downstream in 4 hours 30 minutes. Calculate the flow of water (speed of stream).

A. 4 kmph
B. 6 kmph
C. 5 kmph
D. 10 kmph


Q14. Compound interest is applied on Rs 5000 for duration of 1 year at the rate of 4% per annum. What will be the difference between the interest compiled yearly and half yearly?


A. Rs 5.80
B. Rs 2.04
C. Rs 8.70
D. Rs 3.06


ANS:

1. B 
2. A 
3. D 
4. A 
5. B 
6. A
7. C
8. C
9. D
10. D
11. A
12. C
13. B 



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop