Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

SAP Verbal Ability

Posted on :12-02-2016
SAP Verbal Ability:-

Q1. In the sentence provided a part of the sentence is underlined. Beneath the sentence, four/five different ways of paraphrasing the underlined part are indicated. Choose the best alternative amongst the four/five.

I knew that because I refused to accept the old mans gift, it would have hurt his feelings.

a) not to refuse
b) by refusal
c) if I had refused
d) should I refused
e) No correction required.

ANS: c


Q2. He is addicted ____ such vulgar books.
 
a) about to read 
b) on reading
c) to reading 
d) for reading


Q3. Synonym for HEINOUS:

a) insulting 
b) ugly 
c) wicked 
d) dark


Q4. The first sentence is the introductory sentence; rearrange the remaining sentences to form a logical sequence.

Environmental factors are very important especially the climatic changes.

A. Development of drought resistance could benefit large numbers of farmers.
B. Hence the human race has no choice but to adapt to these impacts.
C. India has to be concerned about climatic changes.
D. This impact can run into decades and centuries.
E. Environment day is thus an important occasion to assess the past and our future.
F. Since there is a possibility of adverse impact on agriculture which could deter growth.


a) CFDBAE
b) ABCDEF
c) BADCFE
d) CBAEFD
e) FDABCE

ANS: a


Q5. What passes ____ education today is just an exercise in memory building. 

a) in
b) for 
c) about 
d) by


Q6. Synonym for NURTURE:

a) substitute 
b) foster 
c) substantiate 
d) cure


Q7. Which of the following is an assumption implicit in the given statement?

a) Connectivity to any place plays an important role in the development of the region and hence economy as a whole
b) Money is more important than infrastructure when it comes to development
c) Policy mandate is required to keep up the pace with rest of the world
d) Law and order situation has to be maintained there in order to maintain progress
e) None of these

ANS: a


Q8. We must ensure that/(a) all our records/(b) are computerised/(c) for next year/(d). No error(e)

ANS: d


Q9. My cousins wedding provided/(a) me with the chance/(b) to meet relatives which/(c) I had not met for a long time./(d). No error(e).

ANS: c


DIRECTIONS for the question Q10 - Q14:  
Read the passage and answer the question based on it.


When the thriller writer Robert Ludlum died in March 2001, several of his obituarists tellingly recalled the reaction of a Washington Post reviewer to one of the authors many, phenomenally popular novels: Its a lousy book. So I stayed up until 3am to finish it. This anecdotal, tongue-in-cheek confession neatly captures the ambivalence associated with a hugely successful mode of crime writing, a guilty sense that its lack of literary merit has always somehow been inseparable from the compulsiveness with which its narrative pleasures are greedily gobbled up, relegating the thriller to the most undeserving of genres. To describe a thriller as `deeply satisfying and sophisticated (to pluck a blurb at random from the bookshelves) is already to beg the insidious question: how satisfying and sophisticated can it be?

It might be thought that this kind of skeptical response is likely to be encouraged by any type of popular literature that could be considered formulaic, or that relies upon stock characters or highly conventionalised narrative structures, or whose enjoyment comes from the repetition of certain well-worn themes or devices. But the thriller is unusual in its reliance upon, or subordination to, the single- minded drive to deliver a starkly intense literary effect. Thus, in the words of The New York Times Book Reviews suitably lurid verdict on the novel that famously first unleashed Dr Hannibal Lecter upon an unsuspecting public, Thomas Haniss Red Dragon (1981) is an engine designed for one purpose  to make the pulse pound, the heart palpitate, the fear glands secrete. Judgements like these, carefully filleted and recycled as paperback blurbs, make a virtual contract with potential purchasers, offering an irresistible reading experience that will stretch them to the limit. To be reckoned as good as the crime thriller gets, to quote from the cover of Lawrence Blocks A Walk Among The Tombstones (1992), the suspense will be relentless; indeed it will hold readers gaga with suspense.

Of course, such overblown appeals to a hyperventilated state of pleasurably anxious unknowing can easily be dismissed as little more than a sign of the extent to which popular criticism has been debased by the inflated currency of contemporary marketing. But they do offer some important clues to the thrillers provenance and distinctiveness.

Q10. What expression or word from the passage means with ironic or flippant intent?

a) Well-worn
b) Gaga
c) Debased
d) Tongue-in-cheek

ANS: d


Q11. What expression or word from the passage also means resolute?

a) Reliance
b) Single-minded
c) Tongue-in-cheek
d) Provenance

ANS: b


Q12. Which of the following conclusions can be drawn from the first paragraph?

a) Robert Ludlum wrote short stories
b) Literary merit and popularity always go together.
c) Literary merit and popularity often do not go together.
d) None of the above.

ANS: c


Q13. What expression or word from the passage also means origin or source?

a) Anecdotal
b) Blurb
c) Hyperventilated
d) Provenance

ANS: d


Q14.  Dr. Hannibal Lecter is a character created by

a) Lawrence Block
b) Robert Ludlum
c) Thomas Hams
d) Anthony Hopkins

ANS: c


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop