Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

SAP Reasoning Ability

Posted on :12-02-2016
SAP Reasoning Ability:-

Q1. If the letters of the words DOCUMENT are rearranged as they appear in the English alphabet, the position of how many letters remain unchanged after the rearrangement?

a) 0
b) 1
c) 2
d) 3
e) 4

ANS: a


Q2. The first and the second digits of each numbers given below are interchanged. Then, the first and the last digits of each new number thus formed are interchanged. Which of the following numbers then will be the highest?

a) 165
b) 354
c) 247
d) 489
e) 234

ANS: d


Q3. In a particular code, if A + B has the significance that A is the daughter of B, A and B has the significance that A is the brother of B, A%B has the significance that A is the father of B, A x B has the significance than A is the sister of B, then which of the following options below represents that I is the niece of J?

a) J - N % C x I
b) I x C + N - J
c) I x C - N % J
d) J+M x C % I


Q4. What can be concluded from the following set of statements?

1: Lowest revenues of ABCD Corp. are from Jharkhand
2: Lowest revenues of XYZ Corp. are from Chattisgarh

a) If Statement 2 is true Statement 1 is false
b) If Statement 1 is false Statement 2 is true
c) If Statement 1 is true Statement 2 is true
d) None


Q5. Do you enjoy natures beauty?

Option a) strongly agree .
Option b) agree.
Option c) neither agree nor disagree.
Option d) disagree.
Option e) strongly disagree.


DIRECTIONS for the question Q6 -Q8:  
Read the information given below and answer the question that follows.

P, Q, R, S, T, U, V and W are sitting around a circle facing at the center. S is second to the left of U and third to the right of W. P is second to the right of U and an immediate neighbour of W. R is second to the right of Q and U is third to the right of Q. V is not an immediate neighbour of U.

Q6. Who is to the immediate left of P?

a) W
b) T
c) V
d) P
e) None of these

ANS: b


Q7. How many of them are there between W and R?

a) 2
b) 3
c) 2 or 3
d) Data inadequate
e) None of these

ANS: b


Q8. Who is fourth to the right of Q?

a) T
b) R
c) P
d) Q
e) None of these

ANS: d


Q9. If SCIENTIST is coded as QAGCLRGQR then what will be the code for GENIUS?

a) ELCGSQ
b) ECLGRQ
c) ECLHSQ
d) ECLQSQ
e) ECLGSQ

ANS: 


DIRECTIONS for the question Q10 - Q12:  
Solve the following question and mark the best possible option.

A$B means A is smaller than B
A#B means A is neither greater than nor smaller than B
A%B means A is greater than B
Now in each of the following questions assuming the given statements to be true, find which of the two conclusions I and II given below them is/are definitely true?

1. if only Conclusion I is true
2. if only Conclusion II is true
3. if either Conclusion I or II is true
4. if neither Conclusion I nor II is true
5. if both Conclusions I and II are true

Q10. Statements: P$Q, Q#R, R%S
Conclusions: I. R$P II. Q%S

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5

ANS: b


Q11. Statements: X$Y, Y%Z, Z#L
Conclusions: I. L$X II. L%X

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5

ANS: d


Q12. Statements: J$K, K#L, L%M
Conclusions: I. L$J   II. K%M

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5

ANS: b


Q13. If ROMAN is written as OBNPS then what will be the code for SUCCESS?

a) TVDDFTT
b) TTFEEVT
c) TTFDCVT
d) TTFDDVT
e)  TTEDDVT

ANS: d


Q14. Do you feel happy after helping others?

option a) strongly agree 
option b) agree
option c) neither agree nor disagree
option d) disagree
option e) strongly disagree


Q15. One word in the set does not belong to the group. Mark the odd one out. 

a) Stumps 
b) Pitch 
c) Ball 
d) Bat 
e) Cricketer


Q16. Rajs fathers age is three times more than him currently. 8 years later his father would be 2.5 times his age. After further 8 years, how many times will Rajs father be of Rajs age?

a) 3 times
b) 11/4 times
c) 2 times
d) 5/2 times


Q17. AB, DF, HK, _____ , SX

a) QU
b) LO
c) LP
d) MQ


For Q 18 - Q 21:
For the given analogies below, find the terms that depict a relationship much similar to the original mentioned words:

Q18. Prism: Glass:: Road: ?

a) Asphalt
b) Latex
c) Stone
d) Brick


Q19. Cup : Crockery:: Curtain : ?

a) Furniture
b) Drapery
c) Garment
d) Cloth


Q20. Gallop: Horse:: Run: ?

a) Eagle
b) Bear
c) Human
d) Elephant


Q21. Fallacy: Illusion:: Abduct: ?

a) Kidnap
b) Letting Go
c) Giving Up
d) Release


DIRECTIONS for the question Q22, Q23:  
Solve the following question and mark the best possible option.

P$Q means P is either smaller than or equal to Q
----- means P is either greater than or equal to Q
P#Q means P is neither greater than nor smaller than Q
P%Q means P is smaller than Q
P! Q means P is greater than Q

Now in each of the following questions assuming the given statements to be true, find which of the two conclusions I and II given below them is/are definitely true?
1. if only Conclusion I is true
2. if only Conclusion II is true
3. if either Conclusion I or II is true
4. if neither Conclusion I nor II is true
5. if both Conclusion I and II are true

Q22. Statements: A$B, 
Conclusions: I. C%A   II. A%C

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5

ANS: d


Q23. Statements: M$L, N%M
Conclusions: I. N$L   II. N%L

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5

ANS: b


Q24. Choose the word that is similar to the relationships in the words given. 
Science, Mathematics, History

a) Sums 
b) Tuition 
c) Lessons 
d) Recreation 
e) Geography


Q25. Statement 1: Less amount of talent which is employable is a severe problem

Statement 2: There is an increase in job opportunities than the number of qualified candidates.

a) Statement 1 is the cause and Statement 2 is the effect
b) Statement 2 is the cause and Statement 1 is the effect
c) Both 1 & 2 are causes which are independent in nature
d) Both statements are effect of some common cause. 


Q26. Anuj starts walking from his rest position having his back towards the sun. After some time he turns left, then he turns right and then a further left. What is his current direction?

a) North or West
b) North or South
c) East or West
d) South or West


Q27. Statement: Some boys are men. None of the men is black. 

Conclusion: 
1. Some men are boys
2. Some boys are not black

a) Only conclusion 1 stands
b) Only conclusion 2 stands
c) Both 1 and 2 hold true
d) None hold true


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop