Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

SAP Interview Questions and Answers 2012

Posted on :12-02-2016
SAP 2012 Interview Questions and Answers:-

Q1. What are the options available in transfer rule?

ANS:
Info Object,
Constant,
Routine,
Formula.


Q2. What is the difference between ODS and Info Cube and Multi Provider?

ANS:
ODS: Provides granular data, allows overwrite and data is in transparent tables, ideal for drilldown and RRI.

CUBE: Follows the star schema, we can only append data, ideal for primary reporting.

Multi Provider: Does not have physical data. It allows to access data from different Info Providers (Cube, ODS, Info Object). It is also preferred for reporting.


Q3. What is table partitioning and what are the benefits of partitioning in an Info Cube?

ANS:
It is the method of dividing a table which would enable a quick reference. SAP uses fact file partitioning to improve performance. We can partition only at 0CALMONTH or 0FISCPER. Table partitioning helps to run the report faster as data is stored in the relevant partitions. Also table maintenance becomes easier. Oracle, Informix, IBM DB2/390 supports table partitioning while SAP DB, Microsoft SQL Server, IBM DB2/400 do not support table portioning.


Q4. Can an Info Object be an Info Provider, how and why?

ANS:
Yes, when we want to report on Characteristics or Master Data. We have to right click on the Info Area and select Insert characteristic as data target. For example, we can make 0CUSTOMER as an Info Provider and report on it.


Q5. What is the difference between V1, V2 and V3 updates?

ANS:
V1 Update: It is a Synchronous update. Here the Statistics update is carried out at the same time as the document update (in the application tables).

V2 Update: It is an Asynchronous update. Statistics update and the Document update take place as different tasks.
V1 & V2 do not need scheduling.

Serialized V3 Update: The V3 collective update must be scheduled as a job (via LBWE). Here, document data is collected in the order it was created and transferred into the BW as a batch job. The transfer sequence may not be the same as the order in which the data was created in all scenarios. V3 update only processes the update data that is successfully processed with the V2 update.


Q6.  How would you optimize the dimensions?

ANS:
We should define as many dimensions as possible and we have to take care that no single dimension crosses more than 20% of the fact table size.


Q7. What is Open Hub Service?

ANS:
The Open Hub Service enables us to distribute data from an SAP BW system into external Data Marts, analytical applications, and other applications. We can ensure  controlled distribution using several systems. The central object for exporting data is the Info Spoke. We can define the source and the target object for the data. BW becomes a hub of an enterprise.


Q8. Explain how you used Start routines in your project?

ANS:
Start routines are used for mass processing of records. In start routine all the records of Data Package is available for processing. So we can process all these records together in start routine. In one of scenario, we wanted to apply size % to the forecast data. For example if material M1 is forecasted to say 100 in May. Then after applying size %(Small 20%, Medium 40%, Large 20%, Extra Large 20%), we wanted to have 4 records against one single record that is coming in the info package. This is achieved in start routine.


Q9. What is Rollup?

ANS:
This is used to load new Data Packages (requests) into the Info Cube aggregates. If we have not performed a rollup then the new Info Cube data will not be available while reporting on the aggregate.


Q10. What are Conversion Routines for units and currencies in the update rule?

ANS:
Using this option we can write ABAP code for Units / Currencies conversion. If we enable this flag then unit of Key Figure appears in the ABAP code as an additional parameter. For example, we can convert units in Pounds to Kilos.


Q11. How do start routine and return table synchronize with each other?

ANS:
Return table is used to return the Value following the execution of start routine.


Q12. What is compression?

ANS:
It is a process used to delete the Request IDs and this saves space.


Q13. What is the difference between start routine and update routine, when, how and why are they called?

ANS:
Start routine can be used to access Info Package while update routines are used while updating the Data Targets.


Q14. What are the extractor types?

ANS:
Application Specific,
BW Content FI, HR, CO, SAP CRM, LO Cockpit,
Customer-Generated Extractors.
LIS, FI-SL, CO-PA,
Cross Application (Generic Extractors),
DB View, Info Set, Function Module.


Q15. What are Return Tables?

ANS:
When we want to return multiple records, instead of single value, we use the return table in the Update Routine. Example: If we have total telephone expense for a Cost Center, using a return table we can get expense per employee.


Q16.  What is the table that is used in start routines?

ANS:
Always the table structure will be the structure of an ODS or Info Cube. For example if it is an ODS then active table structure will be the table.


Q17. What are the steps involved in LO Extraction?

ANS:
The steps are:
o RSA5 Select the Data Sources
o LBWE Maintain Data Sources and Activate Extract Structures
o LBWG Delete Setup Tables
o 0LI*BW Setup tables
o RSA3 Check extraction and the data in Setup tables
o LBWQ Check the extraction queue
o LBWF Log for LO Extract Structures
o RSA7 BW Delta Queue Monitor


Q18. What are Start routines? 

ANS:
Start Routines: The start routine is run for each Data Package after the data has been written to the PSA and before the transfer rules have been executed. It allows complex computations for a key figure or a characteristic. It has no return value. Its purpose is to execute preliminary calculations and to store them in global Data Structures. This structure or table can be accessed in the other routines. The entire Data Package in the transfer structure format is used as a parameter for the routine.


Q19. How many extra partitions are created and why?

ANS:
Two partitions are created for date before the begin date and after the end date.


Q20. What are Transfer routines/Update routines?

ANS:
Transfer / Update Routines: They are defined at the Info Object level. It is like the Start Routine. It is independent of the DataSource. We can use this to define Global Data and Global Checks.



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop