Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

SAP Technical Interview Questions & Answers

Posted on :12-02-2016
SAP Interview Questions and Answers:-

Q1.  Difference between Infocube and ODS?

ANS: 
Infocube : Infocube is structured as star schema (extended) where a fact table is surrounded by different dim table that are linked with DIMids. And the data wise, you will have aggregated data in the cubes. No overwrite functionality.

ODS: ODS is a flat structure (flat table) with no star schema concept and which will have granular data (detailed level). Overwrite functionality.


Q2. What is landscape of BW?

ANS:
Development system, testing system, production  system.

Development system: All the implementation part is done in this sys. (I.e., Analysis of objects developing, modification etc) and from here the objects are transported to the testing system, but before transporting an initial test known as Unit testing (testing of objects) is done in the development system.

Testing/Quality system: Quality check is done in this system and integration testing is done.

Production system: All the extraction part takes place in this system.


Q3. What is the difference between writing a routine in transfer rules and writing a routine in update rules?

ANS:
If you are using the same InfoSource to update data in more than one data target its better u write in transfer rules because u can assign one InfoSource  to more than one data target & and whatever logic u write in update rules it is specific to particular one data target.


Q4. What is a LUW in the delta queue?

ANS:
A LUW from the point of view of the delta queue can be an individual document, a group of documents from a collective run or a whole data packet of  an application extractor.


Q5. What is the purpose of function Delete data and meta data in a queue in RSA7? What exactly is deleted?

ANS:
You should act with extreme caution when you use the deletion function in the delta queue. It is comparable to deleting an InitDelta in the BW System and should preferably be executed there. You do not only delete all data of this Data Source for the affected BW System, but also lose the entire information concerning the delta initialization. Then you can only request new deltas after another delta initialization.

When you delete the data, the LUWs kept in the qRFC queue for the corresponding  target system are confirmed. Physical deletion only takes place in the qRFC  outbound queue if there are no more references to the LUWs.

The deletion function is for example intended for a case where the BW System, from which the delta initialization was originally executed, no longer exists or can no longer be accessed.


Q6. What does FACT Table contain?

ANS:
A FactTable consists of KeyFigures.
Each Fact Table can contain a maximum of 233 key figures.
Dimension can contain up to 248 freely available characteristics.


Q7. What does SID Table contain?

ANS:
SID keys linked with dimension table & master data tables (attributes, texts, hierarchies)


Q8. When are Dimension IDs created?

ANS:
When Transaction data is loaded into InfoCube.


Q9. What are Process Chains?

ANS:
Process chains nothing but grouping processes. Process variant (start variant) is the place the process chain knows where to start. 

There should be min and max one start variant in each process chain, here we specify when should the process chain start by giving date and time or if you want to start immediately.

Some of these processes trigger an event of their own that in-turn triggers other processes. 


Q10. Difference between MasterData & Transaction InfoPackage?

ANS:
5 tabs in Masterdata & 6 tabs in Transaction data, the extra tab in  Transaction data is DATA TARGETS. 


Q11. How do you transform Open Hub Data?

ANS:
Using BADI we can transform Open Hub Data according to the destination requirement.


Q12. What are the steps to extract data from R/3?

ANS:
Replicate DataSources
Assign InfoSources
Maintain Communication Structure and Transfer rules
Create and InfoPackage
Load Data


Q13. How much time does it take to extract 1 million (10 lakhs) of records into an infocube?

ANS:
This depends, if you have complex coding in update rules it will take longer time, or else it will take less than 30 minutes.


Q14. What is ODS?

ANS:
Operational Data Source is used for detailed storage of data. We can overwrite data in the ODS. The data is stored in transparent tables.


Q15. What are the five ASAP Methodologies?

ANS:
Project plan, Business Blue print, Realization, Final preparation & Go-Live -support.

1. Project Preparation: In this phase, decision makers define clear project objectives and an efficient decision making process ( i.e. Discussions with the client, like what are his needs and requirements etc
A Project Charter is issued and an implementation strategy is outlined in this phase.

2. Business Blueprint: It is a detailed documentation of your companys requirements. (i.e. what are the objects we need to develop are modified depending on the clients requirements).

3. Realization: In this only, the implementation of the project takes place (development of objects etc) and we are involved in the project from here only.

4. Final Preparation: Final preparation before going live i.e. testing, conducting pre-go-live, end user training etc.
End user training is given that is in the client site you train them how to work with the new environment, as they are new to the technology.

5. Go-Live & support: The project has gone live and it is into production. The Project team will be supporting the end users.


Q16. Difference between display attributes and navigational attributes?

ANS:
Display attribute is one, which is used only for display purpose in the  report. Whereas navigational attribute is used for drilling down in the report.  We do not need to maintain Navigational attribute in the cube as a characteristic (that is the advantage) to drill down.


Q17. What are the types of Transfer Rules?

ANS:
Field to Field mapping, Constant, Variable & routine


Q18. Types of Update Rules?

ANS:
Check box, Return table


Q19. Explain Routine with Return Table.

ANS:
Update rules generally only have one return value. However, you can create a routine in the tab strip key figure calculation, by choosing checkbox Return table. The corresponding key figure routine then no longer has a return value, but a return table. You can then generate as many key figure values, as you like from one data record.


Q20. What is X & Y Tables?

ANS:
X-table = A table to link material SIDs with SIDs for time-independent navigation attributes.

Y-table = A table to link material SIDs with SIDS for time-dependent navigation attributes.


Q21. What does the number in the Total column in Transaction RSA7 mean?

ANS:
The Total column displays the number of LUWs that were written in the delta queue and that have not yet been confirmed. The number includes the LUWs of the last delta request (for repetition of a delta request) and the LUWs for the next delta request. A LUW only disappears from the RSA7 display when it has been transferred to the BW System and a new delta request has been received from the  BW System.


Q22. How to know in which table (SAP BW) contains Technical Name / Description and creation data of a particular Reports. Reports that are created using BEx Analyzer.

ANS:
There is no such table in BW if you want to know such details while you are opening a particular query press properties button you will come to know all the  details that you wanted.


Q23. Why are selections not taken into account when the delta queue is filled?

ANS:
Filtering according to selections takes place when the system reads from the delta queue. This is necessary for reasons of performance.


Q24. Why does it take so long to delete from the delta queue (for example half a day)?

ANS:
Import PlugIn 2000.2 patch 3. With this patch the performance during deletion is considerably improved.


Q25. Why is the delta queue not updated when you start the V3 update in the logistics cockpit area?

ANS:
It is most likely that a delta initialization had not yet run or that the delta initialization was not successful. A successful delta initialization (the corresponding request must have QM status green in the BW System) is a  pre requisite for the application data being written in the delta queue.


Q26. What does TEXT Table contain?

ANS:
Master text data, short text, long text, medium text & language key if it is language dependent.


Q27. What are Process Types & Process variant?

ANS:
Process types are General services, Load Process & subsequent processing, Data Target Administration, Reporting agent & Other BW services. 

Process variant (start variant) is the place the process type knows when & where  to start. 


Q28. What are the types of Updates?

ANS:
Full Update, Init Delta Update & Delta Update. 


Q29. What are the delta options available when you load from flat file?

ANS:
The 3 options for Delta Management with Flat Files:
Full Upload,
New Status for Changed records (ODS Object only),
Additive Delta (ODS Object & InfoCube).


Q30. What are BW Statistics? What is its use?

ANS:
They are group of Business Content InfoCubes which are used to measure performance for Query and Load Monitoring. It also shows the usage of aggregates, OLAP and Warehouse management.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop