Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Samsung aptitude question

Posted on :10-02-2016
Samsung Mathematical aptitude question:

Q1. Assume it costs x dollars for making a certain item. If we require 1000 such pieces then price is x dollars but on increasing the number of pieces the price changes to y dollars. If z  number of items are made, z>1000, calculate the total cost?

ANS: 1000(x-y) +yz

Q2. A is 10 km from B and C is 17 km from B. The correct option is?

A) A is in between B and C. 
B) B is in between A and C 
C) C is in between A and B 
D) A and B 

ANS: D 

Q3. A and B are two stations 330 km apart. A train starts from A at 8pm and travels toward B at 60 kmph. Another train starts from B at 9pm and travels towards A at 75 kmph. At what time do they meet?


A) 11 am
B) 12 pm
C) 11.30 am
D) 11.45 am

ANS: A

Q4. What investment should be made in order to obtain an income of Rs. 650 from 10% stock at Rs. 96

A) Rs. 3100 
B) Rs. 6240 
C) Rs. 6500 
D) Rs. 9600

ANS: B

Q5. What is the market value of each share for a man if he buys Rs. 20 shares paying 9% dividend and wants to have an interest of 12% on his money.
 
A) Rs. 12 
B) Rs. 15
C) Rs. 18 
D) Rs. 21

ANS: B

Q6. A certain jar contains 60 jelly beans — 22 white, 18 green, 11 yellow, 5 red and 4 purple. If a jelly bean is to be chosen at random, what is the probability that the jelly bean will be neither red nor purple?

A) 0.09
B) 0.15
C) 0.54
D) 0.85
E) 0.91

ANS: D

Q7. If length of a rectangle of increases by 20% and breadth decreases by 20%. Then the area

A. decreases by 4% 
B. increases by 4%
C. none

ANS: A

Q8. The no. of 8s which are preceded by 5 but not just followed by 3 in the following series: 

2158367983856787325839076 

Q9. If m people take d days to complete a given work, then m+r people take how many days for the same work? 

Q10. A large further education college and a small school decided to make committees for inspection. Each committee has 3 members and there are 2 such committees, one from the university and one from the college. 

In each committee no two members belong to the same subject

Conditions for Further Education College: 

M–Maths teachers 
L-English 
K–Natural Science 
For small college: 
N–maths 
H–Hindi 
O&P–English 

On the basis of this information answer the following:

Q11. If L is not included, then what are the possibilities of 3 member team 

A) L,N,H 
B) M,K,P 
C) K,M,N 
D) None of the above.

12. If M surveys, what other two members will be in the committee: 

A) L,K 
B) L,N 
C) K,O 
D) None of the above 

Q13. Shruti is older than Parag.
Aman is older than Shruti.
Parag is older than Aman.
If the first two statements are true, the third statement is

A. True
B. False
C. Uncertain

Q14. The 9/10 Grocery is south of Shri Ram Pharmacy.
Ashishs house is northeast of Shri Ram Pharmacy.
Ashishs house is west of the 9/10 Grocery.
If the first two statements are true, the third statement is

A). True
B) False
C) Uncertain 

Q15. Three pens price the same as two sharpeners.
Four sharpeners price the same as one compass.
Pens are more costly than compasses.
If the first two statements are true, the third statement is

A) True
B) False
c) Uncertain

Q16. Fact 1: Jessica has four children
Fact 2: Two of the children have blue eyes and two of the children have brown eyes.
Fact 3: Half of the children are girls.

If the three statements can be listed as facts, which of the following statements must also be considered as a fact?

I: At least one girl has blue eyes.
II: Two of the children are boys.
III: The boys have brown eyes.

A. I only
B. II only
C. II and III only
D. None of the statements is a known fact. 

Q17. Four defensive football players are chasing the opposing wide receiver, who has the ball. Calvin is directly behind the ball carrier. Jenkins and Burton are side by side behind Calvin. Zeller is behind Jenkins and Burton. Calvin tries for the tackle but misses and falls. Burton trips. Which defensive player tackles the receiver?

A. Burton
B. Zeller
C. Jenkins
D. Calvin

Samsung technical questions:

Q18. Out of the following which supports error checking and error correction in  data link layer? 

A. 802.2 LLC 
B. 802.3 CSMA/CD 
C. 802.4 Token Bus 
D. 802.5 Token Ring

Q19. 8 subnets are made by how many bits of IP addresses? 

A. 1 
B. 2 
C. 3 
D. 4 

Q20. In which topology do Network equipments make hierarchy?

A. Bus
B. Star
C. Ring
D. Tree

Q21. Which of the following is not CDMA technology? 

A. DS-FH (Discrete spectrum-freq hoping) 
B. DS_FT 
C. DS- 
D. TDMA-FS. 

Q22. 20-20kHz analog signals have a minimum sampling frequency of? 

A. 20 KHz 
B. 40 KHz 
C. 44.1 KHz 
D. 20 Hz 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop