Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Samsung Technical questions

Posted on :08-02-2016
Sample of the technical questions asked

Q1. If integer needs two bytes of storage, then maximum value of an unsigned integer is

a. 2^16-1
b. 2^15-1
c. 2^16
d. 2^15

Q2. What is the output of
printf (%d, printf(time) );
           
a. results in a syntax error
b. outputs time
c. outputs garbage
d. prints time and terminates abruptly
 
Q3. Length of string correct is

a.7
b.8
c.6
d. implementation dependent

Q4. Consider the following program fragment

char c= a;
while(c++ <= z)
putchar(xxx);

Q5. If the required output is abcdwxyz, then xxx should be

a. c
b. c++
c. c-1
d. --c
 
Q6. Consider the function

find(int x, int y)
{
return ((x<="" y="" ="" 0:x="" ?="">
}

The call find (a, find (a, b) ) can be used to find

a. maximum of a, b
b. positive difference of a, b
c. sum of a, b
d. minimum of a, b

Q7. If abc is the input, then the following program fragment

char x,  y, z.
printf(%d, scanf(%c%c%c &x, &y, &z));
results in
 
a. a syntax error
b. a fatal error
c. segmentation violation
d. printing of 3
 
Q8. Consider the statements

putchar(getchar());
putchar(getchar());
                       
If ab is the input, the output will be
                       
a. an error message
b. this cant be input
c. ab
d. a b

Q9. The operators ., ||, <, = if arranged in the ascending order of

a. . , || , < , =
b. =, < , || , .
c. =, || , <, .
d. <, || , = , .
 
Q10. The following program fragment
                       
unsigned i=-1;
int j = -4
printf(%u, i+j);
prints
 
a. garbage
b. -3
c. an integer that changes from machine to machine
d. none of the above

Q11. The following program fragment

for( i=3; i<15;i+=3);
printf(%d,i);
results in

a. a syntax error
b. an execution error
c. printing of 12
d. printing of 15
 
Q12. The following description of the program, please pick the wrong one? 

int main(void) 
{
int i= 100;
int*pi=&i;
int**dpi =
}
 
a. dpi to store a pointer with the address for pi is a double pointer
b. (*pi==i) is true.
c. (*pi== **dpi)is true.
d. (*dpi == 100) is true

Q13. Below, please find the results for the program do?

int counter = 0, i;
for(i=0;;i++) (
if (i < 100) continue;
counter ++;
if (counter == 100) break;
}
printf(%d%d,i, counter);
 
a.199 100
b. 200 100        
c. 199 99
d. 20 00

Q14. See below for a description of the defined array, please choose the  wrong thing ?
int a [] = {10,20,30,40};
 
a. successive one-dimensional array of elements in the array a[1], a[2] is  located in the contiguous memory space.
b. a[1] and a* (a+1) is the same.
c. During the initialization of an array; array size must be specified otherwise the initial value at compile error occurs
d.  & a[1] which has a +1 value, such as the address
                          
Q15. Define 

sqrt(x) x*x
Sqrt(3-5);

ANS: 17;

Q16. 

Define true 1
define false -1
define null 0
if(null)
printf();
else if(false)
printf(true);

ANS: True;
 
Q17. 

int i=10;
Switch(i)
{
Printf(samsung);
Case 10:printf(some string);
Break;
Case 5*2:printf(some string);
Break;
}

ANS:  Error Due to Conflicting Case;

Q18. 

int i=5,*j;
Void *k;
K=j=&I;
Printf(%d,k+1);

ANS: Compilation error (but its running on gnu) because arithmetic operations not allowed in void pointer;

Q19. 

char *c=a;
Printf(%d %d %d,size(c),size(a),size(*c);

ANS:  4,1, 1;

Q20. 

class abc
{
static int i;
Int a;
};
abc ob;
cout<

ANS8,

Q21. 

class abc
{
};
abc ob;
cout<

ANS: 1 (size of object of empty class is 1)

Q22. What is the output?

int i=512;
Char *c=(char *)&i;
C[0]=1;
Printf(%d,i);

ANS: 513;

Q23. What is the output?

int *b={1,2,3,4,5,6,9,8};
Print(%d,,(b+1)[5]);

ANS: Error

Q24. What is the output?

static int I;
Main()
{
If(i==5)
Printf(Samsung);
i++;
return(i=main());
}

ANS: Stack Overflow

Q25. 

main(){.printf(%s,printf(Samsung)+fun());}
fun()
{
return electronic;//not remember exactly
}

ANS: Samsung IC


Q26. What is the output?

char *a=helloworld!!;
Printf(%d,strlen(a));
a=a+6;
Printf(%d,strlen(a));
a=a+7;
Printf(%d,strlen(a));

ANS: 5 5 1

Q27. Which will be increment the pointer to point the next array element?

struct abc
{
};
Struct abc arr[10];
Struct abc *p=arr;


ANS: p=p+sizeof(abc);

Q28. What is the output? 

int main()
{
char a=;

printf("%d",a);
return 0;
}

ANS: 0

Q29. When CPU Service Interrupt

ANS: (a) after executing the current instruction

Q30. On Switch on the Computer Which Loader Come in Action First.

ANS: Boot Strap Loader

Q31. Which of the following are not related to file system

ANS: file are in main memory 

Q32. How Many No. of Node Will Make a Complete Binary Tree.

ANS: 15;

Q33. Property of Heap?

ANS: Every Node is Greater Than its Child;

Q34. In Case of Recursion Wis Overhead.

ANS: Stack

Q35. Which languages necessarily need heap allocation in the runtime environment?

(A) Those that support recursion
(B) Those that use dynamic scoping
(C) Those that allow dynamic data structures
(D) Those that use global variables

ANS: c

Q36.  What is the output?

main()
{
int i=- 1;
-i;
printf("%d",i);
return 0;
}

ANS: -1

Q37.  What is the output?

main()
{
char *p;
printf("%d %d ",sizeof(*p),sizeof(p));
}

ANS:
1 4

Q38. How may times printf will executed

main()
{
for(int i=-1;i<=10;i++)
{
if( i==5)
continue;
else
break;
printf("samsung");
}

ANS: 0 times


 Q1. What is the advantage of ADSL (assymetric digital subscriber line) over modem

ANS: it has normal uplink band width but higher down link  bandwidth (something like that)

Q2. Min sampling freq for 20-20 kHz analog signal is

a) 20khz 
b) 40khz
c) 44.1khz 
d) 20hz 

ANS: b

Q3. Advantages of digital over analog signal:

a) noise immunity 
b) data security and integrety 
c) efficient transmission  
d) all of the above

ANS: d

Q4. Where Myprog is an exe file. What will the output of the following program ?

main(argc, argv)
{
printf("%c"++**argv);
some thing and the progname is myprog on command line.

a) m 
b) n 
c) none 
d) myprogram

Q5. In 1.5 fixed format how is -1 represented

a) 0xFFFF 
b) 0xF000 
c) 0x8000 
d) 0x0001 (options may not be correct but ques is correct)

ANS: a

Q6.

main()
{
i=2;
printf(I=%d i=%d",++i,++i)
}

ANS: vary compiler to compiler

Q7. What is the output?

main()
{ unsigned char i=0x80;
printf("i=%d",i<<1);
}

ANS: 256

Q8. What is the output?

main(
{
B=0xFFFF;
~B ;
printf(%d",B);
}

ANS:  0xFFFF

Q9. Will there be any error and some other options are there.

Func(int a, intb)
{
int a;
a=10;
return a;

ANS: No error.

Q10. Determine network ID of classful IP address 192.42.14.1

a) 192 
b) 192.42 
c) 192.42.14 
d) 192.42.14.1

ANS: c (class c)

Q11. If m people take d days to complete, then m+r people take how many days

ANS:  m*d/m+r

(12-13) 

Three questions were on Analgies one was:

Q12. Square:___ :: Quadreplet:couplet
options were

a) parallelogram
b) triangle 

Q13. Gazzle:swift :: Earth options : 

a) life 
b) zoology

Q14. If DISTANCE is written as IDTUBECN and DOCUMENT is written as ODDVNTNE  then THURSDAY will be written as
 
ANS:  (HTVSTYAD)

Q15. A is 10 km from B and C is 17 km from B. then which option is true.....

a) A is in between B and C.
b) B is in between A and C
c) C is in between A and B
d) a and b 

ANS: d

Q16. If length of rectangle of increases by 20% and breadth decreases by 20%. Then the area

a) decreases by 4% 
b) same 
c) none

ANS: a

Q17. If it costs x dollors for making certain item if quantity is 1000 and if  quantity increase then the item is made using y dollars. If z number of  items are made which are greater than 1000 then what is the total cost.

ANS: 1000(x-y) +yz

Q18. A girl is at 11th position from both the ends of a straight row. Then total no. girls in a row are 

ANS: 21

Q19. Series is given such as 2,7,6,-,12,-,20,49,---- ? Ans) 71(sure) break into 2 series

Q20. If the distance between two trains is 110KMs and two trains travel opposite in direction. If one starts at 7AM and other at 8AM and their velocities are 20 and 25 KMPH then they meet at.

ANS: 10AM

Q21. First general purpose microprocessor

a) 2002 
b) 4004 
c) 8080 
d) 8085

Q22. What is 8253?

Q23. Which of the following is not CDMA technology

a) DS-FH (Discrete spectrum-freq hoping) 
b) DS_FT 
C) DS- 
d) TDMA-FS.

ANS: d

Q24. A semaphore with negative count n(s=n) has how many processes in the Q?

(a) 0
(b) n
(c) n+1
(d) n-1

Q25. If in a PCM system the no of bits used is increased from n to n+1,the signal-to-noise ratio improves by

(a) 3dB
(b) 6dB
(c) 20ndB
(d) 24ndB

Q26. A is 10 km from B and C is 17 km from B. then which option is true.....

a)A is in between B and C.
b)B is in between A and C
c)C is in between A and B
d)a and b

ANS: d

Q27. Out of the following which supports error checking and error correction in data link layer

a) 802.2 LLC 
b) 802.3 CSMA/CD 
c) 802.4 Token Bus 
d) 802.5 Token Ring

ANS: a

Q28. What is the output?

#define Sqr(b) b*b;
main( )
{
int i=3;
printf("%d",SQR(i+2);
}

ANS: 11

Q27. What is the output?

Main(){
Char c=a;

Printf("%d %d", sizeof(c),sizeof(a));
}

a) 1 1 
b) 2 2 
c) 2 1 
d) 1 4

ANS: d

Q28. How many bits of IP address are required to make 8 subnets

a) 1 
b) 2 
c) 3 
d) 4

ANS: 4 (as 000 and 111 0f 3 bits are not valid subnets so take 4 bits)

Q29. Network equipments make hierarchy in which topology

a) bus 
b) star 
c) ring 
d) tree

ANS: Tree

Q30. In a row of 5 girls conditions such as Radha and Asha never sit together and other conditions

ANS: Radha

Q31. Problem on average ages given age of captain 25 and wicket keepers Age 3 years more than captains age. now the average of the remaining team is  one less than the avg of whole team. what is the avg age of each.

ANS: 22

Q32. Asoka is as much young as Vimal and as much old as Arun. GIven sum of  Vimal and Arun ages to be 40. then Ashoka age is ---

ANS: 20.

Q33.  F is brother of A , C is daughter of A, G is brother of C, who is uncle of G and some conditions

ANS: F

Q34. In an innings the score done by A,B,C is 128runs A and B scored 90, C & A scored 68 is some number What is the score done by C
 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop