Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Samsung Aptitude & Technical Papers

Posted on :08-02-2016
SAMSUNG PLACEMENT PAPER- (APTITUDE & TECHNICAL)

Aptitude:

Q1. If length of rectangle of increases by 20% and breadth decreases by 20%. Then the area

a) decreases by 4% 
b) same 
c) none

ANS: a

Q2. If it costs x dollars for making certain item if quantity is 1000 and if quantity increase then the item is made using y dollars. If z number of items are made which are greater than 1000 then what is the total cost.

ANS: 1000(x-y) +yz

Q3) A girl is at 11th position from both the ends of a straight row. Then total no. girls in a row are 

ANS: 21

Q4) Series is given such as 2, 7, 6,-,12,-,20,49,---- ? 

ANS: 71

Q5) If the distance between two trains is 110 KMs and two trains travel opposite in direction. If one starts at 7 AM and other at 8 AM and their velocities are 20 and 25 KMPH then they meet at

ANS: 10AM

Q6) In a row of 5 girls conditions such as Radha and Asha never sit together and other conditions 

ANS: Radha

Q7) Problem on average ages given age of captain 25 and wicket keepers Age 3 years more than captains age. now the average of the remaining team is one less than the average of whole team. What is the average age of each. 

ANS: 22

Q8. Asoka is as much  young as Vimal and as much old as Arun. Given sum of Vimal  and Arun ages to be 40. then Ashoka age is ---
 
ANS: 20.

Q9) F is brother of A , C is daughter of A, G is brother of C, who is uncle of G and some conditions 

ANS: F

Q10) In an innings the score done by A,B,C is 128 runs A and B scored 90, C & A scored 68 is some number What is the score done by C

Q11) If m people take d days to complete, then m+r people take how many days

ANS: m*d/m+r

(12 - 14) 

Three questions were on Analogies one was:

Q12) Square:___ :: Quadreplet: couplet

a) parallelogram
b)triangle 

Q13) Gazzle:swift :: Earth options : 

a) life 
b) zoology

Q14) If DISTANCE is written as IDTUBECN and DOCUMENT is written as ODDVNTNE then THURSDAY will be written as 

ANS: HTVSTYAD

Q15) A is 10 km from B and C is 17 km from B. then which option is true.....

a) A is in between B and C.
b) B is in between A and C
c) C is in between A and B
d) a and b 

ANS: d

Q16) find out no. of 8s preceeded by 5 but not just followed by 3 in the series. series was something like this: 2158367983856787325839076 

ANS: 4 

Now one situation was given and over that 4 questions were asked. Big university and small colleges decided to make committee for inspection. Each 3 member committee have 2 from university and one from small college. in each committee no two members belong to same subject...

Now conditions:
for university: M--Maths teachers
L-English
K--Natural Science.
for small college:N--maths
H--Hindi
Based on this situation 4 question were asked.

Q17) If M surveys what other two members will be:

a)L,K 
b)L,N 
c)K,O 
d) none of the above

ANS: c (as K and O belongs to other subjects.)

Q18) If L not survey then what are the possibilities of 3 member team

a) L,N,H 
b) M,K,P 
c) K,M,N 
d) none of the above.

ANS: b ( as condition is each team should have 2 from university and 1 from college also no two members belongs to same subject)

Ques (19 - 20) like above

Next Situation: on this there were 5 Question:

Situation: 6 faces of cube were colored with 6 different colour: Red , black, brown, blue, green, white.

conditions: 

Q19) 1) black is opposite to red.
2) Green is adjacent to brown
3) Blue is adjacent to black.
4) white is adjacent to blue.
5) Red is at the bottom.

Q20) What 4 colors are adjacent

a) black,brown,blue,green
b) white,geen,red,blue
c) brown,geen,white,red
d) black,blue,white,brown 

ANS: d

(21- 24) 

Like above there were 4 more questions

Q21) There are 7500 students. 75% offered physics and 45% offered Maths. How many students offered both? 

ANS: 1500

Q22) A, B, C have their average weight 84. including D their average weight becomes 80. if E who have his weight 3 more than D joins then by replacing A , then their average age becomes ---. What is the age of A?
  
ANS:  75  

Technical:

There were at least 15 question from networking

Q1) out of the following which supports error checking and error correction in data link layer

a) 802.2 LLC   
b) 802.3 CSMA/CD     
c) 802.4 Token Bus     
d) 802.5 Token Ring

ANS:  a

Q2) How many bits of IP address are required to make 8 subnets

a) 1 
b) 2 
c) 3
d) 4

ANS: 4 (as 000 and 111 0f 3 bits are not valid subnets so take 4 bits)

Q3) Which statement were incorrect regarding multicast and broadcast

ANS:  regarding whether NIC checks the multicast address or cpu 

Q4) Network equipments make hierarchy in which topology

a) bus   
b) star   
c) ring   
d) tree   

ANS: Tree 

Q5) Which of the following is not CDMA technology

a) DS-FH (Discrete spectrum-freq hoping)   
b) DS_FT    
C) DS-   
d) TDMA-FS.

ANS:  d

Q6) Determine network ID of classful IP address 192.42.14.1

a) 192 
b) 192.42 
c) 192.42.14 
d) 192.42.14.1 

ANS: c ( class c )

Q7) What is the advantage of ADSL (assymetric digital subscriber line) over modem

ANS: it has normal uplink band width but higher down link bandwidth 

Q8) Why DSL is faster than normal modem 

Q9) Min sampling freq for 20-20 kHz analog signal is

a) 20khz 
b) 40khz 
c) 44.1khz 
d) 20hz 

ANS:  b

Q10) Advantages of digital over analog signal:

a) noise immunity 
b) data security and integrity 
c) efficient transmission 
d) all of the above 

ANS: d

Q11) MPEG stands for 

ANS: Moving Picture Experts Group


Q12) Question on Umbrella cell 

ANS: It covers micro cell only.

Q13) Why channel coding is done

a) to secure data 
b) to maintain integrity of data 
c) effective transmission of data 
d) all of above 

ANS: c

Q14) Question on error resilient and sustain to burst which is

a) Solomon code 
b) cyclic 
c) gray 
d) Huffman  

ANS: a

C-QUESTION

Q15)

main()
{
i=2;
printf(I=%d i=%d",++i,++i)
}

ANS: vary compiler to compiler

Q16)

main()
{ unsigned char i=0x80;
printf("i=%d",i<<1);
}

ANS: 256

Q17)

main(
{
B=0xFFFF;
~B ;
printf(%d",B);
}
 
ANS:  0Xffff


Q18)

Func(int a, intb)
{
int a;
a=10;
return a;
will there be any error and some other options are there.

ANS: No error.

Q19) String is given Myprog one two three Where Myprog is an exe file. What will the output of the following program 

main(argc, argv)
{
printf("%c"++**argv);

some thing and the programme name is myprog on command line.
options) 

a) m 
b) n 
c) none 
d) myprogram

Q20) In 1.5 fixed format how is -1 represented

a) 0xFFFF
b) 0xF000 
c) 0x8000 
d) 0x0001 

ANS:  a

Q21)

#define Sqr(b) b*b;
main( )
{
int i=3;
printf("%d",SQR(i+2);
}

ANS: 11

Q22) 

Main (){
Char c=a;
Printf("%d %d", sizeof(c),sizeof(a));
}
 
a) 1 1 
b) 2 2 
c) 2 1 
d) 1 4 

ANS: d

Q23) Question related to the ICMP 

ANS: d

Q24) Question related to ARP (which machine will respond for the request of ARP)?


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop