Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

RS Software Verbal Ability Questions with Answers

Posted on :11-04-2016

Directions: Give the synonyms for the following words:

Q1. Manifest: 

ANS: clear and obvious


Q2. Expedient: 

ANS: fitting proper, desirable


Q3. Surplus: 

ANS: excessive


Q4. Naive: 

ANS: innocent, rustic


Q5. Deprecate: 

ANS: feel and express disapproval


Q6. Orthodox: 

ANS: conventional or traditional, superstitious


Q7. Connotation: 

ANS: suggest or implied meaning of expression


Q8. Simulate: 

ANS: produce artificially resembling an existing one.


Q9. Depreciation: 

ANS: deflation, depression, devaluation, fall, slump


Q10. Intermittent: 

ANS: externally stopping and then starting


Q11. Volatile: 

ANS: ever changing


Q12. Echelon: 

ANS: level of authority or responsibility


Q13. Conciliation: 

ANS: make less angry or more friendly


Q14. Incentive: 

ANS: thing one encourages one to do (stimulus)


Q15. Detrimental: 

ANS: harmful 


Q16. Innovation: 

ANS: make changes or introduce new things


Q17. Fallible: 

ANS: liable to error


Q18. precipitate: 

ANS: speed, active


Q19. Relevance: 

ANS: quality of being relevant


Q20. Preparation: 

ANS: act of preparing


Q21. Coincident: 

ANS: incidentally


Q22. Negotiate: 

ANS: discuss or bargain


Q23. Obsession:

ANS: complex enthusiasm


Q24. Apparatus: 

ANS: appliances


Q25. Preponderant: 

ANS: superiority of power or quality


Q26. Ignorance: 

ANS: blindness, in experience


Q27. Litigation: 

ANS: engaging in a law suit


Q28. Constituent: 

ANS: accompanying


Q29. Reciprocal: 

ANS: reverse or opposite


Q30. Vacillate: 

ANS: undecided or dilemma


Q31. Truncate: 

ANS: shorten by cutting


Q32. Retrospective: 

ANS: review


Q33. Adherence: 

ANS: stick


Q34. Access: 

ANS: to approach


Q35. Agrarian: 

ANS: related to agriculture


Q36. Compensation: 

ANS: salary


Q37. Assess: 

ANS: determine the amount or value


Q38. Fluctuation: 

ANS: wavering,


Q39. Console: 

ANS: to show sympathy


Q40. Conglomeration: 

ANS: group, collection


Q41. Augury: 

ANS: prediction


Q42. Differential: 

ANS: having or showing or making use of


Q43. Moratorium: 

ANS: legally or officially determined period of delay before fulfillment of the agreement of paying of debts.


Q44. Creditability: 

ANS: ability to common belief, quality of being credible


Q45. Decomposition: 

ANS: rotten


Q46. Expedite: 

ANS: hasten


Q47. Eliminate: 

ANS: to reduce


Q48. Equivocate: 

ANS: tallying on both sides, lie, mislead


Q49. Cognizance: 

ANS: knowledge


Q50. Heterogeneous: 

ANS: non similar things


Q51. Latent: 

ANS: dormant, secret


Q52. Affable: 

ANS: lovable or approachable


Q53. Aberration: 

ANS: deviation


Q54. Adversary:

ANS: opposition


Q55. Agregious: 

ANS: apart from the crowd, especially bad


Q56. Affinity: 

ANS: strong liking


Q57. Postulate: 

ANS: frame a theory


SERIES SECTION:

Directions: In the following questions complete the series:

NOTE: This section is quite tough and consists of 26 questions to be done in 10 minutes. Please keep track of time.

Q58. A R H X Y T D T W S T - N P T K R

ANS: P


Q59. A E C P S - T R U E

ANS: U


Q60. P R N U U P E J R B B - H V U N E

ANS: E


Q61. A Z E X I V M T - R Q N S O

ANS: Q


Q62. A A S A S P A S P K A - R Q T S U

ANS: S


Q63. A C B D E F G I - I H K J L

ANS: H


Q64. A B C E F G I J K - M L O N P

ANS: M


Q65. A I Z B E Y C I X D I - G E N J W

ANS: W


Q66. A B F G K L P Q - T S V U W

ANS: U


Q67. N Z I Y C X KW F - J F V M Y

ANS: V


Q68. A D G J M P - R W T S

ANS: S


Q69. J W X U V S T - Q P S E T

ANS: Q


Q70. L U L M G M N F N P S - O N Q P S

ANS: P


Q71. B C D A E G H I F J L M N L K N M O

ANS: K


Q72. B B P R D D L N F F I K - H Q J I K

ANS: H


Q73. O D J T O P Q N O E R T - Q O U V W

ANS: O


Q74. A B D G K P - L I W U X

ANS: U


Q75. X W E F G V U H I J K - P N S R T

ANS: T


Q76. F M B I P Z V I E V - I R Y O U


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop