Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Robert Bosch Reasoning Ability

Posted on :21-03-2016
Q1. 13, 52, 364, 4732,    ?

A) 67346
B) 78934
C) 52382
D) 75712

ANS: D

Explanation:

Here the series is written as the product of the number and the sum of the digits of that number 
i.e. 13 × (3+1) = 52, 52 × (5+2) = 364, 364 × (3+6+4) = 4732, 4732 × (4+7+3+2) = 75712


DIRECTIONS for the question 2-3:  

Read the information given below and answer the question that follows. 

Six Teachers in a college have some constraints regarding the 6 sessions in a day. Darshana wants her session to be 3rd, which is immediately before lunch break and Prakash cant take his session before lunch. Kundan runs home in between, so the management compelled him to take the last session. Sunny and his friend Rashmi are given sessions with a break in between their sessions. Priyanka doesnt want her session after the break. Male and Female teachers are asked to take the sessions alternately.

Q2. Who will take the 5th session?

A) Sunny
B) Prakash
C) Rashmi
D) Darshana

ANS: C

Explanation:

1 2 3 L 4 5 6
Priy Sun Dars. Prk Rash. Kun

So fifth session is taken by Rashmi


Q3. How many sessions are there in between Priyanka and Prakash? (Do not consider Break as a session.)

A) 1
B) 3
C) 2
D) 4

ANS: C

Explanation:

1 2 3 L 4 5 6
Priy Sun Dars. Prk Rash. Kun

Clearly there are 2 sessions between Priyanka and Prakash



DIRECTIONS for the question 4-5:  

These questions below have three statements followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follow from the given statements disregarding commonly known facts. 
1. if neither conclusion follows
2. if conclusion II follows
3. if conclusion I follows
4. if both conclusions follow

Q4. Statements: All Cards are small. No Tree is small. Some Trees are Black 

Conclusions:

I. No card is Black.      
II. No Card is a Tree

ANS: B

Explanation:

 
or 


 
Q5. Statements: Some Cats are Good. No Cat is Dog. Some Dogs are Tall 

Conclusions

I. Some Good are Tall     
II. No Goods are Cats.

ANS: A

Explanation:

Conclusions I is May be, May be not type and conclusion II is definitely wrong some cats are good. So none of them can be definitely concluded.
 

or

 

DIRECTIONS for the question 6-7:  

Solve the following question and mark the best possible option.

Q6. In a certain language MITIGATE is written as MJVLKFZL. How will TERMINATE be written in the same code?

A) TFTPMSZGZ
B) TFUQNHTSZ
C) TFRSMSGZM
D) TFTPMSGAM

ANS: D

Explanation:

Here coding is done as M+0=M, I+1=J, T+2=V…so on 
Hence for TERMINATE, coding will be T+0=T, E+1=F, R+2=T…..so on, giving us TFTPMSGAM


Q7. In a certain language ROLL is written as 9633. How will QUTT be written in the same code?

A) 7244
B) 8322
C) 8344
D) 9233

ANS: B

Explanation:

In ROLL, R=18, so write 1+8 = 9, O=15, so 1+5 = 6, L=12, so 1+2 = 3, and again L so again 3 
So for QUTT, Q=17, so write 1+7 = 8, U=21, so 2+1 = 3, T=20, so 2+0 = 2 and again T=20 so again 2. Thus 8322


DIRECTIONS for the question 8-9:

Read the information given below and answer the question that follows. 

Four friends analyze their height and weight and find that A is taller than B, who is heavier than only A. C is heavier than D, who is the tallest. B has the same rank in both the parameters of measurement. Here rank 1 is the heaviest and the tallest.

Q8. What are the positions of C in Height and Weight respectively?

A) 4 and 1
B) 4 and 2
C) 3 and 1
D) 3 and 2

ANS: A

Explanation:

B is heavier than only A, allows us to put B & A, 3rd and 4th. B has the same rank in ht and wt. and A is taller than B, and C is heavier than D enables us to make this arrangement. 
Rank (Ht.) Name Rank (Wt) Name
1 D 1 C
2 A 2 D
3 B 3 B
4 C 4 A

Position of C in height is 4th while in weight is 1st


Q9. What are the positions of A in Weight and Height respectively?

A) 2 and 3
B) 4 and 2
C) 2 and 1
D) None of these

ANS: B

Explanation:

Positions of A in Weight and Height is 4 and 2 respectively. 


Q10. Ram says to Ria, I am elder to the person, who is younger than the elder brother of Shyam, who is younger than you. Which of the following is definitely true?

A) Ram is the eldest of all
B) Ram is younger than Ria
C) Shyam is the youngest of all
D) Cant Say
E) None of these

ANS: D

Explanation:

Ram is elder to X (say) who is younger than the elder brother (Y) of Shyam. Now Shyam, is younger than Ria. Since we do not know the exact order. So option 4 is the correct one


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop