Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Robert Bosch Aptitude Questions

Posted on :21-03-2016

Q1. The average of nine numbers is 50. The average

A) 24
B) 44
C) 30
D) 34

ANS:  A

Explanation:

The sixth number = 9 * 50 – 5 * 54 – 3 * 52 = 450 – 270 – 156 = 24.



Q2. The average of the first nine integral multiples of 3 is

A) 15
B) 18
C) 21
D) 12

ANS:  A

Explanation:

Required average = 3(1+2+3+...+9)/9 = (9 * 10)/(2*3) = 15


Q3. An article is sold for Rs. 300 at a profit of 20%. Had it been sold for Rs. 235, the loss percentage would have been

A) 5
B) 6
C) 16
D) 3

ANS: C. 

Explanation:

C.P. of the article = (100/120)*130 = Rs. 250
On selling at Rs. 235, Loss percent = (15/250)*100 = 6% 


Q4. A box has 100 blue balls, 50 roil balls, 50 black balls. 25% of blue balls and 50% of red balls are taken away. % of black balls at present is

A) (100/3)%
B) 40%
C) 50%
D) 25%

ANS: A.

Explanation:

After taking away respective balls, the number of balls in the box = 75 + 25 + 50 = 150.
Number of black balls = 50. Now the percentage of black balls = 100*50/150 = 33.33%, the first option.


Q5. A dozen pairs of socks quoted at Rs. 180 are available at discount of 20%. How many pairs of socks can be bought for Rs. 48?

A) 2 pairs
B) 5 pairs
C) 3 pairs
D) 4 pairs

ANS:  D

Explanation:

⇒ S.P. of a dozen pairs of socks = (180* 80)/100 = Rs.144
⇒ S.P. of 1 pair of socks = 144/12 = 12
⇒ No. of pairs available for Rs. 48 = 48/12 = 4.


Q6. The marked price of a table is Rs. 12,000. If it was sold for Rs. 10,500 after allowing a certain discount, then the rate of discount is

A) 12.5%
B) 15%
C) 17.5%
D) 10%

ANS: A

Explanation:

Discount = 12000 - 10500 = 1500.
Now the percentage discount is = 100 *1500/12000 = 12.5%.
Hence first option is the answer.


Q7. The marked price of a radio set is Rs. 480. The shopkeeper allows a discount of 10% and gains 8%. If no discount is allowed, his gain percent would be

A) 18.5%
B) 20%
C) 25%
D) 18%

ANS: B. 

Explanation:

If the C.P. of ratio be SR. X then

 
If no discount is allowed,
Gain = 480 – 400 = Rs. 80 
Gain percent =   


Q8. N is the foot of the perpendicular from a point P of a circle with radius 7 cm, on a diameter AB of the circle. If the length of the chord PB is 12 cm, the distance of the point N from the point B is

A) 26/7 cm
B) 72/7 cm
C) 47/7 cm
D) 86/7 cm

ANS: B


Explanation:
 
AB = 14cm, PB = 12cm APB = 900
⇒ AP =  
On = x ⇒ AN = 7 – x : BN = 7 + x ⇒ From ΔPan, PN2 = AP2 – AN2 = 52 – (7 – x)2 ⇒ From ΔPNB, PN2 = (12)2– (7 + x)2
⇒ 52 – (7-x)2 = 144-(7+x)2 ⇒ 52 – (49 – 14x + x⇒) = 144 – (49 + 14x + x2)
⇒ 52 – 49 + 14x2 – x = 144 – 49 – 14x – x2 ⇒ 28x – 144 – 52 = 92 ⇒ x- 92/28 = 23/7 
⇒ BN = 7+x = 7 + 23/7 = (49+23)/7=72/7 cm


Q9. Two cars are moving with speeds v1, v2 towards a crossing along two roads. If their distances from the crossing be 40 meters and 50 metres at an instant of time then they do not collide if their speeds are such that

A) v1 : v2 = 5 :  4
B) v1 : v2 = 25 : 16
C) v1 : v2 = 16 : 25
D) v1 : v2 = 4 :  5

ANS: D


Explanation:
 
If 40/V1= 50/V2 ,then they will collide i.e. cars will reach at the same time.

 
Q10. A certain distance is covered at a certain speed. If half of this distance is covered in double the time, the ratio of the two speeds is:

A) 1: 4
B) 2: 1
C) 1: 2
D) 4: 1

ANS: D

Explanation:

If the original speed be S1 units and time = 11 units and distance = D, then 
(D/2)/2t1= S2
⇒ S2 = D/4t1
and S1= D/t1



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop