Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Robert Bosch Verbal Ability Questions

Posted on :21-03-2016

DIRECTIONS for question 1-5:  

Read the given passage and answer the questions:

Henry Mintzberg, in his book The Nature of Managerial Work, found that in large organizations managers spent 22 per cent of their time at their desk, 6 per cent on the telephone, 3 per cent on other activities, but a whopping 69 percent in meetings. There is a widely held but mistaken belief that meetings are for "solving problems" and "making decisions". For a start, the number of people attending a meeting tends to be inversely proportional to their collective ability to reach conclusions and make decisions. And these are least important elements. Instead hours are devoted to side issues, playing elaborate games with one another. All meetings have one thing in common: role-playing. The most formal role is that of chairman. Then there are the "cant-do" types who want to maintain the status quo. Then there are the "counter dependents", those who usually disagree with everything that is said. A popular game is pinching someone elses suggestions. In the end, meetings are a necessary though not necessarily productive psychological side-show.

Q1. According to Mintzberg, the purpose of meetings is to

A) Solve problems
B) Make decisions
C) Both A and B
D) None of the above

ANS: D

Explanation:

It has been clearly mentioned in the passage that it is a misconception that meetings in large organizations are held to solve problems or make decisions. The answer hence, is none of the these


Q2. Who is the most formal role player in a meeting?

A) Manager
B) Chairman
C) Both A and B
D) None of the above

ANS: B

Explanation:

In the light of the passage, chairman is the most formal role played in a meeting.


Q3. What does the word "status quo" mean?

A) Absence of Change
B) Equilibrium
C) Stable State
D) All of the Above

ANS: A

Explanation:

In the context of the passage, it can be inferred that it means absence of change.


Q4. The number of people attending a meeting tends to be inversely collective ability to

A) Make Results
B) Reach Decisions
C) Make Conclusions
D) Reach Conclusions

ANS: D

Explanation:

Reaching conclusions is the answer as it has been evidently mentioned in the passage.


Q5. Counter- dependents are people who

A) Do not fight authority
B) Agree to whatever comes through consensus from the group
C) Disagree with whatever that is said
D) Take someone elses ideas

ANS: C

Explanation:

The author clearly states that counter-dependents are the people who disagree with everything said in a meeting


DIRECTIONS for the question 6 to 8:  

A good way to figure out the relationship in a given question is to make up a sentence that describes the relationship between the first two words. Then, try to use the same sentence to find out which of the answer choices completes the same relationship with the third word.

Q6. Candid is to indirect as honest is to

A) Frank
B) Wicked
C) Truthful
D) Untruthful

ANS: D

Explanation:

Untruthful is the correct choice as it is opposite to honest.


Q7. Exercise is to gym as eating is to-

A) Burger
B) Dieting
C) Fitness
D) Restaurant

ANS: D

Explanation:

Since in a gym, exercise is done, in a restaurant food can be eaten.


Q8. Cup is to coffee as bowl is to

A) Dish
B) Soup
C) Spoon
D) Pot

ANS: B

Explanation:

Soup is served in a bowl like coffee is served in a cup.


DIRECTIONS for the questions 9-10:

Pick up from the options the missing premise of the given argument. The premise must justify the argument.

Q9. Argument: This man cannot be trusted because he is not truthful.

A) No truthful man can be trusted.
B) Those who can be trusted are truthful.
C) Only trusted men are truthful.
D) Anybody who is not trusted is not truthful.

ANS: B


Q10. Argument: Like other planets Mars is round.

A) Some round things are planets.
B) Planets are round things.
C) Mars is a planet.
D) No round thing is a planet.

ANS: B


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop