Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Reliance Energy Technical paper 2008

Posted on :12-04-2016

Q1)12 at angle of 30

a) 6+j6 
b) 0.5+j6 
c)10.392+j6


Q2) Color of Silica gel

a) pale yellow 
b) pale blue 
c) pale green


Q3) What is logic gate called two switches in series

a) AND 
b) NAND 
c) OR 
d) NOR 

ANS: AND


Q4) Binary equivalent of 15 

ANS: 1111


Q5) Laplace transform of impulse function.

ANS: 1


Q6) SF6 gas is a ____________


ANS:  electronegative gas


Q7) Which relay is used to protect transformers when internal faults occurs

a) Buchholtz
b) differential 
c) over current relay 
d) distance relay


ANS: Buchholtz relay


Q8) In a line when faults occurs which one operates first

a) fuse 
b)under voltage relay 
c)Zero currency Relay 
d)None


Q9) Question on corona ie.,production of ozone gas, hissing noise,power loss


Q10) In 3 phase induction motor  slip=4%, speed=750 rpm, 4 pole, find frequency?


Q11) One question on Ferranti effect


Q12) The most commonly used insulation in high voltage cables

a)PVC 
b)oil filled cables 
c)gas pressure cables refer under ground cables


Q13) Form factor=rms value/Avg value


Q14) How to find Rth in thevinens theorem

a) all voltage sources dead
b) all current sources dead
c) both voltage and current sources dead
d) all independent sources dead



Q15) Which lamp consumes  more current

a) Flouroscent 
b) Halogen 
c) Incandescent
d) sodium


16) X” is a new reactance, name plate details of induction motor 20KV and 100 MVA are given and also base units are given 25 KV, 500 MVA, old reactance is 0.25 find new reactance.

a) 4/125 
b) 5/125 


Q17) In a transmission line delta connection draws 45 amps  then what about star connection draws

Q18) One question on chopper

a) changes i/p voltage 
b) changes waveform of i/p voltage


Q19) Which circuit breaker is used for high voltage & low currents

a) air blast 
b) oil cb 
c) MOCB


Q20) Which relay is used to protect generators and motors

a)distance 
b)differential 
c)over current 


Q21) Simple problem on transformer like 200/400, 10 KVA, iron and copper losses are given we have to  find efficiency


Q22) In a transformer working on 400 hz is made to work on 50 hz then it power will become 

a)1/4 reduced 
b)1/8 reduced 
c)1/3 reduced 
d)1/5 reduced

ANS: b


Q23)In a circuit, shunt element is placed in order to

a)increase voltage 
b)increase current


Q24) Which converts decimal to binary

a) encoder 
b) decoder 
c) assembler


Q25) One simple problem on EMF equation of a generator


Q26) The footcandle (lumen per square foot)


Q27) The lux is one lumen/meter2


Q28) Some question on alternator when supply is not given and having constant….. (I hav not remember the question)

a)acts as synchronous motor
b)run as synchronous motor in same direction
c)run as synchronous motor in reverse direction


Q29)In a transformer equivalent primary resistance as referred to secondary is 

a)s k2R1 
b) k2R1 /s 
c) k2R1/s2

ANS: a



Q30) Some questions on circuit breakers like The voltage that appears across the contacts of the circuit breaker during the arcing period

a) arc voltage 
b) Restriking voltage 
c) Recovery voltage 

ANS: a


Q31)The transient voltage that appears across the contacts at or near current zero during arcing period.

a) arc voltage 
b) Restriking voltage 
c) Recovery voltage 

ANS: b


Q32)The voltage that appears across the contacts of the circuit breaker after final arc extinction.

a) arc voltage 
b) Restriking voltage 
c) Recovery voltage 

ANS:  c

Q33) Question on Electrical field strength ans is 30KV/cm



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop