## Quest-Global Placement Papers

Quest-Global placement paper set 2

Quest-Global Sample paper

Quest-Global Technical Questions

Quest-Global Latest Technical Questions

Quest-Global Technical Mechanical Questions

## Placement Papers for All Companies

3i infotech

Abacus Infotech

Abatix

Abaxis

ABB

ACC Limited

Accel Frontline

Accenture

Aditi Technologies

Adobe System

ADP

Agilysys

AgreeYa

AIG

AirNet

Alanco Technologies

Alle Technologies

Allfon

Alter Systems

Amazon

AMDL

Amdocs

AMI

Amiti Software Technologies

ANZ

Apple

Applied Materials

Apps Associates

Aricent

ASDC

Ashok Leyland Ltd

Asian Paints

Aspire System

AT & T

Atlas Copco

Atos Origin

AXA Technology Services

Axes Technology

Bain

Bajaj

Bayer

Bharti Airtel Ltd

Bhawan Cybertek

Birlasoft

Blue Star Infotech

BMC

BOB

Brakes India

C-DOT

CA Technologies

Cadence

Calsoft

Canarys

Capgemini

Caterpillar

Celstream

CGI Group

Changepond Technologies

Cimtrix Systems

Cisco system

Citicorp Overseas Software Ltd

ClinTech

CMC Limited

CMS

Cognizant

Compaq

Consagous Technologies

Convergys

CORDYS

CRISIL

Crompton Greaves

CSC

CSFB

CtrlS Datacenters Ltd

Cummins

Cyient

Daffodil

Daimler

Dell

Deloitte

Delphi-TVS

Dharma Systems

Directi

DSRC

Eicher

ELGI

ELICO

EMC Corporation

Emphasis

Ericsson

Ernst & Young

ESKO

Essar

Facebook

Fanuc Corporation

Fidelity

Flextronics

Flipkart

Freescale

Fujitsu

Gajshield

GE

Genpact India

Geodesic

Geometric Limited

GlobalEdge

GlobalLogic

GMR Group

Godrej Infotech

Google

Grapecity

Harita - TVS

HCL

HCL Technologies

Headstrong

Healthasyst

HEC Ltd

Hexaware

HFCL

Holool

Honeywell

HP

HTC Global Services

Huawei

Hughes

Hyundai

IBM

IBS Software Services

IGate

Ikanos

IKOS

Impetus

iNautix

Indecomm

IndiaBulls Power Limited

Inductis-EXL

Industrial Alliance

Infineon

Infogain

Infosys

Intec

Integra

Intel

Intergraph

ITC Infotech

Jindal Steel and Power Limited

KPIT

L & T

L & T Infotech

LG Soft

Linde India Ltd

LnT Emsys

LnT-ECC

Lucas - TVS

Mahindra Engineering Services Ltd

Mahindra Ltd

Maruti

Matrix

Maveric Systems

McAfee

Microland

Microsoft

Mindtree

Miraclesoft

MKCL

Motorola

Mu-Sigma

Nagarro

NASSCOM

NCR Corporation

Ness Technologies

Neudesic

NIIT Technologies

Novell

Nvidia

Oracle

Persistent

Philips

Planetasia

Polaris

Poornam Info Vision

PSI Data Systems Limited

Quest-Global

Quinnox

R Systems

Redpine

Reliance Energy

Robert Bosch

RS Software

Samsung

SAP labs India

Sapient

Sasken Communications

Schneider India

Serco

Siemens

Sierra Atlantic

SkyTECH

Soliton

Sonata Software

Sony India

SQL Star

Steria

Subex Limited

Sutherland Global Services

Syntel

Talisma

Tata motors

Tata technologies

Tata-ELXSI

TCE

TCS

Tech Mahindra

Temenos

Tesco

Texas Instruments

Thermax

ThoughtWorks

Torry Harris

Triad

Trianz

Trilogy

TVS Motor

Unisys

UnitedHealth Group

UST Global

UTC Aerospace System

Valuelabs

Vedanta

Verifone

Verizon

Virtusa

Vision Infotech

Vizual

VMware

Wipro

Yahoo

YASH Technologies

Zenith

Zensar Technologies

ZTE

# Quest-Global placement paper set1

Posted on :01-04-2016

**Q1. A three digit number consists of 9,5 and one more number . When these digits are reversed and then subtracted from the original number the answer yielded will be consisting of the same digits arranged yet in a different order. What is the other digit?**

Solution:Let the digit unknown be n.The given number is then 900+50+n=950+n.When reversed the new number is 100n+50+9=59+100n.Subtracting these two numbers we get 891-99n.The digit can be arranged in 3 ways or 6 ways.We have already investigated 2 of these ways.We can now try one of the remaining 4 ways. One of these is n 95100n+90+5=891-99nor 199n =796so, n=4the unknown digit is 4.

**Q2. A farmer built a fence around his 17 cows, in a square shaped region. He used 27 fence poles on each side of the square. How many poles did he need altogether?**

**104 poles**

__ANS:__

__Solution:__Here 25 poles Must be there on each side .And around four corners 4 poles will be present.4*25+4=100+4=104 poles.

**Q3. On the first test of the semester, kiran scored a 60. On the last test of the semester, kiran scored 75% By what percent did kirans score improve?**

**25%**

__ANS:__Solution:In first test kiran got 60In last test he got 75.% increase in test ( 60(x+100))/100=750.6X+60=750.6X=15X=15/0.6=25%

**Q4. A group consists of equal number of men and women. Of them 10% of men and 45% of women are unemployed. If a person is randomly selected from the group. Find the probability for the selected person to be an employee.**

**29/40**

__ANS:__Solution:Assume men=100,women=100 then employed men & women r (100-10)+(100-45)=145So probability for the selected person to be an employee=145/200=29/40

**Q5. Randys chain of used car dealership sold 16,400 cars in 1998. If the chain sold 15,744 cars in 1999, by what percent did the number of cars sold decrease?**

**4%**

__ANS:__Solution:Let percentage of decrease is x , then16400(100-x)/100=1574416400-15744=164xx=656/164=4%

**Q6. A radio when sold at a certain price gives a gain of 20%. What will be the gain percent, if sold for thrice the price?**

A) 260%B) 150%C) 100%D) 50%E) None of these

**260%**

__ANS:__Solution:Let x be original cost of the radio.The solding price = (100+20)x=120xIf , it is sold for thrice the price ,then 3*120x=360xSo, gain percent is (360-100)=260%.

**Q7. If the Arithmetic mean is 34 and geometric mean is 16 then what is greates number in that series of numbers?**

**64**

__ANS:__Solution:Let two numbers be x, y;Arithmetic mean=34=>( x+y)/2=34x+y=68geometric mean=16=>(xy)pow 1/2=16xy=16*16=256By trail and error 16*16=64*4And 64+4/2=34So the greatest number int hat series is 64.

**Q8. The diameter of the driving wheel of a bus is 140cm. How many revolutions per minute must the wheel make in order to keep a speed of 66 kmph?**

**250**

__ANS:__Solution:Distance to be covered in 1 min=(66*1000)/60 m=1100mCircumference of the wheel =(2*22/7*0.70)m=4.4m.So, Number of revolutions per min=1100/4.4=250.

**Q9. The boys and girls in a college are in the ratio 3:2. If 20% of the boys and 25% of the girls are adults, the percentage of students who are not adults is:?**

**78%**

__ANS:__Solution:Suppose boys = 3x and girls = 2xNot adults = (80*3x/100) + (75*2x/100) = 39x/10Required percentage = (39x/10)*(1/5x)*100 = 78%

**Q10. Vivek travelled 1200km by air which formed 2/5 of his trip. One third of the whole trip , he travelled by car and the rest of the journey he performed by train. The distance travelled by train was?**

**800km**

__ANS:__Solution:Let the total trip be x km.Then 2x/5=1200x=1200*5/2=3000kmDistance travelled by car =1/3*3000=1000kmJourney by train =[3000-(1200+1000)]=800km.

**Q11. In a college ,1/5 th of the girls and 1/8 th of the boys took part in a social camp. What of the total number of students in the college took part in the camp?**

**2/13**

__ANS:__Solution:Out of 5 girls 1 took part in the campout of 8 boys 1 took part in the campso, out of 13 students 2 took part in the camp.So, 2/13of the total strength took part in the camp.

**Q12. On sports day, if 30 children were made to stand in a column,16 columns could be formed. If 24 children were made to stand in a column , how many columns could be formed?**

**20**

__ANS:__Solution:Total number of children=30*16=480Number of columns of 24 children each =480/24=20.

**Q13. Two trains 200mts and 150mts are running on the parallel rails at this rate of 40km/hr and 45km/hr. In how much time will they cross each other if they are running in the same direction.**

**252sec**

__ANS:__Solution:Relative speed=45-40=5km/hr=25/18 mt/secTotal distance covered =sum of lengths of trains =350mts.So, time taken =350*18/25=252sec.

**Q14. 5/9 part of the population in a village are males. If 30% of the males are married, the percentage of unmarried females in the total population is:**

**(250/9)%**

__ANS:__Solution:Let the population =x Males=(5/9)xMarried males = 30% of (5/9)x = x/6Married females = x/6Total females = (x-(5/9)x)=4x/9Unmarried females = (4x/9 – x/6) = 5x/18Required percentage = (5x/18 * 1/x * 100) = (250/9)%

**Q15. From height of 8 mts a ball fell down and each time it bounces half the distance back. What will be the distance travelled**

**24**

__ANS:__Solution:8+4+4+2+2+1+1+0.5+0.5+ and etc .. =24

**Q16. First day of 1999 is Sunday what day is the last day**

**Monday**

__ANS:__**Q17. Increase area of a square by 69% by what percent should the side be increased**

**13**

__ANS:__Solution:Area of square=x2Then area of increase=100+69=169square root of 169 i.e 13 .

**Q18. Ten years ago, chandrawathis mother was four times older than her daughter. After 10years, the mother will be twice older than daughter. The present age of Chandrawathi is:**

**20 years**

__ANS:__Solution:Let Chandrawathis age 10 years ago be x years.Her mothers age 10 years ago = 4x(4x+10)+10=2(x+10+10)x=10Present age of Chandrawathi = (x+10) = 20years

**Q19. Finding the wrong term in the given series**

**7, 28, 63, 124, 215, 342, 511**

**28**

__ANS:__Solution:Clearly, the correct sequence is2^3 – 1, 3^3 – 1, 4^3 – 1, 5^3 – , ……….Therefore, 28 is wrong and should be replaced by (3^3 – 1) i.e, 26.

**Q20. If a man walks at the rate of 5kmph, he misses a train by only 7min. However if he walks at the rate of 6 kmph he reaches the station 5 minutes before the arrival of the train. Find the distance covered by him to reach the station.**

**6km.**

__ANS:__Solution:Let the required distance be x km.

**Q21. Difference in the times taken at two speeds=12mins=1/5 hr.**

**Therefore x/5-x/6=1/5 or 6x-5x=6 or x=6km. Hence ,the required distance is 6 km**

## Top Companies Placement Papers

TCS Papers

Wipro Papers

HCL Papers

IBM Papers

Amazon Papers

CISCO System Papers

Cognizant Papers

CSC Papers

Tata Motors Papers

Tech Mahindra Papers

L&T Papers

Facebook Papers

Dell Papers

L & T Infotech Papers

Capgemini Papers

HP Papers

Microsoft Papers

Google Papers

Samsung Papers