Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Quest-Global placement paper set1

Posted on :01-04-2016

Q1. A three digit number consists of 9,5 and one more number . When these digits are reversed and then subtracted from the original number the answer yielded will be consisting of the same digits arranged yet in a different order. What is the other digit?

Solution: 

Let the digit unknown be n.
The given number is then 900+50+n=950+n.
When reversed the new number is 100n+50+9=59+100n.
Subtracting these two numbers we get 891-99n.
The digit can be arranged in 3 ways or 6 ways.
We have already investigated 2 of these ways.
We can now try one of the remaining 4 ways. One of these is n 95
100n+90+5=891-99n
or 199n =796
so, n=4
the unknown digit is 4.


Q2. A  farmer built a fence around his 17 cows, in a square shaped region. He used 27 fence poles on each side of the square. How many poles did he need altogether?

ANS: 104 poles

Solution:
 

Here 25 poles Must be there on each side .And around four corners 4 poles will be present.
4*25+4=100+4=104 poles.


Q3. On the first test of the semester, kiran scored a 60. On the last test of the semester, kiran scored 75% By what percent did kirans score improve?

ANS: 25%

Solution:

In first test kiran got 60
In last test he got 75.
% increase in test ( 60(x+100))/100=75
0.6X+60=75
0.6X=15
X=15/0.6=25%


Q4. A group consists of equal number of men and women. Of them 10% of men and 45% of women are unemployed. If a person is randomly selected from the group. Find the probability for the selected person to be an employee.

ANS: 29/40

Solution: 

Assume men=100,women=100 then employed men & women r (100-10)+(100-45)=145
So probability for the selected person to be an employee=145/200=29/40


Q5. Randys chain of used car dealership sold 16,400 cars in 1998. If the chain sold 15,744 cars in 1999, by what percent did the number of cars sold decrease?

ANS: 4%

Solution: 

Let percentage of decrease is x , then
16400(100-x)/100=15744
16400-15744=164x
x=656/164=4%


Q6. A radio when sold at a certain price gives a gain of 20%. What will be the gain percent, if sold for thrice the price?

A) 260%
B) 150%
C) 100%
D) 50%
E) None of these

ANS: 260%

Solution: 

Let x be original cost of the radio.
The solding price = (100+20)x=120x
If , it is sold for thrice the price ,then 3*120x=360x
So, gain percent is (360-100)=260%.


Q7. If the Arithmetic mean is 34 and geometric mean is 16 then what is greates number in that series of numbers?

ANS: 64

Solution: 

Let two numbers be x, y;
Arithmetic mean=34=>( x+y)/2=34
x+y=68
geometric mean=16=>(xy)pow 1/2=16
xy=16*16=256
By trail and error 16*16=64*4
And 64+4/2=34
So the greatest number int hat series is 64.


Q8. The diameter of the driving wheel of a bus is 140cm. How many revolutions per minute must the wheel make in order to keep a speed of 66 kmph?

ANS: 250

Solution: 

Distance to be covered in 1 min=(66*1000)/60 m=1100m
Circumference of the wheel =(2*22/7*0.70)m=4.4m.
So, Number of revolutions per min=1100/4.4=250.


Q9. The boys and girls in a college are in the ratio 3:2. If 20% of the boys and 25% of the girls are adults, the percentage of students who are not adults is:?

ANS: 78%

Solution: 

Suppose boys = 3x and girls = 2x
Not adults = (80*3x/100) + (75*2x/100) = 39x/10
Required percentage = (39x/10)*(1/5x)*100 = 78%


Q10. Vivek travelled 1200km by air which formed 2/5 of his trip. One third of the whole trip , he travelled by car and the rest of the journey he performed by train. The distance travelled by train was?

ANS: 800km

Solution: 

Let the total trip be x km.
Then 2x/5=1200
x=1200*5/2=3000km
Distance travelled by car =1/3*3000=1000km
Journey by train =[3000-(1200+1000)]=800km.


Q11. In a college ,1/5 th of the girls and 1/8 th of the boys took part in a social camp. What of the total number of students in the college took part in the camp?

ANS: 2/13

Solution:

Out of 5 girls 1 took part in the camp
out of 8 boys 1 took part in the camp
so, out of 13 students 2 took part in the camp.
So, 2/13of the total strength took part in the camp.


Q12. On sports day, if 30 children were made to stand in a column,16 columns could be formed. If 24 children were made to stand in a column , how many columns could be formed?

ANS: 20

Solution:

Total number of children=30*16=480
Number of columns of 24 children each =480/24=20.


Q13. Two trains 200mts and 150mts are running on the parallel rails at this rate of 40km/hr and 45km/hr. In how much time will they cross each other if they are running in the same direction.

ANS: 252sec

Solution: 

Relative speed=45-40=5km/hr=25/18 mt/sec
Total distance covered =sum of lengths of trains =350mts.
So, time taken =350*18/25=252sec.


Q14. 5/9 part of the population in a village are males. If 30% of the males are married, the percentage of unmarried females in the total population is:

ANS: (250/9)%

Solution: 

Let the population =x Males=(5/9)x
Married males = 30% of (5/9)x = x/6
Married females = x/6
Total females = (x-(5/9)x)=4x/9
Unmarried females = (4x/9 – x/6) = 5x/18
Required percentage = (5x/18 * 1/x * 100) = (250/9)%


Q15. From height of 8 mts a ball fell down and each time it bounces half the distance back. What will be the distance travelled

ANS: 24

Solution:

8+4+4+2+2+1+1+0.5+0.5+ and etc .. =24


Q16. First day of 1999 is Sunday what day is the last day

ANS: Monday


Q17. Increase area of a square by 69% by what percent should the side be increased

ANS: 13

Solution:

Area of square=x2
Then area of increase=100+69=169

square root of 169 i.e 13 .


Q18. Ten years ago, chandrawathis mother was four times older than her daughter. After 10years, the mother will be twice older than daughter. The present age of Chandrawathi is:

ANS: 20 years

Solution: 

Let Chandrawathis age 10 years ago be x years.
Her mothers age 10 years ago = 4x
(4x+10)+10=2(x+10+10)
x=10
Present age of Chandrawathi = (x+10) = 20years


Q19. Finding the wrong term in the given series
7, 28, 63, 124, 215, 342, 511

ANS: 28

Solution:

Clearly, the correct sequence is
2^3 – 1, 3^3 – 1, 4^3 – 1, 5^3 – 􀏭, ……….
Therefore, 28 is wrong and should be replaced by (3^3 – 1) i.e, 26.


Q20. If a man walks at the rate of 5kmph, he misses a train by only 7min. However if he walks at the rate of 6 kmph he reaches the station 5 minutes before the arrival of the train. Find the distance covered by him to reach the station.

ANS: 6km.

Solution:

Let the required distance be x km.


Q21. Difference in the times taken at two speeds=12mins=1/5 hr.
Therefore x/5-x/6=1/5 or 6x-5x=6 or x=6km. Hence ,the required distance is 6 km


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop