Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Quest-Global Sample paper

Posted on :01-04-2016

Q1. The ratio of marks obtained by vinod and Basu is 6:5. If the combined average of their percentage is 68.75 and their sum of the marks is 275, find the total marks for which exam was conducted.


Solution:

Let Vinod marks be 6x and Basus is 5x. Therefore, the sum of the marks = 6x + 5x = 11x.
But the sum of the marks is given as 275 = 11x. We get x = 25 therefore, vinod marks is 6x = 150 and Basu marks = 5x = 125.
Therefore, the combined average of their marks = (150 + 125) / 2 = 137.5.
If the total mark of the exam is 100 then their combined average of their percentage is 68.75
Therefore, if their combined average of their percentage is 137.5 then the total marks would be (137.5 / 68.75)*100 = 200.


Q2) If the cost price of 20 articles is equal to the selling price of 16 articles, What is the percentage of profit or loss that the merchant makes?


Solution:

Let Cost price of 1 article be Re.1.
Therefore, Cost price of 20 articles = Rs. 20.
Selling price of 16 articles = Rs. 20
Therefore, Selling price of 20 articles = (20/16) * 20 = 25
Profit = Selling price – Cost price
= 25 – 20 = 5
Percentage of profit = Profit / Cost price * 100.
= 5 / 20 * 100 = 25% Profit


Q3. A candidate who gets 20% marks fails by 10 marks but another candidate who gets 42% marks gets 12% more than the passing marks. Find the maximum marks.


Solution:

Let the maximum marks be x.
From the given statement pass percentage is 42% – 12% = 30%
By hypothesis, 30% of x – 20% of x = 10 (marks)
i.e., 10% of x = 10
Therefore, x = 100 marks.


Q4. When processing flower-nectar into honeybees extract, a considerable amount of water gets reduced. How much flower-nectar must be processed to yield 1kg of honey, if nectar contains 50% water, and the honey obtained from this nectar contains 15% water?


Solution:

Flower-nectar contains 50% of non-water part.
In honey this non-water part constitutes 85% (100-15).
Therefore 0.5 X Amount of flower-nectar = 0.85 X Amount of honey = 0.85 X 1 kg
Therefore amount of flower-nectar needed = (0.85/0.5) * 1kg = 1.7 kg.


Q5. A man can row 50 km upstream and 72 km downstream in 9 hours. He can also row 70 km upstream and 90 km downstream in 12 hours. Find the rate of current.


Solution:

Let x and y be the upstream and downstream speed respectively.
Hence 50/x + 72/y = 9 and 70/x + 90/y = 12
Solving for x and y we get x = 10 km/hr and y = 18 km/hr
We know that Speed of the stream = 1/2 * (downstream speed – upstream speed) = 1/2 (18 – 10) = 4 km/hr.


Q6. How long will it take for a sum of money to grow from Rs.1250 to Rs.10,000, if it is invested at 12.5% p.a simple interest?

Solution:

Simple interest is given by the formula SI = (pnr/100), where p is the principal, n is the number of years for which it is invested, r is the rate of interest per annum
In this case, Rs. 1250 has become Rs.10,000.
Therefore, the interest earned = 10,000 – 1250 = 8750.
8750 = [(1250*n*12.5)/100]
=> n = 700 / 12.5 = 56 years.


Q7) The time in a clock is 20 minute past 2. Find the angle between the hands of the clock.

Solution:

Time is 2:20. Position of the hands: Hour hand at 2 (nearly).
Minute hand at 4
Angle between 2 and 4 is 60 degrees [(360/12) * (4-2)]
Angle made by the hour hand in 20 minutes is 10 degrees, since it turns through ½ degrees in a minute.
Therefore, angle between the hands is 60 degrees – 10 degrees = 50 degrees


Q8. A man buys an article for Rs. 27.50 and sells it for Rs. 28.60. Find his gain percent.

Solution:

C.P. = Rs.27.50, S.P. = Rs. 28.60.
Therefore Gain = Rs. (28.60 – 27.50) = Rs.1.10.
Therefore Gain % = (1.10*100/27.50) % = 4%.
9)Find S.P., when:
(i) C.P. = Rs. 56.25, gain = 20%.
(ii) C.P. = Rs. 80.40, loss = 15%.
Solution:
(i) S.P. = 120% of Rs. 56.25 = Rs. (120*56.25/100) = Rs. 67.50.
(ii) S.P. = 85% of Rs. 80.40 = Rs. (85*80.40/100) = Rs. 68.34.


Q10. A scooterist covers a certain distance at 36 kmph. How many meters does he cover in 2 min?

Solution:

Speed = 36 kmph = 36 * 5/18 = 10mps
Therefore, Distance covered in 2 min = (10 * 2 * 60)m = 1200m


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop