Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Polaris Aptitude paper

Posted on :04-02-2016
Q1. 1305,4665 and 6905 are divided by a highest number N in such a way that it leaves the same remainder in all cases. What is the sum of the digits which make N?

a. 4
b. 5
c. 7
d. 9

ANS: a


Q2. I have marbles in three different colors as follows:
Blue 60; green 156; red 204.
I distribute them to children in such a way that all of them get equal number of marbles and only one piece of each color. How many children are there?

a. 12
b. 35
c. 67
d. 31

ANS: b


Q3. A square of side 6 cm has a circle inscribed in it. Calculate the ratio of surface area of the circle to square.

a. 11/14
b. 13/14
c. 12/14
d. 14/12

ANS: a


Q4. There are 3 numbers whose ratio is as follows: first: second=2:3 and second:third= 5:8. There sum is 98, what is the second number?

a. 20
b. 30
c. 40
d. 50

ANS: b


Q5. A 30% saline solution is to be converted to a 10% solution. How much pure water needs to be added to 100 kgs of 30% solution to do so?

a. 150 kgs
b. 100 kgs
c. 200 kgs
d. 250 kgs

ANS: c


Q6. In a given factory, average salary combined for the staff and supervisors is rs 60 while that for only staff is Rs. 56. The average salary of supervisors is Rs. 400. There are a total of 12 supervisors. How many labourers are employed in this factory?

a. 1020
b. 1130
c. 1500
d. 1532

ANS: a


Q7. Alok completed a journey from his home to mall in 42 minutes at an average speed of 10kmph. He walked initially at 4kmph and then took an auto which moved at 25kmph. What part of his journey did he walk?

a. 1 km
b. 2 km
c. 3 km
d. 4 km

ANS: b


Q8. Blowing wind covers 160 miles in 330 minutes. How much time is needed for 80 miles?

a. 165 minutes
b. 2 hours
c. 3 hours
d. 190 minutes

ANS: a


Q9. Ashish can do 1/4 of his work in 10 days, Vijay 40% in 40 days and Deepak 1/3 in 13 days. Who finishes first?

a. ashish
b. deepak
c. vijay
d. cant say

ANS: b


Q10. You can complete a carpet weaving in 10 days while I can do it in 15 days. We work together but I leave in 2 days. How many days will you now require to finish the work?

a. 7
b. 8
c. 19/3
d. 20/3

ANS: d


Q11. Increase in population for a given country in three consecutive years is 10,25 and 10. What is the combined increase for three years?

a. 45
b. 52
c. 51.25
d. 45.25

ANS: c


Q12. 15% salt solution is made with 4L water in a jug of capacity of %l. If 1.5 L falls and then the jug is filled to capacity, what is the new strength of the solution?

a. 9.5%
b. 7.5%
c. 10%
d. 12%

ANS: b


Q13. Sheila and Sunita start a business with investment of Rs8000 and Rs5000 resp. Sheila is an active partner and so she gets 10% of profit separately for supervision. if total profit is Rs 3240, what is the profit gained by Sunita?

a. 1445
b. 1334
c. 1500
d. 324

ANS: a


Q14. In a boarding school the expenses depend partly on number of boarders and are partly fixed. When there were 25 boarders, per head expense came out to be Rs 70 and Rs 60 when there were 50 boarders. What is the expense if there are 100 boarders?

a. 40
b. 50
c. 55
d. 65

ANS: c


Q15. On a given sum, over a period of 2 years, the SI is 1000 rs and CI is 1100 rs. If investment is made in such a way that SI is Rs 400 and the number of years is equal to the rate percent per annum, find new rate percent?

a. 2
b. 4
c. 8
d. 16

ANS: b


Q16. For a man his annual income is Rs 561. He invests 3/3 capital at 7%, 1/4 at 8% and rest at 10%. What is his total capital?

a. 5200
b. 6600
c. 4000
d. none

ANS: b


Q17. A is two times B and A multiplied by B is 2/25. What is A?

a. 1/5
b. 2/5
c. 2.5
d. none

ANS: b


Q18. Numerator is 4 less than denominator and fraction becomes 1/8 if 10 is added to denominator. What is the original fraction?

a. 2/6
b. 1/4
c. 2/9
d. none

ANS: a


Q19. A, B and C enter into a partnership by investing in a ratio 3:2:4. B invests Rs 2,70,000 after one year. C invests the same amount after two years. At the end of three years profit shared is 3:4:5. What is the initial investment of A?

a. 270000
b. 180000
c. 360000
d. none

ANS: a


Q20. How many terms are there in the GP?
3, 6, 12, 24...384?

a. 9
b. 10
c. 8
d. 7

ANS: c


Q21. In a quadrilateral, the 4 angles are in a GP. The common ratio is integer. Two angles are acute and the rest are obtuse. What is the smallest angle?

a. 12
b. 24
c. 36
d. 48

ANS: b


Q22. In how many ways one or more letters canbe selected from this combination:
AAABBCCCDEF

a. 479
b. 480
c. 958
d. 960

ANS: a


Q23. From 0 to 9, how many permutation combinations are there?

a. 84
b. 120
c. 720
d. 504

ANS: c


Q24. If we toss a coin twice, what is the chance it will give two heads or tails consecutively?

a. 1/8
b. 1/6
c. 1/4
d. 1/2

ANS: d


Q25. There are 7 options in one question. Correct answer gives one mark and wrong answer gives one mark. Random selection gives no mark. Sam identifies two options and eliminates them and then chooses randomly. How many marks can he gain?

a. 1/6
b. 1/15
c. 1.5
d. none

ANS: 


Q26. What is the area of a parallelogram if the sides are 30m and 14m and diagonal is 40 m in meter sq. 

a. 336
b. 140
c. 278
d. 450

ANS: a


Q27. Cone is crafted from a sphere of 9 cm radius. the cone as diameter of 18 cm and height of 9 cm. what amount of wood is wasted?

a. 20%
b. 30%
c. 55%
d. 75%

ANS: d


Q28. Find speed of stream if a boat is moving at 14 kmph upstream and 40 kmph downstream.

a. 13kmph
b. 26kmph
c. 34kmph
d. none

ANS: a


Q29. A ship starts on a long voyage, when 18 miles from the shore, a sea plane is sent off to deliver a mail. The speed of the sea plane is 10 times that of the ship. How far does it catch up with the ship?

a. 24 miles
b. 22miles
c. 20 miles
d. 25 miles

ANS: c


Q30. Which are the two consecutive even integers where sum of first two+ twice the sum of last two= 742?

a. 120,122,124,126
b. 120,122,126,128
c. 120,122,122,126
d. 120,124,122,126

ANS: a


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop