Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Polaris Written Test Paper 2013

Posted on :29-01-2016
Q1. What motor is used in ceiling fan & washing m/cs

Q2. In electric traction

Q3. What is 8255 4 8085 has ___ address and ___ data lines

Q4. 8051 is a ____ bit micro controller 

ANS: 8 bit


Q5. 74LS244 is _____

Q6. Bucholz relay is used for _____ protection (transformer) 

Q7. Transmission line parameters are called ____ 

Q8. No. of poles and freq given find speed


Q9. In which motor starting torque can be incr by adding rotor resistance 
(IM) there were 4 qns from Power plants (had to guess in that) 4 qns from Controls (pretty easy.....like zeta L>1 means.

a) under damped
b) undamped
c) over damped
d) critically damped


Q10. Question about transistor basic working 

Q11. Boolean expression was given for simplification-simple 


Q12. How many flags does 8085 have? 

ANS: 5


Q13. Which of the following are universal gates? 

ANS: nand, nor


Q14. What is the frequency range of mobile communication? 


Q15. The resolution of picture in tv depends on..

a. no: of lines scanned 
b. video detector o/p and 2 more choices were given... 


Q16. Question on stability of FET 


Q17. What is the modulation used to transmit sound in tv signal

a. VSB 
b. FM and 2 more choices were there... 


Q18. What is double integration of a unit step signal?

a. ramp signal
b. parabola
 

Q19. It mainly covers Operating system..consists of questions in semaphore( 2 questions), job scheduling algorithms (shortest job),paging (2 or 3 questions),virtual memory, hashing, etc virtual memory is used for............ 


Q20. Rdbms covers Define Query (simple but 4 options made some complications) 

Q21. Datastructure : order of randomly searched binary tree 

Q22. Electronics based questions which covers microprocessor 80386 (not 8085) 2 or 3 questions 

Q23. A pulse is passed through a pipe..to detect any damage..this process is called .......... 

Q24. Frequency reflectometry 2) Time reflectometry 3) Piggy backing


Aptitude 1 :

Q1. Given a 3x3 matrix, find the minor of one of the elements 

Q2. Find the odd one out of the series 48 47 44 40 3 2 23 12 

Q3. A goes to school at 4 kmph and reaches 10 mins 


Q4. Schedule and at 3 kmph reaches 10 mins after schedule find thedist

ANS: 4 km 4 Meaning of COY (iritated) 


Q5. Opposite of Grimace 

Q6. Opposite of FLOODED WITH 

Q7. JUMBLED letters find out the word, the word was FATIGUE 

Q8. Simple interest problem 

Q9. Smallest of four given fractions 

Q10. A guy walks 4kmph from a point..After 4hrs a cyclist starts from the same point 10kmph....At what distance will they meet from the starting point? 


Q11. X% of people have tea, y% have coffee, z no: of people have both...find the total no: of people...

ANS: easy..have to use n(AUB)=n(A)+n(B)-n(A intersctn B).. 


Q12. Complete the series....
1,4 ,9,25,... (choices- 47,49,64,none) 


Q13. Analytical question
Failures are stepping stones to success this means...

a. all success are preceded by failures 
b. success consists of failures 
c. failures can lead to success 
d. none..


Q14. About matrices.. which of the following do not have inverse?
|A|=0...time


Q15. There was 1 big square which had 16 squares in it..4 in a row & column each square had a no: in it.. except one square..had 2 find the missing number.


Q16. 4 sentences given & 4 choices of word given...have to choose 1 word that suits all the 4 sentences... the police are ___ about the missing boy in the forest.  the detective was ___ her face for marks. and 2 more sentences were there... choices(investigating, searching....).

ANS: investigating. 


Q17. HCF of 2 numbers...1024 & 1214...


Q18. Out of 500 students, 75% of boys and 72% of girls passed.Total pass percentage is 77%.How much girls ...? 


Q19. How many prime numbers are between 1 to 100? 


Q20. A greater than B and B less than C. What is the relation between A and C? 


Q21. Given a set of different sentences ...we have to choose an appropriate word which should be matching with all sentences 
eg: A person --------------the child
The government---------------the people options may be 

1) saved 
2) preserve (this is not the exact question)


Section A - 35 questions (arithmetic) 
Section B - 7 questions (analytical) 
Section C - 10 questions (VERBAL ANALOGIES).

Section-A

These are the questions from R.S. Aggarwal arithmetic.(1 to 5).

Q1. Page no: 27 , ex:-15 

Q2. Page no:-63, q : 76. 

Q3. Page 177 , ex:- 18.

Q4. Page 257, ex :-3 (this model -there is some change in this question., the question is: who will do the work in least time among a, b, c?)

Q5. Page 327 , q:-9.

Q6. If s=a/b +c/d +1/e. and 0


Q7. Which is the prime number? 

a. 119 
b.115 
c.127 
d. none.

ANS: c


Q8. If x is an odd integer, which of the following is even: ( answer for this question is 2(n+1). )


Q9. There are 30 balls, out of which 60% are green balls and the rest are blue balls. how many ways that we can pick the pair of blue balls? 

a. 21 
b. 2 
c. 2 . 
d. none

ANS: 2


Q10. An officer is getting the salary of S rupees for H days of work, he has taken x days of medical leave, then what is his average salary per day?


Q11. How many 2 digit numbers, which is a square, with last digit as 8?

ANS: 0


Q12. One tank will fill in 6 min air the rate of 3cu ft /min , length of tank is 4 ft and the width is 1/2 of length, what is the depth of the tank? 

ANS: 3 ft 7.5 inches


Q13. Find the next number in the series 3,4,6,9,13,?

ANS: 18


Q14. Which one is the least likely of the other? 

a. triangle 
b. sphere 
c. pyramid 
d. circle.


Q15. The straight distance between A and C IS 60 miles, the straight distance between A and B is 50 miles. the straight distance between B and C is 50 miles then what is the distance from B to the straight line of A AND C?

ANS: 40 miles


Q16. How many marbles that B has finally?

ANS: 2 (3y-x-z) 


Q17. If the total number of marbles are 72, then how many marbles A had initially?

a. 22 
b. 20 
c.36 
d.39 

ANS: 39 


Q18. A is 8 km east of B.B is 10 km north of C C s 13 km east of D, E is 2 km north of D. Then what is the shortest distance between A and E?
 
a. 5 km 
b. 6 km
c. 13 km 
d. 18 km


Q19. If the cost price of an item is x rupess,it was sold out after the successive discounts of y% and z%. then what is the selling price of the item?


Q20. Cost price of an item is $50,the price has been increased to 108% ,and after some days it was sold out with the discount of 10%, then what is the sold price of the item?

ANS: $ 48.60 


Q21. How many 3 digit numbers are there in between 100 and 300, having 1st and the last digit as 2.

a. 9
b.10  
c. 11 
d. 12 

ANS: 10


Q22. If a=26, b=25, c=23...............z=1. Then what is the value of z+y+x+...........+a = ?

a.351 
b.531 
c.335 
d. 235

ANS: 351


Q23. Pipe A will fill the tank in 6hr and B in 4hr, if the pipes are opened alternatively, in which A is opened first, then how many hours it will take to fill the tank?

ANS: 5hr.


Q24. A ,B, and C ,went to do mean in a hotel, A has paid 50% more than the amount that B has paid. and c has paid 5/6 of that of A has paid. also B has paid $2 more than that os c has paid. then what is the total amount that all the three paid for their meal?
 
ANS: $ 30


Q25. Cost price of the item is $2500 ,in the year end it will be 4/5,after 3 yrs, what will be the cost?


Section -B

This section contains analytical 2 questions-(there are 2 questions in 1st ans 5 questions in 2nd)

Q1. There are 2 marriage groups red and brown, in which no individuals from the same group can marry each other, if a guy marries a gal of any group the guys group becomes that of the gal.The children have the same group as their parents. diversed and widowed guys go to their own birth group. questions are:

A. For girl is in brown group then?

a. Grand father is in red group 
b. grand father is in brown group. 
c. grand mother is in brown group. 
d. grand father in both the groups. 

B. If girl is in red group then? 


Q2. A causes B or C but not both D occurs only if B occurs G occurs if E or F or both occurs.




  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop