Planetasia Placement Papers

Planetasia Aptitude Questions



Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Planetasia Technical Questions

Posted on :05-04-2016

Q1. Where the memory is allocated to programs?

(a) heap 
(b) stack 
(c) both 
(d) none of these

ANS: c) heap & stack


Q2. Two functions were given. One called parent which takes a parameter (node: parent) returns child.parent…
another function called some function taking 2 parameters (node: node1, node:node20)

if(node1==node2)
else
{
node p1=parent(node1);
node p2=parent(node2);
….= ….(p1,p2);
}

What is the name for somefunction?

(a) common parent 
(b) common ancestor 
(c) common sibling 

ANS: b) common ancestor


Q3. Where environment variables resides?

ANS: .profile


Q4. What is microsoft.net?

ANS: frame for enterprise application


Q5. Port number of telnet in Windows?

(a) 20 
(b) 21 
(c) 23 
(d) 24

ANS: c) 23


Q6. What is the difference between new and malloc?

(a) new allocate memory to objects while malloc to a variable.
(b) malloc allocate memory to objects while new to a variable.

ANS: a) new allocate memory to objects while malloc to a variable.


Q7. Some question about halting UNIX for which the answers given were:

(a) run level 0 
(b) run level 1 
(c) run level 4 
(d) run level 6


Q8. Which of the following operations a priority queue need not contain?

(a) insert 
(b) delete 
(c) search min 
(d) search first


Q9. By default the access specifier of a class is

(a) public
(b) private
(c) protected

ANS: (b)


Q10. How to change the owner?

(a) ch 
(b) chmod 
(c) chowner 
(d) chown


Q11. #if def is used for

(a) conditional compilation
(b) run time execution of code only if some condition is satisfied.

ANS: (a)


Q12. What is the use of the keyword  static?

(a) a variable defined as static in a module (outside any function) is accessible to all the functions in the module but cannot be accessed by other modules. Hence it is like local global variable.
(b) a function declared as static is accessible inside the module, etc
(c) both
(d) none of the above


Q13. What is daemon process?

ANS: background process.


Q14. Which one is to use for name-value pair?

(a) hash table 
(b) linked list 


Q15. When context switching will always occurs?

(a) a high priority process is scheduled when a low priority process is executing
(b) multiple high priority processes are scheduled when a low priority process is executing
(c) RAM overlap….stack overflows…..


Q16. Which of the following are present in ANSI C?

(a) nested structure definition
(b) nested function definition
(c) both
(d) none of the above

ANS: structure definition


Q17. How deadlock occurs?

ANS: resources not released by other processes


Q18. What do you call, when o/p of a program is given to another file?

(a) piping 
(b)linking 

ANS: (b) piping


Q19. What is shell script?

ANS: Interpreter


Q20. Where resides the configuration file?

ANS: /etc


Q21. What is the output of the following java program?

x=10;
y=5;
println (x+y, +x+y);

ANS: 105 (it will not add)


Q22. One program was on trim operator of java. What is the output of the following program?

if (string==string)
print(equal);
else
print( unequal);
if (trim. string ==string)
print(equal);
else
print( unequal);

ANS: equal equal


Q23. What is the difference between pointer and reference variable?

(a) pointer carries the address to a memory…reference carries the actual address
(b) reference carries the address to memory..pointer carries the actual address
(c) both are same
(d) none of these


Q24. How are calloc and malloc different?

(a) calloc initializes memory allocated, malloc does not
(b) malloc initializes memory allocated, calloc does not
(c) both of the above
(d) none of these


Q25. What is bitset? Which one is the machine dependent component of java?


  

Planetasia Placement Papers

➤ Planetasia Aptitude Questions
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop