Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Oracle Technical Paper 03 Feb 2001

Posted on :25-02-2016
Oracle Placement Paper - Feb 03, 2001:-

Q1. The key word used in Oracle for string searching is

A. SOUNDEX
B. DECODE
C. LIKE
D. HAVING


Q2. What will be the output of the following SELECT statement?

SELECT count(*)
FROM emp
Where exist (select X From dept where dept_name =Stores and dept.dept_id=emp.dept_id)

A. select total number of employees belonging to department  stores 
B. select all employees belonging to department X
C. select all employees belonging to department stores
D. select total number of employees belonging to department X


Q3. What is the output of the program?

#include
#include
void main()
{
char *st1[3]= {Hello,World,Oracle};
*st1=st1[2];
st1[1]=*st1;
free(st1[0]);
free(st1[1]);
clrscr();
printf(%s %s %s,st1,st1[1],st1[2]);
getch();
}

A. Garbage Garbage Oracle
B. oracle oracle oracle
C. Hello World Oracle
D. Core Dump: cannot Print after freeing the memory

ANS: D


Q4. A function without any return type declares return

A. Integer
B. Float
C. Void
D. Syntax Error

ANS: A


Q5. De normalisation is done to

A. Check for Data Integrity
B. Reduce Data Redundancy
C. Introduce Security Check
D. Increase Query performance.


Q6. Which of the following storage class(es) became the global variable for the entire program?

A. Extern
B. Static
C. Auto
D. Register

ANS: A


Q7. What is the output of the program?

void main()
{
fork();
printf( Hello World);
getch();
}

A. Hello World
B. Hello World Hello World
C. Error Message
D. None of these

ANS: B


Q8. What is the output of the program?

void main()
{
int i,j,k;
i=2;
j=4;
k=i++>j&2;
printf(%d ,k);
if(++k && ++i<--j|| i++)
{
j=++k;
}
printf( %d %d %d,i,-j--,k);
getch();
}

A. 4,-3,2
B. 5,-3,2
C. 4,-2,2
D. 5,-2,2

ANS: D


Q9. An item could be either a component or spare. How can you represent this scenario in a E-R

A. Subtype Relation
B. Arc Relation
C. Recursive Relation
D. Many to Many Relation scription


Q10. Which of the following statements is not true about views?

A. You can create an index on views
B. Views do not have permanent data
C. Views can be based on one or more tables
D. Views can be dropped without dropping tables


Q11. What does the ROLLBACK statement will do in the
fool segment of code PROGRAM STARTS HERE
........
SOME DML STAT.
...SAVEPOINT1
SOME DML STAT.
...SAVEPOINT2
SOME DML STAT.
...ROLLBACK

A. Rollback Dml changes to save point 1
B. Rollback Dml changes to save point 2
C. Rollback Dml changes of the last DML ststs. just before ROLLback stats
D. Rollback DML changes to the place where the
program starts


Q12. How many JION conditions are needed in JOIN query to avoid a Cartesian Product?

A. No of tables + 1
B. No of tables -1
C. No of colums + 1
D. No of colums -1


Q13. What is the output of the program?

main(int argc,int *argv[])
{
int i;
for(i=1;i
printf( %s%s,argv,(i
return 0;
getch();
}


Q14. What is the output of the program?

void main()
{
int i;
clrscr();
for(i=1;i<6;++i)
switch(i)
{
case 1:
case 2: printf(%d,,i++);break;
case 3: continue;
case 4: printf(%d,,i);
}
printf(%d,i);
getch();
}

ANS: 1,4,6


Q15. What is the output of the program?

void main()
{
struct a
{
char ch[10];
char *str;
};
struct a s1={Hyderabad,Bangalore};
printf( %c%c,s1.ch[0],*s1.str);
printf( %s%s,s1.ch,s1.str);
getch();
}

ANS: HB, HyderabadBangalor


Q16. What is the output of the program?

void main()
{
int i,j,k;
for(i=0;i<3;i++)
k=sum(i,i);
printf( %d,k);
getch();
}
sum(s,t)
{
static int m;
m+=s+t;
return m;
}

ANS: 6


Q17. Which clause you use to exclude the rows before grouping them?

A. Group By
B. Having
C. Where
D. Minus


Q18. What is the is the result of the fallowing Code Piece Insert into table A value(a1): CREATE TABLE B AS SELECT * FROM A; ROLLBAACK

A. Table B gets created with the row inserted in the
first statement.
B. Table B is not created
C. Table B gets created, but no row gets inserted
into Table A
D. Rollback throws up an exception .


Q19. What is the output of the program?

#include
#include
void main()
{
int i,j=20;
clrscr();
for(i=1;i<3;i++)
{
printf(%d,,i);
continue;
printf(%d,j);
break;
}
getch();
}

A. 1,20
B. 1,20,1,20
C. 1,2
D. 1,2,20,20

ANS: C


Q20. Which of the storage class(es) becomes the global variables for the entire Program?

A. Extern
B. Static
C. Auto
D. Register

ANS: A


Q21. What is the output of the program?

void main()
{
int j[10]={9,7,5,3,1,2,4,6,9};
int i=1;
clrscr();
for(;i<9;i++)
printf(%d ,--j[i++]);
getch();
}

A. 6,2,1,5
B. 6,2,1,5,7
C. Error Message
D. core dump

ANS: A. 6,2,1,5


Q22. How many columns are retrieved from this query:
SELECT address1 || , ||address2 ||, ||address2 Address FROM employee;

A. 3
B. 2
C. 1
D. 0


Q23. What is the output of the program?

void main()
{
char s[]=oracle is the best;
char t[40];
char *ss,*tt;
while(*tt++=*ss++);
printf(%s,t);
getch();
}

A. oracle is the best
B. Core dump
C. Error Message
D. Goes into infinite loop

ANS: B. core dump (Garbage value)


Q24. What is the output of the program?

void main()
{
int i,j,k,n=5;
clrscr();
for(i=5;i>0;i--)
{
j=1
k=n&j;
k==0?printf(0):printf(1);
}
getch();
}

A. 00011
B. 11110
C. 11001
D. 11100

ANS: B. 11110


Q25. What is the output of the program, if integer occupies 2 bytes memory?

union
{
int a;
char b;
char c[10];
}u1;
void main()
{
int l=sizeof(u1);
printf(%d,l);
getch();
}

A. 13
B. 10
C. 16
D. None of the above

ANS: B. 10


Q26. What is the output of the program?

void main()
{
struct a
{
int i;
char *st1;
};
typedef struct a ST;
ST *str1;
str1=(ST*)malloc(100);
str1->i=100;
strcpy(str1->st1,Welcome to Oracle);
printf( %d%s ,str1->i,str1->st1);
getch();
}

A. core dump
B. will not compile
C. 100,Welcome to Oracle
D. None of these

ANS: C


Q27. Which of the following is not true in case of Command line arguments?

A. The argc parameter is used to hold the number of arguments in the command line and is an integer
B. The argv parameter is a pointer to an array of a character pointer and each one points to command line arguments
C. The argv[1] always point to program name
D. None of above

ANS: C


Q28. What is the output of the program?

#include
#include
#define sqr(a) a*a
void main()
{
int a=10,b=1,c;
c=sqr(10+1);
printf(Sqr Root of (10+1)is %d,c );
getch();
}

A. 121
B. 21
C. 13
D. Syntax Error

ANS: B


Q29. What is the output of the program?

#include
#include
void main()
{
int i=1*4/3-27%3^2+100*0.5-(4>3?1:2);
clrscr();
printf(%d,i);
getch();
}

A. 49
B. compile error
C. 51
D. 48

ANS: B


Q30. Consider the following structure 

Struct{
int data;
struct node *prev;
struct node *next;
}
NODE;
NULL <--5 --> 8 --> 10 --> NULL
p <--q <--r=20
WHAT WILL BE THE VALUE OF r-->prev-->-->next-->data?

A. 8
B. Null
C. 5
D. 10

ANS: D. 10



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop