Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Oracle Database Questions 2009

Posted on :25-02-2016
Oracle Placement Paper - 2009:-

Database Administration Questions and Answers:-

Q1. What does DLL stands for?

a) Dynamic Language Library
b) Dynamic Link Library
c) Dynamic Load Library
d) None of the above

ANS: b


Q2. What is the maximum size of the page?
 
a) Characters wide & 265 characters length
b) Characters wide & 265 characters length
c) Characters wide & 80 characters length
d) None of the above
 
ANS: b


Q3. The packaged procedure that makes data in form permanent in the Database is
 
a) Post
b) Post form
c) Commit form
d) None of the above
 
ANS: c


Q4. Name the two files that are created when you generate a form using Forms 3.0
 
a) FMB & FMX,  
b) FMR & FDX,  
c) INP & FRM,  
d) None of the above
 
ANS: c


Q5. Size of Table space can be increased by
   
a) Increasing the size of one of the Data files
b) Adding one or more Data files
c) Cannot be increased
d) None of the above

ANS: b


Q6. What is a DATA BLOCK?
  
a) Set of Extents
b) Set of Segments
c) Smallest Database storage unit
d) None of the above

ANS: c


Q7.  Which of the following packaged procedure is UNRESTRICTED?
  
a) CALL_INPUT,   
b) CLEAR_BLOCK,   
c) EXECUTE_QUERY,   
d) USER_EXIT

ANS: d


Q8. All data files related to a Table space are removed when the Table space is dropped.
  
a) TRUE
b) FALSE

ANS: b


Q9. A Transaction ends

a) Only when it is Committed
b) Only when it is Rolled back
c) When it is Committed or Rolled back
d) None of the above

ANS: c


Q10. Which of the following does not affect the size of the SGA?
  
a) Database buffer
b) Redo log buffer
c) Stored procedure
d) Shared pool

ANS: c


Q11. A Stored Procedure is a

a) Sequence of SQL or PL/SQL statements to perform specific function
b) Stored in compiled form in the database
c) Can be called from all client environments
d) All of the above

ANS: d


Q12. Find the ODD data type out

a) VARCHAR2
b) RECORD
c) BOOLEAN
d) RAW

ANS: b


Q13. What is the result of the following VIK||NULL||RAM?               

a) Error  
b) VIK RAM
c) VIKRAM
d) NULL  

ANS: c


Q14. Which of the following is not correct about a View?

a) To protect some of the columns of a table from other users                
b) Occupies data storage space
c) To hide complexity of a query
d) To hide complexity of a calculations

ANS: b


Q15. SHOW_ALERT function returns

a) Boolean
b) Number
c) Character
d) None of the above

ANS: b


Q16. What is built_in Subprogram?

a) Stored procedure & Function
b) Collection of Subprogram
c) Collection of Packages
d) None of the above

ANS: d


Q17. What type of file is used for porting Forms 4.5 applications to various platforms?

a) FMB file
b) FMX file
c) FMT file
d) EXE file

ANS: c


Q18. What is a Built_in subprogram?

a) Library
b) Stored procedure & Function
c) Collection of Subprograms
d) None of the above

ANS: d


Q19. What is an ALERT?

a) Modeless window
b) Modal window
c) Both are TRUE
d) None of the above

ANS: b


Q20. What file is read by ODBC to load drivers?

a) ODBC.INI
b) ODBC.DLL
c) ODBCDRV.INI
d) None of the above


Q21. The status of the Rollback segment can be viewed through

a) DBA_SEGMENTS
b) DBA_ROLES
c) DBA_FREE_SPACES
d) DBA_ROLLBACK_SEG

ANS: d


Q22. EXP command is used

a) To take Backup of the Oracle Database
b) To import data from the exported dump file
c) To create Rollback segments
d) None of the above

ANS: a


Q23. ENQUEUE resources parameter information is derived from

a) Processes or DDL_LOCKS and DML_LOCKS,   
b) LOG_BUFFER, 
c) DB__BLOCK_SIZE..

ANS: a


Q24. What is difference between a DIALOG WINDOW and a DOCUMENT WINDOW regarding moving the window with respect to the application window

a. Both windows behave the same way as far as moving the window is concerned.
b. A document window can be moved outside the application window while a dialog window cannot be moved
c. A dialog window can be moved outside the application window while a document window cannot be moved

ANS: c
 

Q25. What is SQL*FORMS?
 
a. SQL*FORMS is a 4GL tool for developing & executing Oracle based interactive applications.
b. SQL*FORMS is a 3GL tool for connecting to the Database.
c. SQL*FORMS is a reporting tool
d None of the above.

ANS: a


Q26. A set of Dictionary tables are created
  
a. Once for the Entire Database
b. Every time a user is created
c. Every time a Table space is created
d. None of the above

ANS: a


Q27. Dedicated server configuration is

a. One server process - Many user processes
b. Many server processes - One user process
c. One server process - One user process
d. Many server processes - Many user processes

ANS: c


Q28. PL/SQL supports data type(s)

a. Scalar data type
b. Composite data type
c. All of the above
d. None of the above

ANS: c


Q29. Find the ODD one out of the following

a. OPEN
b. CLOSE
c. INSERT
d. FETCH

ANS: c


Q30. REPLACE (JACK AND JUE,J,BL) will return

a. JACK AND BLUE
b. BLACK AND JACK
c. BLACK AND BLUE
d. None of the above

ANS: c


Q31. The Data Manipulation Language statements are

a. INSERT
b. UPDATE
c. SELECT
d. All of the above

ANS: d


Q32. What are the different events in Triggers?

a. Define, Create
b. Drop, Comment
c. Insert, Update, Delete
d. All of the above

ANS: c


Q33. How can you CALL Reports from Forms4.0?

a. Run_Report built_in
b. Call_Report built_in
c. Run_Product built_in
d. Call_Product built_in

ANS: c


Q34. What is Library in Forms 4.0?

a. Collection of External field
b. Collection of built_in packages
c. Collection of PL/SQl functions, procedures and packages
d. Collection of PL/SQL procedures & triggers

ANS: c


Q35. How do you pass values from one form to another form?

a. LOV
b. Parameters
c. Local variables
d. None of the above

ANS: b


Q36. Explicitly we can assign transaction to a rollback segment

a. TRUE
b. FALSE

ANS: a


Q37. NOARCHIEVELOG parameter is used to enable the database in Archieve mode

a. TRUE
b. FALSE

ANS: b


Q38. SNAPSHOT is used for 

a. Synonym,   
b. Table space,   
c. System server, 
d. Dynamic data replication   

ANS: d


Q39. Transactions per rollback segment is derived from
 
a. Db_Block_Buffers,  
b. Processes,   
c. Shared_Pool_Size,   
d. None of the above

ANS: b


Q40. We can create SNAPSHOTLOG for

a. Simple snapshots, 
b. Complex snapshots, 
c. Both A & B
d. Neither A nor B 

ANS: a


Q41. Databases overall structure is maintained in a file called

a. Redo log file,   
b. Data file,   
c. Control file,   
d. All of the above.

ANS: c


Q42. LGWR process writes information into

a. Database files, 
b. Control files, 
c. Redo log files, 
d. All the above.
  
ANS: c


Q43. What is the difference between a MESSAGEBOX and an ALERT?

a. A message box can be used only by the system and cannot be used in user application while an alert can be used in user application also.
b. A alert can be used only by the system and cannot be used in user application while an message box  can be used in user application also.
c. An alert requires an response from the user while a message box just flashes a message
and only requires an acknowledgement from the user
d. An message box requires an response from the user while a alert just flashes a message an only 
requires an acknowledgement from the user 

ANS: c  


Q44. Which of the following is not an advantage of GUI systems?

a. Intuitive and easy to use, 
b. GUIs can display multiple applications in multiple windows
c. GUIs provide more user interface objects for a developer 
d. None of the above

ANS: d


Q45. In a CLIENT/SERVER environment, which of the following would not be done at the client?

a. User interface part,  
b. Data validation at entry line,  
c. Responding to user events,
d. None of the above  

ANS: d


Q46. POST-BLOCK trigger is a

a. Navigational trigger
b. Key trigger
c. Transactional trigger                                                                    
d. None of the above

ANS: a


Q47. What does a COMMIT statement do to a CURSOR?

a. Open the Cursor
b. Fetch the Cursor
c. Close the Cursor
d. None of the above
  
ANS: d


Q48. Which of the following is NOT VALID in PL/SQL?

a. Bool boolean;
b. NUM1, NUM2 number;
c. deptname dept.dname%type;
d. date1 date := sysdate
  
ANS: b


Q49. Which of the following is not correct about an Exception?
  
a. Raised automatically / Explicitly in response to an ORACLE_ERROR
b. An exception will be raised when an error occurs in that block
c. Process terminates after completion of error sequence.
d. A Procedure or Sequence of statements may be processed.
  
ANS: c


Q50. Which of the following is NOT VALID in PL/SQL?

a. Select ... into
b. Update
c. Create
d. Delete

ANS: c


Q51. Which is not part of the Data Definition Language?

a. CREATE
b. ALTER
c. ALTER SESSION

ANS: c


Q52. What built-in subprogram is used to manipulate images in image items?

a. Zoom_out
b. Zoom_in
c. Image_zoom
d. Zoom_image

ANS: 


Q53. What do you mean by CHECK BOX?

a. Two state control
b. One state control
c. Three state control
d. none of the above

ANS: c


Q54. It is very difficult to grant and manage common privileges needed by different groups of database users using the roles.

a. True,   
b. False 

ANS: b. False


Q55. Can a DIALOG WINDOW have scroll bar attached to it?

a. Yes,   
b. No 

ANS: b


Q56. Why is it better to use an INTEGRITY CONSTRAINT to validate data in a table than to use a STORED PROCEDURE?

a. Because an integrity constraint is automatically checked while data is inserted into or updated in a table while a stored procedure has to be specifically invoked
b. Because the stored procedure occupies more space in the database than an integrity constraint definition
c. Because a stored procedure creates more network traffic than a integrity constraint definition

ANS: a


Q57. SET TRANSACTION USE ROLLBACK SEGMENT is used to create user objects in a particular Table space.

a. True,   
b. False  

ANS: b. False


Q58. Constraints cannot be exported through EXPORT command.

a. True,   
b. False 
  
ANS: b. False


Q59. Which of the following is not a reason for the fact that most of the processing is done at the server?
  
a. To reduce network traffic. 
b. For application sharing, 
c. To implement business rules centrally, 
d. None of the above

ANS: d


Q60. These following parameters are optional in init.ora: parameter file DB_BLOCK_SIZE, PROCESSES

a. True, 
b. False 

ANS: b. False


Q61. What is the difference between a LIST BOX and a COMBO BOX?

a. In the list box, the user is restricted to selecting a value from a list but in a combo box the user can type in value which is not in the list
b. A list box is a data entry area while a combo box can be used only for control purposes
c. In a combo box, the user is restricted to selecting a value from a list but in a list box the
user can type in a value which is not in the list
d. None of the above

ANS: a


Q62. Which of the following is not an advantage of a client/server model?

a. A client/server model allows centralised control of data and centralised implementation of business rules.
b. A client/server model increases developers productivity
c. A client/server model is suitable for all applications
d. None of the above.

ANS: c


Q63. The system variable that records the select statement that SQL * FORMS most recently used to populate a block is

a. SYSTEM.LAST_RECORD
b. SYSTEM.CURSOR_RECORD
c. SYSTEM.CURSOR_FIELD
d. SYSTEM.LAST_QUERY

ANS: d


Q64. Which of the following is TRUE for the ENFORCE KEY field?

1. ENFORCE KEY field characteristic indicates the source of the value that SQL*FORMS uses to populate the field
2. A field with the ENFORCE KEY characteristic should have the INPUT ALLOWED characteristic turned off

a. Only 1 is TRUE
b. Only 2 is TRUE
c. Both 1 and 2 are TRUE
d. Both 1 and 2 are FALSE
 
ANS: a


Q65. For the following statements which is true                                                
1. Page is an object owned by a form
2. Pages are a collection of display information such as constant text and graphics.
    
a. Only 1 is TRUE
b. Only 2 is TRUE
c. Both 1 & 2 are TRUE
d. Both are FALSE

ANS: b


Q66. A FORM is made up of which of the following objects?
 
a. block, fields only,
b. blocks, fields, pages only,
c. blocks, fields, pages, triggers and form level procedures,
d. Only blocks.

ANS: c


Q67. Identify the RESTRICTED packaged procedure from the following   

a. USER_EXIT,   
b. MESSAGE,  
c. BREAK,  
d. EXIT_FORM

ANS: d


Q68. Which of the following is TRUE for the SYSTEM VARIABLE $$date$$?
 
a. Can be assigned to a global variable
b. Can be assigned to any field only during design time
c. Can be assigned to any variable or field during run time
d. None of the above

ANS: b


Q69. Declare

 fvar number := null; svar number := 5
 Begin
 goto << fproc>>
 if fvar is null then
   << fproc>>
   svar := svar + 5
   end if;
   End;

 What will be the value of svar after the execution ?

a. Error
b. 10
c. 5
d. None of the above

ANS: a


Q70. It is very difficult to grant and manage common privileges needed by different groups of database users using roles.

a. TRUE
b. FALSE

ANS: b


Q71. The following parameters are optional in init.ora: parameter file DB_BLOCK_SIZE, PROCESS

a. TRUE
b. FALSE

ANS: b


Q72. SMON process is used to write into LOG files.

a. TRUE
b. FALSE

ANS: b


Q73. Constraints cannot be exported through Export command?

a. TRUE
b. FALSE

ANS: b


Q74. The User can set Archive file name formats.

a. TRUE
b. FALSE

ANS: a


Q75. ENQUEUE_RESOURCES parameter information is derived from   

a. PROCESS or DDL_LOCKS & DML_LOCKS
b. LOG BUFFER
c. DB_BLOCK_SIZE
d. DB_BLOCK_BUFFERS

ANS: a


Q76. SNAPSHOTS cannot be refreshed automatically

a. TRUE
b. FALSE

ANS: b


Q77. What are the types of calculated columns available?

a. Summary, Place holder & Procedure column
b. Summary, Procedure & Formula columns
c. Procedure, Formula & Place holder columns
d. Summary, Formula & Place holder columns

ANS: d


Q78. Sequence of events takes place while starting a Database is

a. Database opened, File mounted, Instance started
b. Instance started, Database mounted & Database opened
c. Database opened, Instance started & file mounted
d. Files mounted, Instance started & Database opened

ANS: b


Q79. Is it possible to disable the parameter form while running the report?

a. Yes
b. No

ANS: a


Q80. SYSTEM TABLESPACE can be made off-line.

a. Yes
b. No

ANS: b


Q81. If two groups are not linked in the data model editor, what is the hierarchy between them?
  
a. There is no hierarchy between unlinked groups
b. The group that is right ranks higher than the group that is to the left
c. The group that is above or leftmost ranks higher than the group that is to right or below it
d. None of the above

ANS: c


Q82. What are the SQL clauses supported in the link property sheet?         

a. WHERE & START WITH
b. WHERE & HAVING
c. START WITH & HAVING
d. WHERE, START WITH & HAVING

ANS: d


Q83. With which function of a summary item in the COMPUTE AT option required?

a. Sum
b. Standard deviation
c. Variance
d. % of Total function

ANS: d


Q84. What are the different file extensions that are created by Oracle Reports?

a. RDF file & .RPX file
b. RDX file & .RDF file
c. REP file & .RDF file
d. None of the above

ANS: c


Q85. What is TERM?

a. TERM is the terminal definition file that describes the terminal from which you are using R20RUN
( Reports run time )
b. TERM is the terminal definition file that describes the terminal from which you are using R20DES
( Reports designer )
c. There is no Parameter called TERM in Reports 2.0
d. None of the above

ANS: a


Q86. For a field in a repeating frame, can the source come from a column which does not exist in the data group, which forms the base of the frame?

a. Yes
b. No

ANS: a


Q87. If the maximum records retrieved property of a query is set to 10, then a summary value will be calculated

a. Only for 10 records
b. For all the records retrieved
c. For all the records in the referenced table                                               
d. None of the above

ANS: a


Q88. How many number of columns can a RECORD GROUP have?

a. 10
b. 20
c. 50
d. None of the above

ANS: d


Q89. Kind of COMMENT statements placed within SQL statements?

a. Asterisk(*) in column 
b. ANSI SQL style statements(...)
c. C-Style comments (/*......*/)
d. All the above 

ANS: d


Q90. What is a RADIO GROUP?
 
a. Mutually exclusive
b. Select more than one column
c. Above all TRUE
d. Above all FALSE

ANS: a


Q91. Can we create an LOV without an RECORD GROUP? 
                   
a. Yes
b. No

ANS: b


Q92. Oracle pre compiler translates the EMBEDDED SQL statements into

a. Oracle FORMS
b. Oracle REPORTS
c. Oracle LIBRARY
d. None of the above

ANS: d


Q93. Can an Alert message be changed at runtime?

a. Yes
b. No

ANS: a


Q94. Identify the Odd one of the following statements?

a. Pop list
b. T list
c. List of values
d. Combo box

ANS: c


Q95. Can MULTIPLE DOCUMENT INTERFACE (MDI) be used in Forms 4.5?

a. Yes
b. No

ANS: a


Q96. When is .FMB file extension is created in Forms 4.5?                           

a. Generating form
b. Executing form
c. Save form
d. Run form

ANS: c


Q97. Can you copy the PROGRAM UNIT into an Object group?

a. Yes
b. No

ANS: b


Q98. When a form is invoked with CALL_FORM does Oracle forms issues SAVEPOINT?

a. Yes
b. No

ANS: a


Q99. Can MULTIPLE DOCUMENT INTERFACE (MDI) be used in Forms 4.5?

a. Yes
b. No

ANS: a


Q100. What built_in procedure is used to get IMAGES in Forms 4.5?

a. READ_IMAGE_FILE
b. GET_IMAGE_FILE
c. READ_FILE
d. GET_FILE

ANS: a


Q101. Can we attach the same LOV to different fields in Design time?

a. Yes
b. No

ANS: a


Q102. Can we use GO_BLOCK package in a PRE_TEXT_ITEM trigger?
     
a. Yes
b. No

ANS: b


Q103. List of Values (LOV) supports

a. Single column
b. Multi column
c. Single or Multi column
d. None of the above

ANS: c


Q104. Can we use a RESTRICTED packaged procedure in WHEN_TEXT_ITEM trigger?

a. Yes
b. No

ANS: b


Q105. A CONTROL BLOCK can sometimes refer to a BASETABLE?       

a. TRUE
b. FALSE

ANS: b


Q106. GET_BLOCK property is a

a. Restricted procedure
b. Unrestricted procedure
c. Library function
d. None of the above

ANS: d


Q107. What SYSTEM VARIABLE is used to refer DATABASE TIME?    

a. $$dbtime$$
b. $$time$$
c. $$datetime$$
d. None of the above

ANS: a


Q108. When do you get a .PLL extension?

a. Save Library file
b. Generate Library file
c. Run Library file
d. None of the above

ANS: a


Q109. SYSTEM.EFFECTIVE.DATE variable is

a. Read only
b. Read & Write
c. Write only
d. None of the above

ANS: c


Q110.
 EMPNO ENAME SAL
A822 RAMASWAMY 3500
A812 NARAYAN 5000
A973 UMESH
A500 BALAJI 5750

Using the above data
Select count(sal) from Emp will retrieve                                           

a. 1
b. 0
c. 3
d. None of the above

ANS: c


Q111. Can we pass RECORD GROUP between FORMS?

a. Yes
b. No

ANS: a


Q112. If an UNIQUE KEY constraint on DATE column is created, will it accept the rows that are inserted with SYSDATE?

a. Will
b. Wont

ANS: b


Q113. 
EMPNO ENAME SAL
A822 RAMASWAMY 3500
A812 NARAYAN 5000
A973 UMESH 2850
A500 BALAJI 5750

Use these data for the following Questions

Select SAL from EMP E1 where 3 > ( Select count(*) from Emp E2 where E1.SAL > E2.SAL ) will retrieve

a. 3500,5000, 2500
b. 5000,2850
c. 2850,5750
d. 5000,5750

ANS: a


Q114. Is it possible to modify a Data type of a column when column contains data?

a. Yes
b. No

ANS: b


Q115. Does the Database trigger will fire when the table is TRUNCATED?

a. Yes
b. No

ANS: b


Q116. TRANSLATE (333SQD234, 0123456789ABCDPQRST, 0123456789) will return

a. 333234
b. 333333
c. 234333
d. None of the above

ANS: a


Q117. Declare a number := 5; b number := null; c number := 10;

Begin
if a > b AND a < c then
a := c * a;
end if;
End;

What will be the value of a after execution?

a. 50
b. NULL
c. 5
d. None of the above
 
ANS: c


Q118. SUBSTR (SQUARE ANS ALWAYS WORK HARD,14,6) will return                  

a. ALWAY
b. S ALWA
c. ALWAYS

ANS: c


Q119. Which of the following is not correct about Cursor?

a. Cursor is a named Private SQL area
b. Cursor holds temporary results
c. Cursor is used for retrieving multiple rows
d. SQL uses implicit Cursors to retrieve rows

ANS: b


Q120. Which of the following is not correct about the TABLE data type?
 
a. Can contain any number of columns
b. Simulates a One-dimensional array of unlimited size
c. Column data type of any Scalar type
d. None of the above

ANS: a


Q121. Is it possible to open a cursor which is in a Package in another procedure?

a. Yes
b. No

ANS: a


Q122. Which of the following is not correct about User_Defined Exception?

a. Must be declared
b. Must be raised explicitly
c. Raised automatically in response to an Oracle error
d. None of the above

ANS: c


Q123. Is it possible to Enable or Disable a Database trigger?

a. Yes
b. No

ANS: a


Q124. Which of the following statement is false?

a. Any procedure can raise an error and return an user message and error number
b. Error number ranging from 20000 to 20999 are reserved for user defined messages
c. Oracle checks Uniqueness of User defined errors
d. Raise_Application_error is used for raising an user defined error.

ANS: c


Q125. Is it possible to use Transactional control statements in Database Triggers?    
       
a. Yes
b. No

ANS: b


Q126. Which of the following is TRUE?
 1. Host variables are declared anywhere in the program  
 2. Host variables are declared in the DECLARE section
 
a. Only 1 is TRUE
b. Only 2 is TRUE
c. Both 1 & 2are TRUE
d. Both are FALSE

ANS: b


Q127. A Database Procedure is stored in the Database                                
  
a. In compiled form
b. As source code
c. Both A & B
d. Not stored

ANS: c


Q128. A column defined as PRIMARY KEY can have NULLs
  
a. TRUE
b. FALSE

ANS: b


Q129. A database trigger does not apply to data loaded before the definition of the trigger

a. TRUE
b. FALSE

ANS: a


Q130. What is a trigger?
  
a. A piece of logic written in PL/SQL
b. Executed at the arrival of a SQL*FORMS event
c. Both A & B
d. None of the above

ANS: c


Q131. Multiple Table spaces can share a single data file
  
a. TRUE
b. FALSE

ANS: b


Q132. Data dictionary can span across multiple Table spaces.      
 
a. TRUE
b. FALSE

ANS: b


Q133. Can an Integrity Constraint be enforced on a table if some existing table data does not satisfy the constraint?
  
a. Yes
b. No 

ANS: b


Q134. Which of the following is TRUE for a ERASE packaged procedure?

1. ERASE removes an indicated Global variable & releases the memory associated with it
2. ERASE is used to remove a field from a page
  
a. Only 1 is TRUE
b. Only 2 is TRUE
c. Both 1 & 2 are TRUE
d. Both 1 & 2 are  FALSE                                                             
   
ANS: a



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop