Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Oracle Technical Paper

Posted on :26-02-2016
Oracle Technical Paper:-

Q1. In order to use a DBMS, it is important to understand

A. the physical schema
B. all sub-schemas that the system supports
C. one subschema
D. both (a) and (b)
E. None of the above

ANS: C


Q2. What flavor of Network Address Translation can be used to have one IP address allow many users to connect to the global Internet?

A. PAT
B. NAT
C. Static
D. Dynamic

ANS: A


Q3. A transaction does not necessarily need to be

A. Consistent 
B. Repeatable 
C. Atomic 
D. Isolated


Q4. Which of following is correct:

A. For loops can be nested
B. For Loops may use the same Index
C. For loops cannot be overlapped
D. Both A and C

ANS: D


Q5. The Management Information system (MIS) structure with one main computer system is called a

A. hierarchical MIS structure
B. distributed MIS structure
C. centralized MIS structure
D. decentralized MIS structure

ANS: C


Q6. Which is the simplest file structure?

A. Sequential
B. Indexed
C. Random

ANS: A


Q7. A bus is a / an

A. electronic track system 
B. part of register
C. special memory 
D. part of a CPU

ANS: C


Q8. Which of the following system program forgoes the production of object code to generate absolute machine code and load it into the physical main storage location from which it will be executed immediately upon completion of the assembly?

A. two pass assembler
B. load-and-go assembler
C. macroprocessor
D. compiler

ANS: B


Q9. Which policy replace a page if it is not in the favoured subset of a processs pages?

A. FIFO
B. LRU
C. LFU
D. Working set

ANS: D


Q10. A large computer information system maintains many different computer files. Which amongst them is called a perpetual file?

A. Specialized file
B. Log file
C. Master file
D. Update file

ANS: C


Q11. With which network type will OSPF establish router adjacencies but not perform the DR/BDR election process?

A. Point-to-point
B. Backbone area 0
C. Broadcast multi-access
D. Non-broadcast multi-access

ANS: A


Q12. Which of the following is not necessarily an advantages of using a package rather than independent stored procedure in data base?

A. Better performance. 
B. Optimized memory usage.
C. Simplified Security implementation. 
D. Encapsulation


Q13. An Arc relationship is applicable when

A. One child table has multiple parent relation, but for anyone instance of a child record only one of the relations is applicable.
B. One column of a table is related to another column of the same table.
C. A child table is dependent on columns other than the primary key columns of the parent table.
D. None of the above.


Q14. enum number { a=-1, b=4, c,d,e,} what is the value of e?

A. 7 
B. 4 
C. 5 
D. 3


Q15. In C, if you pass an array as an argument to a function, what actually gets passed?

A. Value of elements in array
B. First element of the array
C. Base address of the array
D. Address of the last element of array

ANS: C


Q16. Subschema can be used to

A. create very different, personalized views of the same data
B. present information in different formats
C. hide sensitive information by omitting fields from the subschemas description
D. All of the above

ANS: D


Q17. Which of the following statements are correct about an array?
1: The array int num[26]; can store 26 elements.
2: The expression num[1] designates the very first element in the array.
3: It is necessary to initialize the array at the time of declaration.
4: The declaration num[SIZE] is allowed if SIZE is a macro.
 
A. 1                                  
B. 1,4
C. 2,3                               
D. 2,4

ANS: B


Q18. Which of the following describe router functions?

A. Packet switching
B. Packet filtering
C. Path selection
D. All of the above

ANS: D


Q19. How long is an IPv6 address?

A. 32 bits
B. 128 bytes
C. 64 bits
D. 128 bits

ANS: D


Q20. Routers operate at layer _____. LAN switches operate at layer _____. Ethernet hubs operate at layer _____. Word processing operates at layer _____.

A. 3, 3, 1, 7
B. 3, 2, 1, none
C. 3, 2, 1, 7
D. 3, 3, 2, none

ANS: B


Q21. Every time attribute A appears, it is matched with the same value of attribute B, but not the same value of attribute C. Therefore, it is true that:

A. A->B.
B. A ->C.
C. A ->(B,C).
D. (B,C) -> A.


Q22. If a calculation is embedded in a form

A. the result of the calculations are stored with the form
B. the calculations are stored with the form
C. the result of the calculations are printed in report
D. All of the above
E. None of the above

ANS: B


Q23. In SQL, which of the following is not a data definition language commands?

A. RENAME
B. REVOKE
C. GRANT
D. UPDATE

ANS: D


Q24. What was originally called the imitation game by its creator?

A. The Turing Test
B. LISP
C. The Logic Theorist
D. Cybernetics

ANS: A


Q25. What hardware architectures are not supported by Ret Hat?

A. SPARC
B. IBM-compatible
C. Alpha
D. Macintosh

ANS: D


Q26. A form of code that uses more than one process and processor, possibly of different type, and that may on occasions have more than one process or processor active at the same time, is known as

A. multiprogramming
B. multi threading
C. broadcasting
D. time sharing

ANS: B


Q27. An instruction in a programming language that is replaced by a sequence of instructions prior to assembly or compiling is known as

A. procedure name
B. macro
C. label
D. literal

ANS: B


Q28. The command chmod 761 letter is equivalent to

A. chmod 4=7, g = 6, o = 1 letter
B. chmo a = 761 letter
C. schmod u = rws, g = rw, o = x letter
D. chmod 167 letter

ANS: C


Q29. A modem that is attached to the telephone system by jamming the phones handset into two flexible receptacles in the coupler?

A. gateway
B. bridge
C. acoustic coupler
D. time-division multiplexer

ANS: C


Q30. There are certain packages that allow people to define data items, place these items in particular records, combine the records into designated files and then manipulate and retrieve the stored data. What are they called?

A. Data storage system
B. Database management system (DBMS)
C. Batch processing system
D. Data communication package

ANS: B


Q31. Information can be transferred between the DBMS and a

A. spreadsheet program
B. word processor program
C. graphics program
D. AH of the above
E. None of the above

ANS: D


Q32. RS-449/442-A/423-A is

A. a set of physical layer standards developed by EIA and intended to replace RS-232-C.
B. a check bit appended to an array of binary digits to make the sum of the all the binary digits
C. a code in which each expression conforms to specific rules of construction, so that if certain errors occur in an expression the resulting expression will not conform to the rules of construction and thus the presence of the errors is detected
D. the ratio of the number of data units in error to the total number of data units

ANS: A


Q33. How would you allow device drivers and TSRs to be loaded into Upper Memory Blocks?

A. DOS=High
B. DOS=UMB
C. Loadhigh=
D. Devicehigh=

ANS: B


Q34. The term TSR is an abbreviation for:

A. Terminate Stay Ready
B. Testing System Read
C. Terminal Still Ready
D. Terminate Stay Resident

ANS: D


Q35. A lockbox service is used for

A. depositing cash when bank is closed
B. paying bank customer bills automatically
C. storing papers in a bank vault
D. depositing payments to bank customers

ANS: D


Q36. What is the memory structure employed by recursive functions in a C program?

A. B tree
B. Hash table
C. Circular list
D. Stack


Q37. Which of the following about automatic variables within a function is correct?

A. Its type must be declared before using the variable. 
B. They are local.
C. They are not initialized to zero. 
D. They are global.


Q38. Integrity constrains are not checked at the time of

A. DCL Statements. 
B. DML Statements.
C. DDL Statements. 
D. It is checked all the above cases.


Q39. Which of the constraint can be defined at the table level as well as at the column level?

A. Unique 
B. Not Null 
C. Check
D. All the above


Q40. Roll Back segment is not used in case of a

A. DCL Statements. 
B. DML Statements. 
C. DDL Statements. 
D. all of the above


Q41. What is true about the following C functions?

A. Need not return any value. 
B. Should always return an integer.
C. Should always return a float. 
D. Should always return more than one value.


Q42. To group users based on common access permission one should use

A. User Groups
B. Roles 
C. Grants 
D. None of the above


Q43. The purpose of defining an index is

A. Enhance Sorting Performance 
B. Enhance Searching Performance
C. Achieve Normalization 
D. All of the above


Q44. PL/SQL uses which of the following

A. No Binding 
B. Early Binding 
C. Late Binding 
D. Deferred Binding


Q45. To change the default date format in a SQLPLUS Session you have to

A. Set the new format in the DATE_FORMAT key in the windows Registry.
B. Alter session to set NLS_DATE-FORMAT.
C. Change the Config.ora File for the date base.
D. Change the User Profile USER-DATE-FORMAT


Q46. Consider the following program listing

#include
main()
{
int a[3];
int *I;
a[0]=100;a[1]=200;a[2]=300;
I=a;
Printf(%d, ++*I);
Printf(%d, *++I);
Printf(%d, (*I)--);
Printf(%d, *I);
}

What is the o/p?

A. 101,200,200,199
B. 200,201,201,100
C. 101,200,199,199
D. 200,300,200,100


Q47. Consider the following program listing and select the output

#include
main ( )
{
int a=010,sum=0,tracker:
for(tracker=0;tracker<=a;tracker++)
sum+=tracker;
printf( %d,sum);
}

A. 55
B. 36
C. 28
D. n


Q48. Consider the prog and select answer

#include
void main ( )
{
int k=4,j=0:
switch (k)
{
case 3;
j=300;
case 4:
j=400:
case 5:
j=500;
}
printf (%d,j);
}

A. 300
B. 400
C. 500
D. 0


Q49. Given a piece of code

int x[10];
int *ab;
ab=x;

To access the 6th element of the array which of the following is incorrect?

A. *(x+5) 
B. x[5] 
C. ab[5] 
D. *(*ab+5)


Q50. What will be the result of the following program?

char*g()
{
static char x[1024];
return x;
}
main()
{
char*g1=First String;
strcpy(g(),g1);
g1=g();
strcpy(g1,Second String);
printf(Answer is:%s, g());
}

A. Answer is: First String 
B. Answer is: Second String
C. Run time Error/Core Dump 
D. None of these


Q51. Consider the following program

main()
{
int a[5]={1,3,6,7,0};
int *b;
b=&a[2];
}

The value of b[-1] is

A. 1 
B. 3 
C. -6 
D. none


Q52. What is the output of the following program?

#include
#include
void main( )
{
int a=5,b=7;
printf(%d,ba);
}

A. 1.4
B. 1.0
C. 1
D. 0


Q53. What is the output of the following program?

#include
main( )
{
int x,y=10;
x=4;
y=fact(x);
printf(%d,y);
}
unsigned int fact(int x)
{
return(x*fact(x-1));
}

A. 24
B. 10
C. 4
D. none


Q54. Output of the following program is

main()
{
int i=0;
for(i=0;i<20;i++)
{
switch(i){
case 0:
i+=5;
case 1:
i+=2;
case 5:
i+=5;
default:
i+=4;
break;
}
}
}

A. 5,9,13,17 
B. 12,17,22 
C. 16,21 
D. syntax error.



Q55. Consider the following program segment

int n, sum=5;
switch(n)
{
case 2:sum=sum-2;
case 3:sum*=5;
break;
default:sum=0;
}
if n=2, 

what is the value of the sum?

A. 0 
B. 15 
C. 3 
D. None of these


Q56. What does the following function print?

func(int i)
{
if(i%2) return 0;
else return 1;
}
main()
{
int i=3;
i=func(i);
i=func(i);
printf(%d,i);
}

A. 3 
B. 1 
C. 0 
D. 2



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop