Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Oracle Reasoning paper

Posted on :26-02-2016
Oracle Placement Paper:-

Section-A - Verbal ability:

Q1. Pick up the one which is most nearly the same in meaning as the word underlined and can replaces it without altering the meaning of the sentence.
The great dancer impressed the appreciative crowd by his nimble movements.

A. Unrhythmic 
B. lively
C. quickening 
D. clear

ANS: C


Q2. Join these parts to make a meaningful sentence.
1. medicine  2. a  3. Neeta  4. given  5. was 

A. 51423 
B. 25431
C. 15423 
D. 42531
E. 35421

ANS: E


Q3. The first and sixth sentence are given in the begining. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences.
S1: Calcutta unlike other cities kepts its trams.
P : As a result there horrendous congestion.
Q : It was going to be the first in South Asia.
R : They run down the centre of the road
S : To ease in the city decided to build an underground railway line.
S6: The foundation stone was laid in 1972.
The Proper sequence should be:

A. PRSQ 
B. PSQR
C. SQRP 
D. RPSQ

ANS: D


Q4. Find out that word, the spelling of which is WRONG. 

A. Amature 
B. Manual
C. Nephew 
D. Athletic
E. All correct

ANS: A


Q5. Find the correctly spelt words.

A. Benefitted 
B. Benifited
C. Benefited 
D. Benefeted

ANS: A


Q6. Find the correctly spelt words.

A. Entrepreneur 
B. Entrapreneur
C. Entrepraneur 
D. Enterprenuer

ANS: A


Q7. Pick out the best one which can complete incomplete stem correctly and meaningfully.
His appearance is unsmiling but ......

A. his heart is full of compassion for others
B. he looks very serious on most occasions
C. people are afraid of him
D. he is uncompromising on matters of task performance
E. he is full of jealousy towards his colleagues

ANS: A


Q8. Choose the word which best express the meaning of the given word: AUGUST

A. Common 
B. Ridiculous
C. Dignified 
D. Petty

ANS: C


Q9. Find the opposite of the given word: TANGIBLE

A. Ethereal 
B. Concrete
C. Actual 
D. Solid

ANS: A


Q10. Choose the one which best expresses the given sentence in Indirect/Direct speech.
If you do not keep quite I shall shoot you, he said to her in a calm voice.

A. He warned her to shoot if she did not keep quite calmly.
B. He said calmly that I shall shoot you if you do not be quite.
C. He warned her calmly that he would shoot her if she did not keep quite.
D. Calmly he warned her that be quite or else he will have to shoot her.

ANS: C


Q11. Find the opposite of the given word: EXODUS

A. Influx 
B. Home-coming
C. Return 
D. Restoration

ANS: A


Q12. Choose the correct meaning of proverb/idiom,
To be the question

A. To refer to 
B. To take for granted
C. To raise objections 
D. To be discussed
E. None of these

ANS: B


Q13. Choose the word which best express the meaning of the given word: PIOUS

A. Pure 
B. Pretentious
C. Clean 
D. Devout

ANS: D


Q14. Pick out the best one which can complete incomplete stem correctly and meaningfully.
I felt somewhat more relaxed ......

A. but tense as compared to earlier
B. and tense as compared to earlier
C. as there was already no tension at all
D. and tension-free as compared to earlier
E. because the worry had already captured by mind

ANS: D


Q15. Find the correctly spelt words.

A. Simpal
B. Bannar
C. Pattren
D. Modern

ANS: D


Q16. In the sentence below, four words which are lettered (A), (B), (C) and (D) have been printed in bold type, one which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. The letter of that word is answer.

A. People in our country are distressed
B. by the spate of strikes, an almost
C. perpetual go slow and
D. increadibly low productivity
E. All correct

ANS: D


Q17. Read the sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer.

A. A lot of travel delay is caused
B. due to the inefficiency and lack of good management
C. on behalf of the railways.
D. No error.

ANS: C


Q18. Choose the word which best express the meaning of the given word: SALACITY

A. Bliss 
B. Depression
C. Indecency 
D. Recession

ANS: C


Q19. Choose the correct meaning of proverb/idiom,
To leave someone in the lurch

A. To come to compromise with someone
B. Constant source of annoyance to someone
C. To put someone at ease
D. To desert someone in his difficulties
E. None of these

ANS: D


Q20. Choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.
I remember my sister taking me to the museum.

A. I remember I was taken to the museum by my sister.
B. I remember being taken to the museum by my sister.
C. I remember myself being taken to the museum by my sister.
D. I remember taken to the museum by my sister.

ANS: B


Directions for questions 21-25: 
Read the passage given below and answer the questions that follow.

In the world today we make health and end in itself. We have forgotten that health is really means to enable a person to do his work and do it well. a lot of modern medicine and this includes many patients as well as many physicians pays very little attention to health but very much attention to those who imagine that they are ill. Our great concern with health is shown by the medical columns in newspapers. The health articles in popular magazines and the popularity of television programmers and all those books on medicine. We talk about health all the time. Yet for the most part the only result is more people with imaginary illness. The healthy man should not be wasting time talking about health: he should be using health for work. The work does the work that good health possible.


Q21. Modern medicine is primarily concerned with

A. promotion of good health
B. people suffering from imaginary illness
C. people suffering from real illness
D. increased efficiency in work

ANS: B


Q22. The passage tells us

A. how medicine should be manufactured
B. what healthy man should or should not do
C. what television programmes should be about
D. how best to imagine illness

ANS: B


Q23. Talking about the health all time makes people

A. always suffer from imaginary illness
B. sometimes suffer from imaginary illness
C. rarely suffer from imaginary illness
D. often suffer from imaginary illness

ANS: D


Q24. A healthy man should be concerned with

A. his work which good health makes possible
B. looking after his health
C. his health which makes work possible
D. talking about health

ANS: A


Q25. The passage suggests that

A. health is an end in itself
B. health is blessing
C. health is only means to an end
D. we should not talk about health

ANS: C


Direction for Q26 - 28:
Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.
 
Q26. CORPOREAL: SPIRITUAL

A. mesa: plateau                        
B. moron: savant
C. foreigner: immigrant 
D. pedagogue: teacher

ANS: B


Q27. LIGHT: BLIND

A. speech: dumb           
B. language: deaf
C. tongue: sound           
D. voice: vibration

ANS: A


Q28. SYMPHONY: COMPOSER

A. Leonardo: music      
B. Fresco: painter
C. colours: pallet           
D. art: appreciation

ANS: B


Direction for Q29 - 33:
Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

Q29. He is a person of sound character and ...... disposition.

A. beneficent               
B. morous
C. amiable                    
D. amicable

ANS: C


Q30. On account of the dearth of grass on the arid plains the cattle became ......

A. flippant        
B. jubilant
C. agitated       
D. emaciated

ANS: D


Q31. ...... of old paintings is a job for experts.

A. Resurrection            
B. Retrieval
C. Restoration              
D. Resumption

ANS: C


Q32. Rohan and Rohit are twin brothers, but they do not look ......

A. unique         
B. different
C. likely           
D. alike

ANS: D


Q33. In high school many of us never realised the importance that grammar would ...... in later life.

A. figure           
B. portray
C. play              
D. exercise

ANS: C


Direction for Q34 - 36:
Each passage consist of six sentences. The first and sixth sentence are given in the beginning. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences.


Q34. S1: A gentleman who lived alone always had two plates placed on the table at dinner time.
P: One day just as he sat down to dine, the cat rushed in to the room.
Q: One plate was for himself and other was for his cat.
R: She drooped a mouse into her own plate and another into her master plate.
S: He used to give the cat a piece of meat from his own plate.
S6: In this way the cat showed her gratitude to her master.
The Proper sequence should be:

A. QSPR          
B. PSRQ
C. QRSP          
D. RPQS

ANS: A


Q35. S1: The Hound of Baskervilles was feared by the people of the area.
P: Some people spoke of seeing a huge, shadowy form a Hound at midnight on the moor.
Q: But they spoke of it in tones of horror.
R: Nobody had actually seen the hound.
S: This shadowy form did not reveal any details about the animal.
S6: The Hound of Baskervilles remains an unsolved mystery.
The Proper sequence should be:

A. SPQR          
B. SPRQ
C. PSRQ          
D. PQRS

ANS: D


Q36. S1: Ants eat worms, centipedes and spiders.
P: They are usually much quicker than the ant itself.
Q: Nevertheless, these animals do not make easy game for ants.
R: Besides, they have an extraordinary number of ways of escaping.
S: They also eat larvae and insect adults such as flies, moths and spring tails.
S6: Some jump, and some give out a pungent repellent substance.
The Proper sequence should be:

A. SQPR          
B. SPRQ
C. SQRP          
D. SRQP

ANS: A


Section-B- Reasoning:

Q37. Mara runs faster than Gail.
Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true
B. false
C. uncertain

ANS: B


Q38. Identify the correct match
()()()()((((((&&&&^*@####$###$#$#$#%%%

A. ()()()()(((((&&&&^*@#####$###$#$#$#%%%
B. ()()()()((((((&&&&^*@######$###$#$#$#%%
C. ()()()()(((((&&&%&^*@####$###$#$#$#%%%
D. ()()()()((((((&&&&^*@####$###$#$#$#%%%

ANS: D


Q39. Identify the correct match.
8547899899699854445577

A. 85478989969885444577
B. 8547989899699854445577
C. 8547899899699854455577
D. 8547899899699854445577

ANS: D


Q40. Match the pattern llllhhh4555444zzzxxxwwyty from the following

A. llllhhh4555444zzzzxxxwyty
B. lllhhh4555444zzzxxxxwwyty
C. llllhhh4555444zzzxxxwwyty
D. llllhhhh4555444zzzxxxwyty

ANS: C


Q41. Match the pattern aaajjgghhhhhiiikjjjhhhhlllliiill from the following

A. aaajjgghhhhhiiikjjjjhhllllliiill
B. aaajjgghhhhhiiikjjjhhhhlllliiill
C. aaajjgghhhhiiiiikjjhhhhlllliiill
D. aaajjgghhhhhiiikjjjjhhhllllliill


Q42. Identify the correct match
%%%%%%^^%^%^%^%$$$^^&&^

A. %%%%%%^^%^%^%^%$$$^^&&^
B. %%%%%%^^^^%^%^%$$$^^&&^
C. %%%%%^^%^%^^%^%$$$^^&&^
D%%%%%%^^%^%^%^%%$$^^&&^

ANS: A


Q43. Rahul put his timepiece on the table in such a way that at 6 P.M. hour hand points to North. In which direction the minute hand will point at 9.15 P.M?

A. South-East 
B. South
C. North 
D. West

ANS: D


Q44. If P + Q means P is the brother of Q; P x Q means P is the wife of Q and P % Q means P is the daughter of Q then which of the following means D is the uncle of A?

A. A % B x C + D 
B. A x B + C % D
C. A + C % B x D 
D. None of these

ANS: D


Q45. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Leaves  2. Branch  3. Flower  4. Tree  5. Fruit 

A. 4, 3, 1, 2, 5 
B. 4, 2, 5, 1, 3
C. 4, 3, 2, 1, 5 
D. 4, 2, 1, 3, 5

ANS: D


Q46. Read the paragraph carefully and determine the main point the author is trying to make. What conclusion can be drawn from the argument?

In the past, consumers would rarely walk into an ice cream store and order low-fat ice cream. But that is not the case today. An increasing health consciousness combined with a much bigger selection of tasty low-fat foods in all categories has made low-fat ice cream a very profitable item for ice cream store owners.

This paragraph best supports the statement that

A. low-fat ice cream produces more revenue than other low-fat foods.
B. ice cream store owners would be better off carrying only low-fat ice cream.
C. ice cream store owners no longer think that low-fat ice cream is an unpopular item.
D. low-fat ice cream is more popular than other kinds of ice cream.
E. consumers are fickle and it is impossible to please them

ANS: C


Q47. Here are some words translated from an artificial language.
moolokarn means blue sky
wilkospadi means bicycle race
moolowilko means blue bicycle
Which word could mean racecar?

A. wilkozwet 
B. spadiwilko
C. moolobreil 
D. spadivolo

ANS: D


Q48. A girl counted in the following way on the fingers of her left hand: She started by calling the thumb 1, the index finger 2, middle finger 3, ring finger 4, little finger 5 and then reversed direction calling the ring finger 6, middle finger 7 and so on. She counted upto 1994. She ended counting on which finger?

A. Thumb
B. Index finger
C. Middle finger
D. Ring finger

ANS: B


Q49. Two twins have certain peculiar characteristics. One of them always lies on Monday, Wednesday, Friday. The other always lies on Tuesdays, Thursday and Saturdays. On the other days they tell the truth. You are given a conversation.
Person A- today is Sunday, my name is Anil
Person B-today is Tuesday, my name is Bill. What day is today?

A. Sunday 
B. Tuesday
C. Monday
D. Thursday


Q50. Three beauty pageant finalists-Cindy, Amy and Linda-The winner was musician. The one who was not last or first was a math major. The one who came in third had black hair. Linda had red hair. Amy had no musical abilities. Who was first?

A. Cindy 
B. Amy 
C. Linda 
D. None of these



Section C - Aptitude:

Q51. If the average marks of three batches of 55, 60 and 45 students respectively is 50, 55, 60, then the average marks of all the students is:

A. 53.33
B. 54.68
C. 55
D. None of these

ANS: B


Q52. You are a detective who just filed a report of a burglary. You have gone over the stolen items with the householder victim, John Day. John Day tells you he can not find his watch valued at 375 dollars. His wife is missing a ruby pendant valued at 850 dollars, and there was cash on hand, also missing, of 200 dollars. What is the total value of the stolen items and cash combined?

A. 1125 dollars
B. 1175 dollars
C. 1425 dollars
D. 1475 dollar


Q53. Look at this series: 21, 9, 21, 11, 21, 13, 21, ... What number should come next?

A. 15
B. 14
C. 21
D. 23

ANS: A


Q54. The difference of a number and its square is 870.What is the number?

A. 42 
B. 29 
C. 30 
D. 32


Q55. A man leaves office daily at 7pm.a driver with car comes from his home to pick him from office and bring back home. One day he gets free at 5.30 and instead of waiting for driver he starts walking towards home. In the way he meets the car and returns home on car. He reaches home 20 minutes earlier than usual. In how much time does the man reach home usually?

A. 1 hr 20 min 
B. 1 hr 
C. 1 hr 10 min 
D. 55 min


Q56. In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls

A. y/(x + y)
B. x/xy
C. x/(x + y)
D. y/xy
 
ANS: C


Q57. If the operation, ^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

A. 0 
B. 1 
C. -1 
D. 4

ANS: B
 

Q58. In a group of 15, 7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either. How many of these studied both Latin and Greek

A. 0 
B. 3 
C. 4 
D. 5


Q59. In June a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50%. How many games must the team have won in a row to attain this average?

A. 12 
B. 20 
C. 24 
D. 30

ANS: C


Q60. An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete?

A. 2/13
B. 13/40
C. Data inadequate
D. None of these

ANS: C


Q61. A woman went to a sale with a coupon that gave her a twenty percent discount on certain items. She bought a sweater and a skirt that qualified for the discount. The regular price for both items would be $160.00. What price did the woman pay for the clothing she bought?

A. $ 180.00
B. $ 148.00
C. $ 140.00
D. $128.00


Q62. Agency Y employs 13,800 people. Of these, 42% are male, and 50% of the males are age 30 or younger. How many males are there in Agency Y who are older than 30?

A. 5796
B. 2898
C. 3471
D. 2910


Q63. A cabinet maker has a dowel of wood 13 mm in diameter and 0.800 m long. She needs half the length for the back of the chair and the remaining piece for 37 mm pegs. Pegs greater than 13 turn in diameter or shorter than 37 mm will not work. How many good pegs can she make?

A. 108
B. l l
C. 10
D. 109


Q64. In three coloured boxes - Red, Green and Blue, 108 balls are placed. There are twice as many balls in the green and red boxes combined as there are in the blue box and twice as many in the blue box as there are in the red box. How many balls are there in the green box?

A. 18
B. 36
C. 45
D. None of these


Q65. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?

A. 71 years
B. 72 years
C. 74 years
D. 77 years

ANS: A


Q66. A number of friends decided to go on a picnic and planned to spend Rs. 96 on eatables. Four of them, however, did not turn up. As a consequence, the remaining ones had to contribute Rs. 4 each extra. The number of those who attended the picnic was

A. 8 
B. 12
C. 16 
D. 24

ANS: A


Q67. The rest stop snack machines accept quarters only. You are making snack purchases for people traveling with you. You need to buy 2 candy bars, a pack of peanuts, and one can of soda. A sign on the machines tells you the prices: candy bars cost .25 cents, a bag of peanuts costs. 50 cents, and a can of soda costs .75 cents. There is a change machine in the lobby area. How many quarters will you need to make the required purchases?

A. Eight
B. Six
C. Seven
D. Eleven


Q68. What is the smallest number of ducks that could swim in this formation - two ducks in front of a duck, two ducks behind a duck and a duck between two ducks?

A. 3 
B. 5
C. 7 
D. 9

ANS: A


Q69. The number of people attending a weekly training program in the month of January averaged 116 people. If there were 105 people attending the first week, 106 the second, and 125 the third, how many people attended the fourth week?

A. 118
B. 130
C. 128
D. 124


Q70. What is the product of all the numbers in the dial of a telephone?

A. 1,58,480
B. 1,59,450
C. 1,59,480
D. None of these


Q71. A salesperson traveled 145 miles Monday, 72 miles Tuesday, and 98 miles Wednesday for $2300 worth of sales. If the business pays 210 a mile for gas and vehicle maintenance, approximately what percent of sales for the three days went to gas and vehicle maintenance?


Q72. In a cricket match, five batsmen A, B, C, D and E scored an average of 36 runs. D Scored 5 more than E; E scored 8 fewer than A; B scored as many as D and E combined; and B and C scored 107 between them. How many runs did E score?

A. 62 
B. 45
C. 28 
D. 20

ANS: D


Q73. If the tire of a car rotates at a constant speed of 552 times in one minute, how many times will the tire rotate in half-an-hour?


Q74. Look at this series: 58, 52, 46, 40, 34, ... What number should come next?

A. 26
B. 28
C. 30
D. 32

ANS: B


Q75. A pupils marks were wrongly entered as 83 instead of 63. Due to that the average marks for the class got increased by half (1/2). The number of pupils in the class is:

A. 10
B. 20
C. 40
D. 73

ANS: C


Q76. The difference of a number and its reciprocal is 1/2.The sum of their squares is

A. 9/4 
B. 4/5
C. 5/3 
D. 7/4


Q77. Which of the following points are collinear?

A. (3,5) (4,6) (2,7) 
B. (3,5) (4,7) (2,3)
C. (4,5) (4,6) (2,7) 
D. (6,7) (7,8) (2,7)


Q78. A dog taken four leaps for every five leaps of hare but three leaps of the dog is equal to four leaps of the hare. Compare speed.

A. 12:16 
B. 19:20 
C. 16:15 
D. 10:12


Q79. A trader has 100 Kg of wheat, part of which he sells at 5% profit and the rest at 20% profit. He gains 15% on the whole. Find how much is sold at 5% profit?

A. 60 
B. 50 
C. 66.66 
D. 33.3


Q80. If m:n = 2:3,the value of 3m+5n/6m-n is

A. 7/3 
B. 3/7 
C. 5/3 
D. 3/5


Q81. A watch ticks 90 times in 95 seconds. And another watch ticks 315 times in 323 secs. If they start together, how many times will they tick together in first hour?

A. 100 times 
B. 101 times 
C. 99 times 
D. 102 times


Q82. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream? (2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

A. 16
B. 24
C. 30
D. 64
 
ANS: D
 

Q83. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

A. b < a
B. b > a 
C. b = a 
D. b >= a

ANS: A


Q84. A coffee shop blends 2 kinds of coffee, putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm. If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm to 2 parts of the less expensive grade, how much will the shop save in blending 100 gms?

A. Rs.90 
B. Rs.1.00 
C. Rs.3.00 
D. Rs.8.00

ANS: C


Q85. There are 200 questions on a 3 hr examination. Among these questions are 50 mathematics problems. It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question. How many minutes should be spent on mathematics problems?

A. 36 
B. 72 
C. 60 
D. 100

ANS: B
 

Q86. If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

A. 1/4 
B. 1/2 
C. 1 
D. 2
 
ANS: C


Q87. If 2x-y=4 then 6x-3y=?               

A. 15                
B. 12          
C. 18        
D. 10         

ANS: 


Q88. Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day. How many hour a day should 40 men work to complete the job?

A. 8 hrs            
B. 7 1/2 hrs          
C. 7 hrs      
D. 9 hrs

ANS: B


Q89. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs. Find the speed of the boat in still water and the speed of the water current?

A. 1/2 kmph          
B. 7/12 kmph          
C. 5 kmph   
D. none of these

ANS: B


Q90. (1/10)18 - (1/10)20 =?

A. 99/1020                
B. 99/10           
C. 0.9          
D. none of these

ANS: A
 

Q91. Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and product 1728

A. 12               
B. 20          
C. 8          
D. none of these

ANS: C 


Q92. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift?

A. D/(M-3) 
B. MD/3 
C. M/(D-3) 
D. 3D/(M2-3M)

ANS: D


Q93. Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins. If all of them work together, find the time taken to fill the tank.

A. 17 1/7 mins    
B. 20 mins    
C. 8 mins    
D. none of these    

ANS: A


Q94. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A. 7 
B. 8 
C. 11 
D. 12

ANS: C


Q95. If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?

A. 12    
B. 8     
C. 16          
D. 6                      

ANS: B
 

  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop